Thursday, May 17, 2012

Το σήμα της Κυπριακής προεδρίας της ΕΕ

Ένα καράβι άνοιξε τα πανιά του, βάζοντας πλώρη για το ταξίδι με προορισμό την καρδιά της Ευρώπης

Στο πλαίσιο ειδικής τελετής, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του λογοτύπου, της Κυπριακής προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αρχίζει την 1η Ιουλίου 2012. 

Κατά την παρουσίαση, ο Κύπριος Υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα Ανδρέας Μαυρογιάννης, μεταξύ άλλων ανάφερε ότι πρόκειται για ένα ιδιόμορφο καράβι, που κινείται σε μια πορεία προς την Ευρώπη και «καθώς σαλπάρει γίνεται πουλί, οικουμενικό σύμβολο ειρήνης και αγγελιαφόρος του μηνύματος που θέλουμε να μοιραστούμε με τους εταίρους μας: του οράματος για μια καλύτερη Ευρώπη, πιο φιλόξενης, που να σημαίνει περισσότερα για τους πολίτες της και για τους γείτονές της, προσηλωμένης στη θεμελιώδη αρχή της αλληλεγγύης και πιο αποτελεσματική, για να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις και να διασφαλίσει τη συνοχή του ευρωπαϊκού οικοδομήματος».
 
Στη συνέχεια, ο κ. Μαυρογιάννης εξήγησε ότι το χρώμα του καραβιού/πουλιού είναι το μπλε της ΕΕ, ενώ τα ιστία του είναι «το χάλκινο και το πράσινο, χρώματα εμπνευσμένα από τη σημαία μας και την ηλιόλουστη, κατάσπαρτη από ελαιόδεντρα κυπριακή γη, που κάποτε ανάβλυζε χαλκό» και το «γαλάζιο της θάλασσας και του καθαρού φιλόξενου ουρανού, που γίνεται σκέπη για μια αρμονική συμβίωση μεταξύ των λαών, αλλά και ανάμεσα στον άνθρωπο και το περιβάλλον του».

Και πρόσθεσε: «έτσι και η Κυπριακή Προεδρία θα δώσει την ευκαιρία στον Κύπριο να βιώσει την αίσθηση της ταυτότητας του ως Ευρωπαίου πολίτη και να συμβάλει με τα δικά του χρώματα στην οικοδόμηση της Ευρώπης του αύριο».

Ευχές να είναι καλοτάξιδο το καράβι της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ευχόμαστε Καλή και επιτυχημένη προεδρία.

No comments: