Wednesday, October 23, 2013

Η Ελένη Θεοχάρους, το Ευρωπαϊκό Σχολείο και το Διώροφο Λεωφορείο

Του Πάμπου Γαβριήλ   


 Ανοίξτε τα παράθυρα να μπει καθαρός αέρας. 

Δεν χρειάζεται να σπάσετε τα τζάμια. 

Willy Brantd                                                                                                                           


 

Η Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Κα. Ελένη Θεοχάρους, καταγγέλλει πως το Ευρωπαϊκό Σχολείο, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση διοργανώνει για τους μαθητές του εκδρομές στη κατεχόμενη Κύπρο με διαφημιστικό υλικό, όπου προβάλλονται ιστορικά και άλλα μνημεία και οι εξαίρετες παραλίες των κατεχομένων, τα  οποία καλούνται «Τουρκική Κύπρος».

Η Κα. Θεοχάρους, εκτελώντας το πατριωτικό της καθήκον, απαιτεί άμεση επέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τη διευθέτηση του θέματος.

Εύγε στην Κα. Θεοχάρους για το κουράγιο που ακόμα την χαρακτηρίζει και που συνεχίζει τον αγώνα εκεί μακριά στην Ευρώπη, σε αντίθεση με μας στην Κύπρο που δεν ασχολούμαστε πλέον, σοβαρά,  με την κατοχή και τη σκλαβωμένη πατρίδα μας.

Η σκέψη μου δεν πάει στους Ελληνοκύπριους που μπαινοβγαίνουν στα κατεχόμενα, είτε για να παίξουν στα καζίνο είτε για να αγοράσουν φτηνότερα προϊόντα.   Στο μυαλό μου έχω το διώροφο ανοικτό λεωφορείο που σταθμεύει σε ένα από τους πλέον τουριστικούς χώρους της Κύπρου, στις Φοινικούδες της Λάρνακας και διαφημίζει επισκέψεις στα κατεχόμενα και όχι μόνο. Δεν αναφέρομαι τόσο στις πατριωτικές ευαισθησίες του ιδιοκτήτη του λεωφορείου, ευαισθησίες που τείνουν να αναισθητοποιηθούν, αλλά στις χιλιάδες Ελληνοκυπρίους, συμπεριλαμβανομένου και του υποφαινόμενου, που το προσπερνούν σφυρίζοντας αδιάφορα.
Δεν θα αναλύσω περισσότερο το γεγονός. Η φωτογραφία  που σας στέλλω τραβήχτηκε σήμερα. Εκτός της διαφήμισης των κατεχομένων, φωτογραφίζει το πατριωτικό μας επίπεδο, αλλά και τον κυνισμό που μας διακατέχει. 

Αγαπητή Ελένη Θεοχάρους, και εσύ Ελένη…. Και κάθε Ελένη…. να πεθαίνεις για την Ελλάδα είναι άλλο… και άλλο εκείνη να σε πεθαίνει.

Πάμπος Γαβριήλ
Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας                                                                                       Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας

No comments: