Sunday, April 16, 2023

Κύπρος - Ισπανία 1998

Κύπρος – Ισπανία 3-2: Το μεγάλο κόλπο στον 4ο όροφο του «Φιλελεύθερου»
Συνεργείο ισπανικής αθλητικής πλατφόρμας, βρέθηκε στην Κύπρο την τρέχουσα εβδομάδα, έχοντας μία και μόνο αποστολή. Ποια; Να εμπλουτίσει ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει για τον Χαβιέ Κλεμέντε. Βλέπετε, οι τίτλοι του τέλους της προπονητής θητείας στην Εθνική ομάδα της χώρας του, έπεσαν στην ήττα της Ισπανίας με 2-3 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» από την Κύπρο. Ματς που διεξήχθη στις 5 Σεπτεμβρίου 1998.

Κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά, ο δημοσιογράφος Λουίς Φερμόζο έπαθε την πλάκα του όταν επικοινώνησε με τον εκλεκτό συνάδελφο και πρώην αθλητικό συντάκτη του «Φιλελεύθερου», Μιχάλη Γαβριηλίδη. Στην προσπάθεια να αντλήσει όσα γίνεται περισσότερα στοιχεία, αυτομάτως το τριμελές ισπανικό συνεργείο βρέθηκε για πέντε ολόκληρες ώρες στον 4ο όροφο των γραφείων της εφημερίδας μας αφού εκεί έγινε το μεγάλο κόλπο.

Τι εννοούμε; Ο Κλεμέντε, ήταν τόσο σίγουρος για τη νίκη, που δεν έκρινε ότι χρειαζόταν η τελευταία προπόνηση να γίνει στη Λάρνακα και δη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», αλλά στη Λευκωσία, όπου κατέλυσε η αποστολή. Και έτσι, κατέληξε μετά από επικοινωνία με την ΚΟΠ, στο Γήπεδο Κύκκου.

«Γάτα» ο τότε ομοσπονδιακός κόουτς, Πανίκος Γεωργίου, δεν έχασε την ευκαιρία. Από το παράθυρο στο γραφείο του Γαβριηλίδη, υπήρχε άριστη θέα του αγωνιστικό χώρου και αυτομάτως, προσφερόταν για τέλεια κατασκοπία. Ο Κλεμέντε, μη γνωρίζοντας ασφαλώς το γεγονός, άνοιξε τα χαρτιά του στην προπόνηση και ο Γεωργίου, κρατούσε σημειώσεις. Και έκανε ιστορικό «ματ» στον Κλεμέντε, με την Κύπρο να πετυχαίνει την ιστορικότερη νίκη με γκολ των Γιώτη Εγκωμίτη (44’), Σίνισα Γκόγκιτς (49’) και Μιλένκο Σπόλιαριτς (77’).

Το ισπανικό συνεργείο, εννοείται πως πήρε δηλώσεις από το δίδυμο Γεωργίου-Γαβριηλίδης, πλάνα από το Γήπεδο Κύκκου και το «Αντώνης Παπαδόπουλος». Στην κάμερα, επίσης, μίλησαν οι Γιώτης Εγκωμίτης, Πάμπος Πίττας.

25 χρόνια μετά, η Κύπρος θα αντιμετωπίσει τους Ισπανούς, για τον α΄ όμιλο της προκριματικής φάσης του Γιούρο 2024. Στις 11 Σεπτεμβρίου η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια θα ταξιδέψει στην Ισπανία, ενώ στην Κύπρο οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στις 16 Νοεμβρίου.

Cy 1998 3 2 Kipros Ispnia Cy Spain

Στο βίντεο που ακολουθεί τα στιγμιότυπα της ιστορικής αναμέτρησης  ΒΙΝΤΕΟ 

ΠΗΓΗ: Goal.com.cy  

No comments: