Thursday, May 10, 2012

Ξεχωριστές Τέχνες για Ξεχωριστά Ταλέντα!

Φεστιβάλ Ειδικών Τεχνών, από το Σύνδεσμο Ειδικών Τεχνών

Διοργανώθηκε την Τρίτη, 8 Μαΐου 2012, στο Αθλητικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου στα Λατσιά, το Φεστιβάλ Ειδικών Τεχνών, από το Σύνδεσμο Ειδικών Τεχνών. Το Φεστιβάλ αυτό διοργανώνεται κάθε χρόνο για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ο Σύνδεσμος Ειδικών Τεχνών Κύπρου, που λειτουργεί εδώ και 20 χρόνια, προσφέρει ευκαιρίες καλλιτεχνικής και δημιουργικής έκφρασης μέσα από τις κάθε είδους τέχνες, σε άτομα με ειδικές ανάγκες.
 
Στο φετινό φεστιβάλ συμμετείχαν 160 περίπου παιδιά και ενήλικες από 13 διαφορετικές σχολές, ιδρύματα και ειδικές μονάδες από όλη την Κύπρο. Για τις ανάγκες του Φεστιβάλ, στήθηκαν 12 διαφορετικά εργαστήρια τέχνης τα οποία στελέχωσαν φοιτητές και απόφοιτοι των Τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Frederick, όπως επίσης και μέλη του Συνδέσμου Ειδικών Τεχνών Κύπρου. Τα εργαστήρια περιλάμβαναν διάφορα είδη ζωγραφικής και σχεδίου, χειροτεχνία, μουσική, κατασκευή κοσμημάτων, χαρτοκολλητική, κατασκευή καρτών κ.α., στα οποία το κάθε άτομο λάμβανε μέρος, ανάλογα με την ηλικία, τις ικανότητες και τα ενδιαφέροντά του.

Μετά το δημιουργικό μέρος, όλοι οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να τραγουδήσουν και να χορέψουν υπό τους ήχους της ορχήστρας της ΣΜΕΦ. Σε όλα τα άτομα που έλαβαν μέρος στο Φεστιβάλ προσφέρθηκαν από τα μέλη του Συνδέσμου και εθελοντές, πρόγευμα, γεύμα και αναμνηστικό δώρο.
 
Ο Σύνδεσμος Ειδικών Τεχνών Κύπρου επιθυμεί να εκφράσει και δημόσια τις θερμές του ευχαριστίες στα μέλη του προσωπικού και τους φοιτητές και απόφοιτους του Πανεπιστημίου Frederick, που ανέλαβαν και φέτος τη διοργάνωση και στελέχωση των περισσότερων από τα εργαστήρια που λειτούργησαν, το Αθλητικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου, την Εταιρεία Catercom, την ορχήστρα της ΣΜΕΦ  και τη EUROBANK, που ήταν ο χορηγός του Φεστιβάλ.

Για άλλη μια φορά οι άνθρωποι αυτοί απέδειξαν πως καμιά αναπηρία δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην αγάπη τους για τη ζωή και την τέχνη.

No comments: