Tuesday, December 19, 2017

Το «άκαιρο» του Αγώνα της ΕΟΚΑ και η «ακεραιότητα» της Αγγλικής διπλωματίας!

Η σκοτεινή πολιτεία της Αγγλικής διπλωματίας
Ο αντιαποικιακός, απελευθερωτικός, Αγώνας της ΕΟΚΑ 1955-59, ήταν μια τιτάνια πάλη μεταξύ Δαβίδ και Γολιάθ, ενάντια στην τυραννία και ρατσιστική εκμετάλλευση, των Άγγλων κατακτητών. Η επανάσταση, της ΕΟΚΑ ήταν μεγαλειώδης τόσο σε περιεχόμενο, όσο και σε αξία, αφού, αντιπροσώπευε τον αγώνα του καλού (ελευθερία), ενάντια στην πάλη του κακού (τυραννία). Ότι και να συνέβηκε στο τέλος, τίποτα δεν μειώνει την ιστορική σημασία εκείνου του παλλαϊκού ξεσηκωμού.

Στο διεθνή χώρο, της δολοπλοκίας και του παρασκηνίου, οι πρωτεργάτες Άγγλοι προσπάθησαν, να περιπλέξουν τα πράγματα και να παραμορφώσουν την ουσία, του αγώνα των «τρομοκρατών», όπως αποκαλούν μέχρι σήμερα τους αγωνιστές. Η παραφιλολογία για το «άκαιρο» της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, που άρχισε η Αγγλική προπαγάνδα, επανέρχεται πιο έντονα κάθε φορά, που πλησιάζει λύση του Κυπριακού. Πλασάρεται μεθοδευμένα σε βάρος των δικαίων μας, για να καμφθούν οι αντιστάσεις του Κυπριακού λαού.

Για το «άκαιρο» της διεκδίκησης της ελευθερίας μας, οι Άγγλοι και τα φερέφωνα τους μιλούσαν από τη δεκαετία του ’40, προβάλλοντας διάφορες λογικοφανείς προφάσεις έν αμαρτίαις. Είχαν πιέσει ασφυκτικά τις Ελληνικές κυβερνήσεις το 1950, μιλώντας για το «άκαιρο» του ενωτικού δημοψηφίσματος. Όπως και για την πρώτη προσφυγή στα Η.Ε. για Αυτοδιάθεση το 1954. Όλα αυτά, πολύ πριν εμφανιστούν οι ντόπιοι νεοφανείς φωστήρες περί «άκαιρου» αγώνα του 1955-59.

Οι διαλλακτικές φωνές της Ελληνικής πλευράς προσέκρουαν μόνιμα στην υπεροπτική και πολλές φορές προσβλητική συμπεριφορά των Άγγλων. Όσο φούντωνε ο πόθος για Ένωση, τόσο αδιάλλακτη στάση κρατούσαν οι Άγγλοι, οι οποίοι δέχτηκαν κατηγορίες για τη συμπεριφορά τους από παντού, ακόμα και μέσα στην Αγγλία.

Πέρα από το δόλιο παιγνίδι των Άγγλων, του «διαίρει και βασίλευε», που άρχισε ευθύς, εξ’ αρχής μόλις πάτησαν το πόδι τους στο νησί, υπήρξε η άτεγκτη στάση απόρριψης, του δικαιώματος, Αυτοδιάθεσης. Η ψευδεπίγραφη πρόθεση περί τάχα διαδοχικών σταδίων, είχε από το 1914 αποβεί στα χέρια των Άγγλων ένα από τα περισσότερα χρησιμοποιούμενα επιχειρήματα, για τη διατήρηση της αποικίας τους. Στην ουσία, ποτέ δεν υπήρξε με τους Άγγλους δυνάστες ‘έγκαιρος χρόνος’ (right timing) για αποτίναξη του Αγγλικού ζυγού! (Αυτό δεν γίνεται σήμερα με τις Αγγλικές Βάσεις;).

Το 1955, ένα σμήνος πρακτόρων προσγειώθηκε στην Κύπρο. Οι πανίσχυρες Αγγλικές μυστικές υπηρεσίες (οι καλύτερες, της τότε εποχής) διοχέτευαν εντέχνως, δημοσίως, αυτού του είδους τις απόψεις, υποβάλλοντας ταυτόχρονα, ότι στο μέλλον, θα ‘φροντίσουν’ την ‘κολοβή’ ελευθερία μας. Όλα αυτά, ανεξάρτητα του ‘ΠΟΤΕ’ του Χόπκινσον το 1954: «Είναι ευνόητο και κοινώς παραδεδεγμένο ότι υπάρχουν μερικά εδάφη της Κοινοπολιτείας, τα οποία, λόγω των ειδικών περιστάσεων υπό τας οποίας ευρίσκονται, δεν ημπορούν ποτέ να ελπίζουν ότι θα είναι απολύτως ανεξάρτητα»…

Τα ίδια και χειρότερα προπαγάνδιζαν στις Ινδίες για τον «άκαιρο» αντιαποικιακό αγώνα και την παθητική αντίσταση του Μεγάλου Ηγέτη Γκάντι. Στην Ινδία υπήρξαν παρόμοιες Αγγλικές ίντριγκες και δυστυχώς τα ίδια σχεδόν αποτελέσματα, όπου στο τέλος, οι Αγγλικές μυστικές υπηρεσίες δολοφόνησαν τον Γκάντι και διχοτόμησαν τη χώρα (Πακιστάν)! Ακόμη και σήμερα πληρωμένοι πράκτορες με δημοσιογραφική κάλυψη, γράφουν βιβλία, άρθρα και διατηρούν ιστοσελίδες για το «άκαιρο» των αγώνων τόσο, της ΕΟΚΑ όσο και του Γκάντι και γενικά για ότι έχει να κάμει με τα συμφέροντα και τα αποικιοκρατικά τους σύνδρομα!

‘Αν δεν γινόταν ο Αγώνας της ΕΟΚΑ, δεν θα έρχονταν οι Τούρκοι’, υποβάλλουν υποκριτικά οι Άγγλοι και ορισμένοι χειραγωγημένοι από αυτούς. Από το 1948 όμως, (πολύ πριν τον Αγώνα της ΕΟΚΑ) ετοίμαζαν χάρτες για τη διχοτόμηση της Κύπρου! Όπως, ακριβώς έλεγαν και για τον Αγώνα, του Γκάντι, όπου στο τέλος διχοτόμησαν την Ινδία!

Απλώς, μόνιμη επιδίωξη τους ήταν η επιλογή, της ημερομηνίας των εγκλημάτων τους… Αυτό δυστυχώς, υποδεικνύει ο αμαρτωλός βίος και η σκοτεινή πολιτεία τους…
Φοίβος Νικολαΐδης
                
 


No comments: