Sunday, January 25, 2009

Democratic Rally of Cyprus

Democratikos Synagermos (DISY)

Recently a meeting was held in Limassol where Party President Nicos Anastasiades explained in detail the 'Cyprus problem' to the members of the political bureau.

Ημερίδα Δημοκρατικού Συναγερμού στη Λεμεσό

Σαν βγεις στον πηγαιμό για τη... Λεμεσό
Ο ΔΗΣΥ οργάνωσε πριν λίγο καιρό ημερίδα, με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις και τις προοπτικές του εθνικού μας θέματος σε ξενοδοχείο της Λεμεσού, όπου ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ανέλυσε και εξήγησε με λεπτομέρεια τις θέσεις του Κόμματος στα μέλη του Πολιτικού Γραφείου.

President of Democratic Rally Party of Cyprus (Dimocratikos Synagermos 'DISY') Nicos Anastasiades with his cute grandson Andy.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης ως οικοδεσπότης έδωσε την ευκαιρία στους προσκεκλημένους, να ενημερωθούν και να ανταλλάξουν απόψεις, αλλά να συνδυάσουν και το τερπνόν μετά του ωφελίμου και να περάσουν υπέροχα σ΄ένα ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον. Είναι γνωστό πόσο ανεπτυγμένη έχει την αίσθηση του χιούμορ ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, όπως εξ' άλλου και ο ιδρυτής του Γλαύκος Κληρίδης.

Σόφη Μιχαηλίδου και πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σε γλυκά χαμόγελα ικανοποίησης για την επιτυχία της συνάντησης.

Ωραίες στιμγές χαλάρωσης με τους Νικόλα Γιασουμή (από αριστερά), Θεόδωρο Πιρίλη, Κώστα Κωνσταντινίδη, Ανδρέα Δράκο, Τάσο Γιαπάνη, Χρίστο Στυλιανίδη, βουλευτή και Ιωνά Νικολάου, βουλευτή.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Αβέρωφ Νεοφύτου, φτιάχνει τα ζωνάρια του μετά την αναφορά για την οικονομία...

Βυθισμένος στην εφημερίδα του ο βουλευτής Τάσος Μητσόπουλος προβληματίζεται σοβαρά για τις επικείμενες Ευρωεκλογές. Δίπλα, ο βουλευτής Χρίστος Στυλιανίδης φαίνεται άνετος΄για το ίδιο θέμα. Παραδίπλα, ο πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός Τίμης Εθυμίου, φαίνεται να μην προβληματίζεται -είναι σίγουρος, για το ίδιο θέμα! Ο βουλευτής Ιωνάς Νικολάου, ο Φραγκίσκος Φράγκου μανιώδης 'αντικαπνιστής' με το τσιγάρο στο χέρι και ο πρώην υπουργός άμυνας και βουλευτής Σωκράτης Χάσικος.

Άδωνης Γιασεμίδης, Στέλιος Πλατής, Σόλωνας Παπαθεοχάρους και Ανδρέας Ταλιαδώρος φαίνονται ικανοποιημένοι με το καφεδάκι τους.

Δημήτρης Στυλιανού, Ιωσήφ Χατζηχάννας και Σπύρος Αρότης, παρακολουθούν με ενδιαφέρον συνομιλητή τους.

Όρθιος ο Σωτήρης Δράκος, Ανδρέας Θεμιστοκλέους και Χρίστος Τριανταφυλλίδης σε στιγμές χαλάρωσης.

Έκδηλος ο σκεπτικισμός του Ανδρέα Θεμιστοκλέους, βουλευτή, μετά που άκουσε την ανάλυση επί του Κυπριακού... Θα μπορούσε η λεζάντα να ήταν: "Η μανία με τις Θερμοπύλες"!! "Τιμή σ' εκείνους όπου στη ζωή των ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες...
.
Ανδρέας Παπαπολυβίου, πρώην βουλευτής και Γιαννάκης Κασουλίδης, ευρωβουλευτής, χαιρετούν τους φίλους.

Η όμορφη νεανική παρέα μας, άνετη και χαλαρή.

Όμορφες παρουσίες από τη Λένια Καττάμη και τη Δήμητρα Καραντώκη.

Λένια Καττάμη σε στιγμές περισυλλογής, φαίνεται να σκέφτεται την επόμενη μέρα.

Λία Γεωργιάδου από αριστερά, φαίνεται σαν να απαγγέλλει σε σχολική τελική εορτή το ποιηματάκι της! Λένια Καττάμη και Δήμητρα Καραντώκη προσπαθούν να αφουγκραστούν...

Κατερίνα Παντελίδου, πρώην βουλευτής, Σόφη Μιχαηλίδου, Στέλιος Λοϊζίδης και Ανδρέας Παπαπολυβίου, πρώην βουλευτής.

Όταν οι πολιτικοί γίνονται φωτογράφοι και 'θολώνουν' το τοπίο... όπως τη φωτογραφία αυτή με τους Θανάση Τσώκο, Φοίβο Νικολαΐδη, Γιαννάκη Κασουλίδη, ευρωβουλευτή και Κώστα Κωνσταντινίδη.

Ο Φοίβος Μαυροβουνιώτης παρακαολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρο τις βαθυστόχαστες πολιτικές αναλύσεις περί Κυπριακού του Νίκου Ρολάνδη, υπουργού εξωτερικών 1978-1983, υπουργού εμπορίου, βιομηχανίας & τουρισμού 1998-2003, Βουλευτή, 1991-1996, Προέδρου του Κόμματος των Φιλελευθέρων 1986-1998, Αντιπροέδρου της Διεθνούς των Φιλελευθέρων 1994-1998. Η λεζάντα θα μπορούσε να ήταν και "Why do the angels cry" (Γιατί κλαίνε οι άγγελοι)...
.
Τίμης Ευθυμίου, πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής, Γιώργος Παπάς, Λάκης Ιωάννου, Λούης Λοϊζου και Σάββας Χατζημηνάς γεμάτοι χαμόγελα ικανοποίησης από τη συνάντηση.

Θαναάσης Τσώκος, Χάρης Τσίγκης, Γιώργος Λιβέρας, Σωκράτης Χάσικος, Δημήτρης Στυλιανού (όρθιος), Κώστας Κωνσταντινίδης, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Χρίστος Στυλιανίδης, βουλευτής και Ιωνάς Νικολάου, βολυλευτής, βρήκαν την ευκαιρία να τα πουν και να χαλαρώσουν λίγο, από την καθημερινή πίεση.

Μαρία Κυριακού, βουλευτής με τον σύζυγο της Άθω Κυριακού, άργησαν στην προσέλευσή τους, αλλά ευτυχώς πρόλαβαν το πλούσιο γεύμα.

Κώστας Κωνσταντινίδης, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Χρίστος Στυλιανίδης, Ιωανάς Νικολάου, Θανάσης Τσώκος, Χάρης Τσίγκης, Γιώργος Λιβέρα και Σωκράτης Χάσικος, γαίνονται ευχαριστημένοι.

Μισέλ Μαλτέζος (αριστερά) και Βίκτωρας Κεφάλας απολαμβάνουν το νεσκαφέ τους.

Ιωσήφ Χατζηχάννας, Αντώνης Καρατζάς και Ονησίφορος Ιορδάνου ξεκουράζονται.

Σε πρώτο πλάνο ο Σώζος Λαζάρου. Ο Παύλος Λιασσίδης με τον Γιώργο Κυπριανού συζητούν για τα Μέσα (όχι τα 'μέσα' που ξέρουμε, αλλά τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας).

Παντελής Σαββίδης και Μιχάλης Νικηφόρου, πάντα πρόθυμοι και χαμογελαστοί.

Νεκτάριος Κάρυος, Άδωνης Γιασεμίδης, Σόλωνας Παπαθεοχάρους και Ανδρέας Ταλιαδώρος, μόλις τελείωσαν το καφεδάκι τους και συζητούν, τι άλλο;... Στο μπάγκο διακρίνεται ο Νίκος Νουρής, ΄καλός φίλος του κινητού'!

Phivos Nicolaides, Barbara Passant and Socrates Hasikos, Ex minister of Defence, Member of Parliament.

Barbara B. Passant talks with Socrates Hasikos, Ex Minister of Difence and Member of Parliament.
My friend Barbara B. Passant from U.K. wasn't part of the meeting, but we shared together the break time.

PART II
The pool of the hotel.

Nice view of the sea.

Πανέμορφη εικόνα με κυρίαρχη τη θάλασσα της Λεμεσού.

Λάτρης του υγρού στοιχείου ο βουλευτής Γιώργος Τάσου απολαμβάνει τη θάλασσα.

Οπαδός του ΔΗΣΥ σκέφτεται σοβαρά κατά πόσο θα βουτίξει στα βαθιά νερά...

13 comments:

jf said...

Τι μας κάνεις καταχείμωνο! Και δε μας φύλαξες και καμιά …μερίδα από την ημερίδα!

“Όταν οι πολιτικοί γίνονται φωτογράφοι και 'θολώνουν' το τοπίο...” χα!χα!

Phivos Nicolaides said...

JamanFou. Έχεις δίκαιο Ιωάννα μου. Έπρεπε να περάσουν όμως οι ζέστες κι ύστερα να δουλέψουμε! Σου άρεσε βλέπω το 'θολό' τοπίο!!

Anonymous said...

Αγαπητέ Φοίβο, σ' ευχαριστώ για την ενημέρωση. Τώρα μαθαίνω, ότι η ημερίδα του ΔΗΣΥ είχε μοναδικό θέμα το κυπριακό. Καλό σου βράδι.

paris parfait said...

Nice to see your face here, Philip!

Phivos Nicolaides said...

Λεμέσια. Ήταν μια από τις πολλές. Καλή βδομάδα.

Phivos Nicolaides said...

Paris parfait. Thank you Tara for your kindness! Always nice to talk to you!

Fotini said...

Καλοπερνάμε εκεί στο νότο βλέπω...

Unknown said...

Η Κύπρος, έχει σπαρακτικά(ναι, την εννοώ τη λέξη)ανάγκη, από ένα Πολιτικό κόμμα στα μέτρα και τις απαιτήσεις του 21ου αιώνα, ώριμο και με επαρκή αυτοπεποίθηση ώστε να έρθει σε ρήξεις-πολλές ρήξεις- με όσα είναι Χτες.

Αλλά, για να συμβεί αυτό, θα πρέπει το όποιο πολιτικό κόμμα αποφασίσει να ανεβάσει τον πήχη εκεί, να μην αποκεφαλίζει αυτόματα όποια στελέχη και μέλη μπορούν να το σπρώξουν ποιοτικά προς τα πάνω.

Κάτι, που δυστυχώς συμβαίνει στην Κυπριακή Κοινωνία σε τεράστια έκταση επειδή παντού βασιλεύει, κυριαρχεί, αποφασίζει και πράττει, η Α.Μ. ΄

Όχι η...Αυτού Μεγαλειότητα...

Η Απόλυτη Μετριότητα.

Unknown said...

Και κάτι άλλο που ίσως δεν αρέσει σε αρκετούς.

Μετά από 6, σχεδόν 7 χρόνια που ζω στην Κύπρο (δεν έχω μετανιώσει ούτε στιγμή) καταλήγω στο συμπέρασμα πως στην ουσία στον τόπο, ΔΕΝ υπάρχει Πολιτική και Πολιτικοί. Γιατί απλά δεν υπάρχει αρκετός "χώρος" προκειμένου να υπάρξει Πολιτικός Στοχασμός και συγχρονισμός με το τι συμβαίνει στον Κόσμο. Όλα τα τρώει και τα ροκανίζει το Κυπριακό είτε γιατί γιατί έχει καταντήσει "επάγγελμα" είτε γιατί πράγματι είναι η προταιρεότητα. Πιστεύω, στον συνδυασμό και των δύο.

Όμως ο Κόσμος αλλάζει και αλλάζει ραγδαία, οι ανάγκες δεν έχουν καμία σχέση με τον 19ο και τον 20ο αιώνα και εμείς....

Αν συνεχίσουμε έτσι, σε λίγα χρόνια, κανένας νέος άνθρωπος δεν θα θέλει να μείνει εδώ και θα μετατραπεί η Κύπρος σε ένα απέραντο γηροκομείο μέχρι να παραδοθεί στη λήθη και την άμμο της απόλυτης ξηρασίας που έρχεται λόγω της Κλιματικής Αλλαγής.

Phivos Nicolaides said...

Fotini. Άμα λάχει να πούμε...

Phivos Nicolaides said...

Politispittas.Σίγουρα ναι, έχουμε μεγάλη και επιτακτική ανάγκη αλλαγής. Όχι μόνο πολιτικά, αλλά και σε πολλούς άλλους τομείς. Πολλοί, άντε λίγοι να πούμε, προσπάθησαν κατά καιρούς να ανεβάσουν τον πήχη (ας μην λέμε ονόματα). Το μόνο που κατάφεραν ήταν να ‘αποδεκατιστούν’ οι ίδιοι.
Εδώ, Γιώργο έχουμε να κάνουμε με κατεστημένα και παλαιολιθικής εποχής νοοτροπίες. Άποψη μου είναι ότι υπάρχουν πολιτικοί που θέλουν αυτό που πολύ ορθά εντοπίζεις. Δες τις τόσες αλλαγές σε πολλά κόμματα.

Όσο για τους ‘αποκεφαλισμούς’ νομίζω ότι, η ίδια η κοινωνία τους ‘εκτελεί’ με τον ‘καλύτερο’ και τον πιο αναχρονιστικό τρόπο…

Δυστυχώς στην Κυπριακή Κοινωνία σε μεγάλη έκταση βασιλεύει παντού, κυριαρχεί, αποφασίζει και πράττει, η Α.Μ. Όχι η...Αυτού Μεγαλειότητα... αλλά, η αυτού Μικρότητα, ο εαυτός μας!! Γι΄αυτό και οι μικρότητες των ανθρώπων διαχέουν σχεδόν κάθε μας πράξη ή σκέψη!

Phivos Nicolaides said...

Politispittas. Συμφωνώ ότι στην κοινωνία μας δύσκολα βρίσκεις πολιτικούς στοχαστές. Είπαμε όμως, Γιώργο, μια κοινωνία ‘στομαχιστών’ τι σόι στοχαστές θα βγάλει;

Εν ονόματι του Κυπριακού και της δικαίας υπόθεσής μας, που την καταβαραθρώσαμε, όλα έρχονται δεύτερα…

Ο Κόσμος μπορεί ν' αλλάζει ραγδαία. Δεν είμαι όμως σίγουρος, πόσο αλλάζουμε κι εμείς.

Αφού λίγο ή πολύ οι περισσότεροι είμαστε βολεμένοι, οι μόνοι ίσως που φωνάζουν για αλλαγή στην Κύπρο, είναι τα κατουρημένα μωρά, για να μην πω… σκατωμένα!

Unknown said...

Την καλησπέρα μου...
Θεωρώ υπρβολή την σκέψη του ...Politispittas,ότι η Κύπρος θα μείνει με τη γερουσία.Έχετε πολύ γερά πολιτικά στελέχη,ικανά να φέρουν τα πάνω κάτω στην Κύπρο μας.Το άσχημο είναι,ότι είναι λίγα και για μια αλλαγή,αυτή που όλοι θέλουμε,χρειάζεται συνοχή ,πράγμα δύσκολο για το κατεστημένο.Έπειτα.....ας μην ξεχνάμε,ότι ένα μεγάλο μέρος ευθύνης,φέρουμε και οι ίδιοι οι πολίτες.
Όσο για την ανάρτησή σου Φοίβο,χάρηκα,γιατί είδα ένα αγαπημένο μου πρόσωπο,που το αναφέρεις ως άνετο....ως προς το θέμα των Ευρωεκλογών.
Ευχαριστούμε...για την ενημέρωση!
Καλό βραδάκι!
Λία...