Tuesday, October 9, 2012

Παρουσίαση προγραμμάτων ΡΙΚ

Για τη νέα περίοδο 2012 - 2013 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012 στην Αίθουσα “Τάσσος Παπαδόπουλος” του Αρχείου του ΡΙΚ η παρουσίαση των προγραμμάτων του ΡΙΚ της νέας περιόδου 2012-2013. Την παρουσίαση παρακολούθησαν εκπρόσωποι των ΜΜΕ, διαφημιστές και διαφημιζόμενοι.

Κατά την παρουσίαση των προγραμμάτων τονίστηκε ότι το ΡΙΚ συνεχίζει να επιτελεί με επιτυχία τους στόχους του υπηρετώντας με συνέπεια το τρίπτυχο ενημέρωση-πολιτισμός-ψυχαγωγία.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε και ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ κ. Μάκης Συμεού. 
Ο κύριος Συμεού ανέφερε ότι παρά την οικονομική κρίση το ΡΙΚ δεν λυγίζει και με λιγότερους πόρους παράγει και θα παράγει περισσότερα προσφέροντας στον τηλεθεατή και ακροατή .

Στόχος μας, σημείωσε, είναι με λιγότερα χρήματα να αυξήσουμε την προσφορά μας και να βελτιώσουμε την υπηρεσία που προσφέρουμε από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.
Στο δικό του χαιρετισμό ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ κ. Θέμης Θεμιστοκλέους επανέλαβε εμφαντικά την έκκληση προς την Πολιτεία και όλους τους αρμόδιους φορείς να δοθεί στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση κατοχύρωση συγκεκριμένου ύψους της κρατικής χορηγίας με ένα ορίζοντα τριών χρόνων ούτως ώστε το ΡΙΚ να μπορεί να προγραμματίσει τη δράση και ανάπτυξή του.
Υπενθύμισε ταυτόχρονα ότι προς αυτή την κατεύθυνση το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ ενέκρινε πενταετές πρόγραμμα δράσης.

Ο κύριος Θεμιστοκλέους κάλεσε επίσης σε συνεργασία τα ιδιωτικά κανάλια για σκοπούς εξοικονόμησης πόρων και πρότεινε σε στατικές καλύψεις γεγονότων να βρίσκεται ένα τηλεοπτικό συνεργείο που να εξυπηρετεί όλους.

Κάλεσε επίσης τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς να δώσουν στο ΡΙΚ παλιές επιτυχημένες παραγωγές τους, οι οποίες με την ταυτότητα και το σήμα του σταθμού που τις ετοίμασε, να περιληφθούν στο δορυφορικό πρόγραμμα του ΡΙΚ και να προσφέρονται στους απόδημους του εξωτερικού.
Στα νέο πλούσιο πρόγραμμα που ετοίμασε και παρουσιάζει φέτος η τηλεόραση του ΡΙΚ αναφέρθηκε εκτενώς ο Αν. Διευθυντής Προγραμμάτων Τηλεόρασης κ. Γρηγόρης Μαλιώτης, σημειώνοντας ότι παρά τους περιορισμένους οικονομικούς πόρους, τη μείωση του προσωπικού και μέσων, το ΡΙΚ κατάφερε να αυξήσει την παραγωγή τοπικών εκπομπών και να ανταποκριθεί στην αποστολή και τους στόχους του.
Ο κύριος Μαλιώτης είπε ότι το Δορυφορικό Πρόγραμμα του ΡΙΚ παραμένει η σημαντικότερη γέφυρα επικοινωνίας με τον απανταχού κυπριακό ελληνισμό. Μέσα από ένα αισθητά αναβαθμισμένο πρόγραμμα το Δορυφορικό Πρόγραμμα παραμένει σε ψηλή θέση στον κατάλογο προτεραιοτήτων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Τα νέα προγράμματα του ραδιόφωνου παρουσίασε ο Αν. Διευθυντής Ραδιοφωνικών και Μουσικών Προγραμμάτων κ. Κώστας Νικολαϊδης.

Ο κύριος Νικολαϊδης ανέφερε ότι στο Πρώτο Πρόγραμμα Ραδιοφώνου έχουν σχεδιαστεί και μεταδίδονται τέσσερις νέες εκπομπές με τίτλο “Ξανά Μαζί” , “Στις οκτώ” , “Ισότιμα Μετ’ Εμποδίων” και “Μιλάμε Ελληνικά”.

Το Δεύτερο Πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με τις εκπομπές “Music Box”, “Saturday Live”, “The Oldies”, “The future entertainment show” . Σχεδιάστηκε επίσης η ένθετη ιστοσελίδα “Eurofile” για την εκπομπή “Round and about”.

Καινούργιο πρόγραμμα στην αγγλική είναι το “Greek by Radio”.
Οι νέες εκπομπές λόγου που ετοίμασε και μεταδίδει το Τρίτο Πρόγραμμα είναι :“Στη Γραμμή της Ευρώπης”, “Ανοικτή Γραμμή για τους Νέους”, “Υγείας Γραμμή”, “Ανοικτή Γραμμή Επικοινωνίας”, “Ισότιμα”.

Οι νέες μουσικές και ψυχαγωγικές εκπομπές του Τρίτου είναι: “Νύχτα Βελούδο”, “Αυτό που μας δένει”, “Χορεύοντας…έρχεται η όρεξη”, “Αλχημείες” , “Τραπέζι Εξοχικό”.
Στο Τέταρτο Πρόγραμμα μεταδίδονται καθημερινά ωριαία μεταμεσονύχτια εκπομπή, ωριαία μεσημβρινή εκπομπή και εκπομπή ξένου ρεπερτορίου από τις έντεκα μέχρι τις 12 το βράδυ.
Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής διάσκεψης αναφέρθηκε ότι το ΡΙΚ άρχισε την αξιοποίηση των νέων εγκαταστάσεων του Αρχείου με τη μεταφορά μεγάλου μέρους του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού αρχείου.

Εγινε επίσης ενημέρωση για το έργο “Ψηφιακός Ηρόδοτος” στο οποίο το ΡΙΚ είναι επικεφαλής εταίρος. Το πρόγραμμα είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις κυβερνήσεις Ελλάδας-Κύπρου στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας “Ελλάδα-Κύπρος” 2007-2013.

Το έργο αφορά τη συντήρηση, ψηφιοποίηση και ανάδειξη οπτικοακουστικού υλικού για το ΡΙΚ. 
Οι υπόλοιποι εταίροι είναι οι Βιβλιοθήκες Μυτιλήνης και Μήθυμνας και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και θα ψηφιοποιήσουν το έντυπο υλικό τους.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι έχει εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η πρόταση που υπέβαλε το ΡΙΚ για το έργο “Quo Vadis Europa”. Με χορηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα γίνουν τηλεοπτικές παραγωγές, συζητήσεις, ρεπορτάζ και διάχυση μηνυμάτων που αφορούν τη δράση και τις αποφάσεις που λαμβάνει η Ευρωβουλή.

No comments: