Thursday, April 24, 2014

Διάτοπος: Έκθεση σχεδίου και ακουαρέλας

Σχέδια και ακουαρέλες των Βίκτωρα Ιωαννίδη, 
Λουκίας Νικολαίδου- Βασιλείου, Τηλέμαχου Κάνθου 
και Λευτέρη Οικονόμου 
στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος

Το σχέδιο και η ακουαρέλα αποτελούν δύο πρωταρχικά μέσα για την κατάθεση και την ανάδειξη των ζωγραφικών δυνατοτήτων και δεινοτήτων των καλλιτεχνών.

Στο σχέδιο καταγράφεται η σχεδιαστική οξυδέρκεια του καλλιτέχνη και η ικανότητα του να μεταφράσει και να μετουσιώσει σε τέχνη το θέμα του, με μοναδικό όπλο τη γραμμή. Το σχέδιο αποτελεί το απαραίτητο πρώτο βήμα στην αναμέτρηση του καλλιτέχνη με την εικαστική δημιουργία.




Στην ακουαρέλα ο καλλιτέχνης σχεδιάζει με χρώμα. Πρόκειται για την τεχνική που αναδεικνύει την ικανότητα του ζωγράφου να μεταμορφώνει το σχέδιο σε χρώμα, που φανερώνει τη σιγουριά και την επάρκειά του και την ικανότητά του να αιχμαλωτίζει την ατμόσφαιρα.
Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος με χαρά παρουσιάζει σπάνια σχέδια και ακουαρέλες των αριστοτεχνών στα είδη αυτά, μεγάλων δασκάλων της κυπριακής τέχνης Βίκτωρα Ιωαννίδη, Λουκίας Νικολαΐδου- Βασιλείου, Τηλέμαχου Κάνθου και Λευτέρη Οικονόμου.
 Τα σχέδια και οι ακουαρέλες των τεσσάρων αυτών εμβληματικών και ιστορικών καλλιτεχνών της κυπριακής τέχνης χαρακτηρίζονται από απαράμιλλη σχεδιαστική δεξιοτεχνία και χρωματική ευαισθησία.
Με τη θεματογραφία τους φέρνουν κοντά μας αγροτικά και αστικά τοπία της Κύπρου, χαρακτηριστικούς ανθρώπινους τύπους και σκηνές από την καθημερινή ζωή. 
                                                   Έργο του Λευτέρη Οικονόμου.

Έργο της Λουκίας Νικολαΐδου- Βασιλείου.
Ζωγραφισμένα σε προηγούμενες από την παρούσα εποχές , αποτελούν πολύτιμα ντοκουμέντα τοπίων, χώρων, ανθρώπων συνηθειών και τρόπων ζωής που χάνονται στην σκόνη του χρόνου.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τρίτη 6 Μαίου 2014 στις 8 μμ. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Μαίου και θα είναι ανοιχτή κατά τις ακόλουθες ώρες: Δευτέρα –Παρασκευή 5.00μμ. – 8.00 μμ. Σάββατο 11.00 πμ. – 1.00 μ.μ.
Για πρωινές επισκέψεις οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνούν προηγουμένως με το τηλέφωνο 22 766 117.
Στον πρώτο όροφο λειτουργεί έκθεση έργων σε χαμηλές τιμές καλλιτεχνών που συνεργάζονται με το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος. Επίσης μπορείτε να βρείτε τα χειροποίητα κοσμήματα Black Rose by DN.

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ βρίσκεται στην οδό Κρήτης 11, τηλ. 22-766117, email:info@diatopos.com, website: www.diatopos.com

No comments: