Saturday, February 2, 2019

Η αντίσταση στην κατοχή είναι αδιαλλαξία!

Του Φοίβου Νικολαΐδη 
Όσοι διάβασαν Τζορτζ Όργουελ και το προφητικό του βιβλίο «1984», θα ανατριχιάζουν, συγκρίνοντας τα γραφόμενα του με τα δικά μας δρώμενα. Το μυθιστόρημα «1984» καταγράφει τη διαχρονική πάλη, του ατόμου με το σύστημα, που επιδιώκει τον απόλυτο έλεγχο και την κατάργηση κάθε πραγματικής ελευθερίας, που πηγάζει από την ελεύθερη σκέψη και την αντικειμενική κρίση.

Η ελεγχόμενη και παραποιημένη πληροφόρηση, που συστηματικά κάνει πλύση εγκεφάλου στον πολίτη του «1984» και σ’ αυτόν του σήμερα, σκοπεύει στη δημιουργία ατόμων με παρωπίδες χωρίς κριτική σκέψη, ώστε να ασπάζονται κάθε ηλιθιότητα και ψέμα, που τους σερβίρεται ως αλήθεια. Ελευθέρας βοσκής τροφή, για να την αφομοιώνουν χωρίς αντανακλαστικά, αλλά, να γίνονται και διαπρύσιοι κήρυκες της!

Η σκέψη και γνώση στο «1984» είναι έγκλημα που τιμωρείται με θάνατο. Το πρόγραμμα της «γλωσσοκάθαρσης» μεριμνά για τη νοθεία της σκέψης, η οποία βάλλεται από τη «Νέα Ομιλία». Η εκ νέου δηλαδή ερμηνεία των λέξεων, ώστε να παραποιείται η έννοια τους και να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της αρχής.

Στη «Νέα Ομιλία» με την πλήρη αλλοίωση, της γλώσσας αναφέρεται : «Ο πόλεμος είναι ειρήνη, η ελευθερία είναι σκλαβιά, η άγνοια είναι δύναμη». Παραφράζοντας τη με τα δικά μας: «Η εισβολή είναι ειρηνευτική επιχείρηση, η απελευθέρωση είναι η υποταγή, οι έποικοι είναι χρήστες, οι εγκάθετοι της Άγκυρας, είναι ρητορική μίσους». Έτσι και το Thunksgiving εύκολα γίνεται Turksgiving…

Όπου είναι αδύνατο, να χρησιμοποιηθούν παραπλανητικές ή διφορούμενες λέξεις, τότε εφαρμόζεται η αρχή της αναλογικότητας! Έκαναν εγκλήματα οι Τούρκοι; Μα διαπράξατε κι εσείς. Τα θέλουν όλα δικά τους οι Τούρκοι; Μα είστε κι εσείς αδιάλλακτοι!

Η αδυσώπητη αυτή μηχανή κατασκευής της «Νέας Πολιτικής», δηλαδή προϊόντα ψεύδους, παράγει θαυμαστά αποτελέσματα μέχρι στιγμής. Κύριοι αρχιτέκτονες, της τρισάθλιας αυτής τακτικής, οι μόνιμα θανάσιμοι «φίλοι» Άγγλοι. Όλος ο ιστός της προπαγάνδας εναντίον των δικαίων μας, είναι στημένος από Άγγλους, συνεπικουρούμενοι από Αμερικάνους, Νορβηγούς και άλλους παρατρεχάμενους συμμάχους, σε αυτό το ανερμάτιστο παιγνίδι.

Αμέσως μετά το 1974, πέραν των «φιλικών» ΜΜΕ, πρόθυμων πολιτικάντηδων και δημόσιων «προσωπικοτήτων», στήθηκαν μηχανισμοί, οργανώθηκαν γραφεία, σύνδεσμοι και μη κυβερνητικοί οργανισμοί, για σκοπούς χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Οι προσπάθειες εντάθηκαν μετά το δημοψήφισμα του 2004, αφού το αποτέλεσμα απέδειξε τη χρεωκοπία, του συστήματος παρεμβολής και χειραγώγησης της κοινής γνώμης.

Σε επίπεδο εθνικών προβλημάτων, οι λέξεις που λείπουν είναι συνήθως πιο σημαντικές από εκείνες που έχουν καθιερωθεί ή μπαίνουν σε ευτελή «γλωσσάρια», για να εξυπηρετήσουν κάθε άλλο παρά την αλήθεια και το δίκαιο.

Όταν διαφαίνεται κάποια κινητικότητα στο Κυπριακό, αρχίζουν συντονισμένα τα χειραγωγημένα όργανα και τα παρακλάδια τους την αναπαραγωγή και διάδοση δοσμένων συνθημάτων, για πίεση στη δική μας πλευρά, για να απεμπολήσει τα αυτονόητα. Η συνταγή είναι απλή και δεδομένη. Σύμφωνα πάντα με τη «Νέα Ομιλία», η αντίσταση στην κατοχή είναι αδιαλλαξία…

Μέσω ορισμένων Μη Κυβερνητικών Οργανισμών, ξοδεύονται εκατομμύρια το χρόνο από ξένα κέντρα αποφάσεων, για να ασχολούνται όχι με την προώθηση της ειρήνης όπως διατείνονται, αλλά για τη συστηματική παραπληροφόρηση, τον ψυχρό πόλεμο των νεύρων και τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης, ώστε να διαμορφώνονται συγκεκριμένες πολιτικές σχολές σκέψεις και απόψεις.

Είναι θλιβερό σε μια ημικατεχόμενη και μικρή χώρα όπως η Κύπρος, να αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά, (όπως στον Αγώνα της ΕΟΚΑ ενάντια των αποικιοκρατών Άγγλων) ότι, η πιο ύπουλη και η πιο επικίνδυνη μάστιγα δεν είναι οι εισβολείς, που βρίσκονται απέναντι. Αυτοί είναι γνωστοί και οι επιδιώξεις τους ξεκάθαρες. Αλλά, οι ποταποί άνθρωποι, που ενώ θεωρητικά είναι μαζί μας, προσπαθούν, να περάσουν τα μηνύματα και τις πολιτικές, που εξυπηρετούν ξένους.

Ζούμε σε αδέσποτες εποχές. Το Οργουελικό σκηνικό γίνεται ακόμη πιο εφιαλτικό σήμερα. Οι βάτραχοι πρέπει, να κλείσουν τα μάτια για να καταπιούν. Οι περισσότεροι καταπίνουν τη γελοία ξενόφερτη πολιτική παραμυθολογία με ορθάνοιχτα μάτια…
Φοίβος Νικολαΐδης
 

No comments: