Friday, January 2, 2009

Κοπή blogο-βασιλόπιτας!

Έναρξη εορταστικών εκδηλώσεων. Πυροτεχνήματα, μουσική, χορός
Η Αδαμαντία
Γράφει από την Αθήνα
Δείτε την ιστοσελίδα της : Adacamino




Αγαπημένοι με σειρά εμφάνισης θα μοιράσω τα κομμάτια:


1. Spark (το κομμάτι εξαφανίζεται πριν ψαχτεί στο στόμα της Spark).


2. Μαριλένα (Η Μαριλένα το δοκιμάζει και σσσσσσκρατς! Φτύνει κάτι μεταλλικό 1 φλουρί που έχει πάνω της την εικόνα της eurodisney. 1 ταξίδι στη eurodisney για σένα Μαριλένα). Tι βλέπω ακόμα, σοκολατάκια? Πολλά σοκολατάκια με όλες τις γεύσεις μμμ!


3. Aspa (Νοιώθει κάτι να παγώνει το χέρι της. 1 παγωμένο μεταλλικό φλουρί που γράφειΡοβανιέμι. Ετοιμαστείτε οικογενειακώς, ντυθείτε ζεστά. Απογειώνεστε για το Χωριό του Αι Βασίλη… τώρα θα είστε πιο άνετα).

4. Φοίβος (Παίρνει προσεκτικά το κομμάτι στη χαρτοπετσέτα και βλέπει το δικό του φλουρί να γυαλίζει στην άκρη). Έχει πάνω του χαραγμένο 1 χάρτη με τα ταξίδια που τον περιμένουν. Τον αρπάζει και χάνονται στους χάρτες του.


5. Φαραώνα. Το κομμάτι φεύγει και προσγειώνεται μόνο του στο χέρι της. Ανοίγει και αποκαλύπτεται ένα φλουρί – κόσμημα για το λαιμό. Μια υπόσχεση για αγάπη και δημιουργία στο έτος που έφθασε.

6. Kostis Κωστήηηηη. Έλα να πάρεις το κομμάτι σου! Ο Κωστής πλησιάζει κοιτάζοντας κάτω και αποχωρεί. Σκραααααατς! Ένα ολόχρυσο φλουρί μέσα στο κομμάτι του! Το καθαρίζει για να το δει. Κάτι έχει γραμμένο επάνω. «Η αγάπη μου, η πίστη, η ελπίδα και το χαμόγελο σου, να κάνουν όλα σου τα όνειρα πραγματικότητα. Προσοχή. Εξαργυρώνεται μοναχά στον κουλοχέρη των ευχών που βρίσκεται στην κλειδαριά της εξώπορτάς σου».


7. Sofia. Ένα κομψό κομμάτι και για τη Σοφία μας. H Σοφία το παίρνει και το κομμάτι ανατινάζεται στο χέρι της. Συγχαρητήρια Σοφία και το 2009 θα κάνεις ΜΠΑΜ! Το βιβλίο με τα παραμύθια σου γίνεται best-seller!


8. Ανδρόνικος. Ένα κομμάτι γεμάτο αρώματα, χρώματα και μουσικές με το δικό του μοναδικό φλουρί φυλακισμένο στην καρδιά. Ένα εισιτήριο διαρκείας για τον κόσμο της τέχνης με 1 τετράδιο για να καταγράφεις τα ταξίδια σου. Καλοτάξιδος και εμείς μαζί σου.

9. Spark. Εσένα δεν σε ξαναείδα; Γέμισες τον κόσμο ψιχουλάκια! Πάρε πάλι 1 κομμάτι! (Το κατεβάζει αμάσητο, ενώ τα ψιχουλάκια πέφτουν παντού. Αλληθωρίζει για μια στιγμή αλλά με μία ηρωική γουλιά νερό κατεβάζει τη μπουκιά που της στάθηκε στο λαιμό).

10. Αdamantia. Τι νομίσατε; Η οικοδέσποινα δεν θα ‘παιρνε κομμάτι; Το αφήνω στην άκρη.. το κομμάτι και το φλουρί μου.



11. Adamantia. Ναι, παίρνω και 2 κομμάτι στη σειρά. Ούτε και αυτό το φλουρί θα σας πω τι είναι…. Μαντέψτε…

12. Κostis. Ένα ακόμα κομμάτι για τον χαμογελαστό πλέον Κωστή μας. Ένα κομμάτι με ένα ακόμα χρυσό φλουρί. (ο Κωστής εξαφανίζεται τρέχοντας. Έχει μάθει πλέον να το χρησιμοποιεί… σωστά).

13. Μαριλένα. Ένα κομμάτι ακόμα μεγάλο σαν την καρδιά της και ένα φλουρί ακόμα.. για να δω τι έχει χαραγμένο επάνω του… για να δω… Το χωριό του Asterix! Φορέστε τα κράνη με τις κοτσίδες σας! Σε λίγο πετάτε! Επιστρέψατε από Disneyland αλλά δεν θα μείνετε για πολύ!


14. Μαριλένα. Πάλι εδώ; Και για την Μαριλένα.. ακόμα 1 κομμάτι μεγάλο και χορταστικό… Σκρατς! Τι γράφει και χαμογελάς; Για να δω… Πάλι Disneyland… Florida!Βαλίτσες; Διαβατήρια; Χαμόγελα; Φύγατε!

15. Μαριλένα. Ένα κομμάτι για.. τη Μαριλένα! Ξέρω γιατί ξανάλθες. Σας έλειπε η θάλασσα. Για κοίτα το φλουρί μέσα στη Βασιλόπιτα… Πάω στοίχημα γράφει "ταξίδι στις 10 καλύτερες παραλίες του κόσμου". Να μας φέρετε ιστορίες όταν επιστρέψετε!

16. ATHENA. Ένα κομματάκι και για την Αθηνά. Το δικό της φλουρί, που έχει 1 πρόσωπο επάνω. Ένα πρόσωπο αντί για πλάτη, ένα ναι για κάθε σου όχι. Τι βλέπω; Ενα εισητήριο διαρκείας για όλα τα θέατρα της πόλης!

17. ATHENA. Ένα δεύτερο κομμάτι για την Αθηνά, ένα χαμογελαστό φλουρί για ένα καλύτερο 2009. Κράτα το σφιχτά και θα δεις που θα 'ρθει.

18. ΦΥΡΔΗΝ – ΜΙΓΔΗΝ. Έλα. Έχω ένα κομμάτι και για σένα. Φάτο προσεκτικά. Έχει το δικό σου φλουρί που μοσχοβολά γιασεμί και σκορπίζει χαμόγελα σε πολλά πολλά παιδάκια!

19. Spark. Πάλι εδώ; Πάρε 1 κομμάτι ακόμα. Αλλά… (Η Spark το αρπάζει και το καταβροχθίζει πριν ακούσει) να προσέχεις καθώς το μασάς (Γκλουπ!).

20. Maria Tzirita. Ένα κομμάτι special αλλά και γκαζιάρικο για τη Μαρία. Ψάξε το δικό σου φλουρί. Ψάξε, ψάξε και θα βρεις τη δική σου κάρτα απεριορίστων διαδρομών στην ευτυχία και τη χαρά. Και μην ξεχνάς να χαμογελάς!... κάνει τους άλλους να ανησυχούν!

21. Kostis. Να μην ξανακούσω ότι το 2009 δεν είναι η χρονιά σου! Πάρε το κομμάτι σου (και το χρυσό φλουρί σου). Τα κόλπα τα 'μαθες τώρα μικρέ!

22. Δήμητρα. Καλώς την! Εσένα μαζί με το κομμάτι θα σου δώσω και τη συνταγή (το μυστικό με τα φλουριά θα στο πω άλλη στιγμή) Σςςςςς… Το φλουρί σου, το μυστικό και τα μάτια σου!


23. Spark. (Βουτά το κομμάτι πριν προλάβω να πω κάτι και εξαφανίζεται. Αρχίζει να πνίγεται. Της δίνω ένα ποτήρι νερό καθώς με κοιτάζει αληθωρίζοντας. Προσπαθώ να της πω κάτι… εις μάτην. Εξαφανίζεται ξανά μέσα στα ψιχουλάκια). Τι θα κάνω μ' αυτο το παιδί;


24. Me. Να μην κάνω διάλειμμα για 1 τσιγάρο.. εεε για 1 κομμάτι βασιλόπιτας και εγώ; Ακόμα 1 μαγικό φλουρί… Τι θα το κάνω; Πάντως δεν θα το βάλω στον κουμπαρά μου!

25. Μαριλένα. Πού είχες χαθεί εσύ βρε ψυχή; Έλα, κόπιασε! Έχω ακόμα κομμάτια. Αυτό το φλουρί δεν θα το βγάλεις από το κομμάτι. Είναι ένα μαγικό χαλί. Θα το πας κατευθείαν στα αγγελούδια σου να διαλέξουν αυτά προορισμό. Κάτι μου λέει ότι θα σε πάνε ακόμα πιο μακριά.

26. Me. Τι; Εγώ; Ξανά; Είμαι τόσο μα τόσο συγκινημένη. Ευχαριστώ τη βασιλόπιτά μου που με οδήγησε εδώ. Ξανά!

27. Epikuros. Ένα κομμάτι και για σένα με ένα φλουρί που να μοιάζει στις ευχές σου. Καλή χρονιά στον όμορφο τόπο σου!

28. Μαριλένα. Μην σπρώχνεις τον κ. Epikuros σε παρακαλώ. Σου είπα πως έχω πολλά κομμάτια ακόμα. Παράληψη μου! Σου έδωσα 1, ενώ τα πιτσιρίκια είναι 2. Πάρε 1 ακόμα. 1 χάρτη για τη μαγική σπηλιά που κοιμάται ξεχασμένο το λυχνάρι με τις 3 ευχές. Ήρθε η ώρα του να ξυπνήσει.

29. Μαριλένα. Ω! Με συγχωρείς. Το φάγανε το πρώτο και θέλουν από ένα, τώρα. Έλα. Πάρε ακόμα 1. Ίδιο με το προηγούμενο. Ούτε πιο μεγάλο, ούτε πιο μικρό. Ούτε πιο στολισμένο, ούτε χωρίς φλουρί. Ένα φλουρί που θα σας πάει στα μαγικά γοβάκια που λάμπουν σαν τα αστέρια και όποια τα φορέσει ξέρει αμέσως όλους τους χορούς του κόσμου και όλα τα βήματα για τα μέρη που ονειρεύτηκε!

30. Spark. Θα μ’ ακούσεις ποτέ; (Η Spark αρχίζει να μασουλάει το ταψί της Βασιλόπιτας). Να σου συστήσω τον Pascal Obispo. Είσαι το φλουρί του! (ΓΚΛΟΥΠ! Τι θα κανω μ' αυτο το παιδί; Και του χρονου!!

ΥΓ. Το παραπάνω είναι απόσπασμα απ' το χριστουγεννιάτικο διήγημα " Το μοιρασμεέο e-φλουρί" της Ι.Κ.
Αδαμαντία Adacamino

8 comments:

Adamantia said...

Φοιβο σ'ευχαριστω παρα πολυ, με συγκινησες για αλλη μια φορα!
Ευχομαι το φλουρακι να βγει αληθινο!
Σε φιλω πολυ

Phivos Nicolaides said...

Adamantia: Οι ευχές σου και δικές μου ευχές! Πάντως, ξέρεις καλά να μοιράζεις τη βασιλόπιτα...

Maria Verivaki said...

that was a fun way to cut a pita!!

Phivos Nicolaides said...

Mediterranean kiwi. It was fun and a nice way of cuting the pita!!

Maria Tzirita said...

Μια χαρά μας τακτοποίησε όλους η Αδαμαντία! Καλή χρονιά κι από δω Φοίβο, να χαίρεσαι την όμορφη οικογένειά σου και να έχετε τα καλύτερα μέσα στη νέα χρονιά! Πολλά φιλιά!

Phivos Nicolaides said...

Maria Tzirita. Μια χαρά μας τακτοποίησε η Αδαμαντία, μόνο που εσύ Μαρία μου, πήρες το καλύτερο κομμάτι! Χρόνια πολλά!

gertru said...

happy new year!:)

Phivos Nicolaides said...

Gertu. All the best for you. Happy New Year!