Friday, January 11, 2008

Παρουσίαση Βιβλίου

"Νεοκύπριοι πλουτοκράτες ή νεόπλουτοι αρχοντοχωριάτες;"
Φοίβου Νικολαΐδη

Αμφιθέατρο Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου
Τετάρτη 26 Μαρτίου, 2003 7.00 μ.μ.

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου, έγινε την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2003 η παρουσίαση του βιβλίου του Φοίβου Νικολαΐδη «Νεοκύπριοι Πλουτοκράτες ή Νεόπλουτοι Αρχοντοχωριάτες;».



Καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους ο Πρόεδρος της ΕΤΥΚ κ. Λοΐζος Χατζηκωστής, τόνισε το ενδιαφέρον της Οργάνωσης για τέτοιες προσπάθειες, ιδιαίτερα από συναδέλφους, αφού ο συγγραφέας τυγχάνει να είναι τραπεζικός.





Ο εκδότης κ. Κώστας Επιφανίου χαιρέτισε τη νέα αυτή έκδοση. Στη φωτοραφία ο εκπρόσωπος του εκδοτικού οίκου κ. Σοφοκλής Κωνσταντίνου.






Ο πρώην Υπουργός Παιδείας & Πολιτισμού κ. Ουράνιος Ιωαννίδης, υπό την αιγίδα του οποίου τέθηκε η εκδήλωση, είπε ότι το βιβλίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως υπερβολικό, δυστυχώς όμως, φαινόμενα που περιγράφονται με τόσο χιούμορ και σαρκασμό στο βιβλίο, αντιπροσωπεύουν ένα κομμάτι της σημερινής κοινωνίας μας.






Ο Δρ Γιάννης Κατσούρης ο οποίος έκανε την παρουσίαση του βιβλίου, είπε μεταξύ άλλων ότι τα κακώς κείμενα στην κοινωνία, μόνο μέσα από ένα μεγεθυντικό φακό μπορούν να εντοπιστούν και να στηλιτευτούν και το βιβλίο αυτό προσπαθεί να κάνει.





Τέλος, ο ηθοποιός Αντώνης Λαπηθιώτης διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο, καταχειροκροτούμενος από το πυκνό ακροατήριο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μέλη του κοινοβουλίου, ο διοικητής της ΕΛΔΥΚ και προσωπικότητες της δημόσιας ζωής.









2 comments:

Μαρία Πέττα said...

Στη γη της Χανι-Ανάν… Πραγματικά υπέροχος τρόπος γραφής, φανταστικό ύφος! Ο τρόπος που περιγράφεις τα δραματικά γεγονότα της Κύπρου, την πολιτική της, τους… πολιτικούς και όλους εμάς είναι απερίγραπτα τέλειος! Συνθέτοντας το τραγικό με τη κωμωδία, δείχνει πόσο χαρισματικός άνθρωπος είσαι! Πράγματι είναι πολύ δύσκολο να διακωμωδήσει κάποιος τραγικά γεγονότα με τόσο εύστοχο τρόπο!! Θα περιμένω να διαβάσω το επόμενο!! Δεν έχω κάτι άλλο να πω… RESPECT!!

www.phivosnicolaides.blogspot.com said...

@ Maria Petta
Πολύ σ' ευχαριστώ Μαρία για τόσο κολακευτικά και γενναιόδωρα λόγια σου.
Τιμή μου και χαρά μου γιατί προέρχονται από ένα αξιόλογο και τόσο ξεχωριστό άτομο.
Εύχομαι όμορφες διαδρομές στις βιβλιογραφικές σου αναζητήσεις.
Καλοτάξιδο να είναι το όμορφο σου βιβλίο!