Friday, January 15, 2016

Τα ίχνη γράφουν άνθρωπο

Έκθεση και παρουσίαση ποιητική συλλογής Ανθής Αντωνιάδου

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος παρουσιάζει την έκθεση «Τα ίχνη γράφουν Άνθρωπο» που αποτελείται από εικαστικά έργα της Μαρίζας Παρτζίλη και μια βίντεο εγκατάσταση της Μάχης Δημητριάδου Λίνταλ εμπνευσμένα από την ομώνυμη ποιητική συλλογή της Ανθής Αντωνιάδου. Τα εγκαίνια της έκθεσης και η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016 στις 8 μ.μ. Θα προλογίσει η ηθοποιός Αννίτα Σαντοριναίου.
Τα Εικαστικά, ο Λόγος και οι Παραστατικές τέχνες διασταυρώνονται με κοινό τόπο την αναζήτηση της χαμένης φυσικότητας της ζωής της Ανθρώπινης Ύπαρξης και της αποδοχής του Εαυτού, μέσω μιας δραστηριότητας που αποτελείται από την εναλλαγή μιας σειράς ζωγραφικών σκηνών, ποιητικών επεισοδίων και περφόρμανς-βιντεοεγκατάστασης.

Η δραστηριότητα είναι βασισμένη πάνω σε μια σειρά από ποιήματα της Ανθής Αντωνιάδου με τίτλο Τα ίχνη γράφουν Άνθρωπο, τα οποία αποτελούν την πηγή έμπνευσης για τη Μαρίζα Παρτζίλη που τα απέδωσε ζωγραφικά. Επίσης, τα ποιήματα λειτουργούν ως βάση για τη δημιουργία μιας οπτικογραφημένης περφόρμανς χορού σε χορογραφία της Μάχης Δημητριάδου Lindahl σε συνεργασία με την χορεύτρια Αλεξία Νικολάου και τον εικαστικό / video artist Χριστόφορο Λάρκο.
 Τα ίχνη γράφουν άνθρωπο Centre of Contemporary art Diatopos 

No comments: