Tuesday, December 3, 2013

Γιορτάζουμε μαζί τα 15 χρόνια της ActionAid


ωτογραφία της Κάτιας Χριστοδούλου από το ταξίδι Αναδόχων στην Αιθιοπία).


H ActionAid κλείνει φέτος 15 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα και στην Κύπρο και το γιορτάζει με ένα τριήμερο εκδηλώσεων στις 13 με 15 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στη Λευκωσία (γωνία λεωφόρου Αθηνάς και Βασιλέως Γεωργίου Β’).

Στο πλαίσιο του τριημέρου θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας* της φωτογράφου Κάτιας Χριστοδούλου «Αιθιοπία. Μια μεγάλη αγκαλιά». Ο εορτασμός θα κορυφωθεί με εκδήλωση για το πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού, ανοιχτή σε όλους, στις 15 Δεκεμβρίου και ώρα 8.30 μμ. Εκεί, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της δημοσιογράφου Κατερίνας Χαραλάμπους «Αιθιοπία. Ένας παράλληλος κόσμος», ενώ Ανάδοχοι Παιδιού όπως ο Μαρίνος Χατζηβασιλείου θα μοιραστούν την εμπειρία τους από το Πρόγραμμα Αναδοχής.
Οι φωτογραφίες και το ντοκιμαντέρ τραβήχτηκαν στην Αιθιοπία σε ταξίδι Αναδόχων στην κοινότητα Άζερνετ της ActionAid όπου οι άνθρωποι ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και το νερό αποδεικνύεται το πιο πολύτιμο αγαθό. Οι εικόνες που θα αντικρίσουν οι επισκέπτες της έκθεσης φωτογραφίας και οι θεατές του ντοκιμαντέρ είναι συγκλονιστικές και μεταφέρουν ταυτόχρονα τις πολύ δύσκολες συνθήκες όπου ζουν οι άνθρωποι, αλλά και την αξιοπρέπεια που έχουν και τη φιλοξενία που δείχνουν. Πορτραίτα με βλέμματα διαπεραστικά και χείλη με πλατιά χαμόγελα θα υποδεχτούν τους επισκέπτες της αίθουσας Μελίνα Μερκούρη.

Οι φίλοι της ActionAid που θα παραβρεθούν στην εκδήλωση στις 15 Δεκεμβρίου στις 8.30 μμ θα έχουν την ευκαιρία να μεταφερθούν στην πραγματικότητα που ζουν οι άνθρωποι στις φτωχές χώρες της Αφρικής μέσα από τα λόγια Αναδόχων της ActionAid που έχουν ζήσει μαζί με τους κατοίκους και έχουν δει από κοντά τα βήματα που κάνουν οι άνθρωποι που ζουν σε τόση φτώχεια για να ξεπεράσουν τα προβλήματα και να βελτιώσουν τη ζωή τους. Τα λόγια τους θα μεταφέρουν τη ζεστασιά και την ελπίδα που νιώθουν οι εθελοντές της ActionAid και την πραγματική ανθρώπινη σχέση που δημιούργησαν με ανθρώπους που φαινομενικά είναι τόσο διαφορετικοί. 
*Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης φωτογραφίας είναι την Παρασκευή 13 και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 17.00 με 20.00 και το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 10.00 με 17.00. Είσοδος ελεύθερη για όλες τις εκδηλώσεις.

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Λευκωσίας για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας.
Περισσότερες πληροφορίες
Για περισσότερες πληροφορίες και συνεντεύξεις επικοινωνήστε με την Άννα Μπότσογλου, anna.botsoglou@actionaid.org, τηλ. 210 921 2321 εσωτ. 333, 693 716 1028.

Η ActionAid είναι μια παγκόσμια συνεργασία ανθρώπων που δρουν μαζί για την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανισότητας. www.actionaid.gr

No comments: