Thursday, October 11, 2012

Διεθνή βραβεία σε κυπριακά γραμματόσημα


Πρώτο βραβείο σε κυπριακή αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων

Η κυπριακή αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων «Διάσημοι Συνθέτες του 18ου αιώνα» αναδείχθηκε πρώτη μεταξύ 50 χωρών μετά από ψηφοφορία του Παγκόσμιου Συνδέσμου Φιλοτελιστών Μουσικών Γραμματοσήμων.

Η ΚΥΠΡΟΣ κέρδισε το πρώτο βραβείο που απονέμει παγκόσμιος φιλοτελικός όμιλος προώθησης γραμματοσήμων που έχουν ως θέμα τη μουσική, όπως ανακοινώθηκε επίσημα στην Τόχα του Κατάρ, όπου πραγματοποιείται το διεθνές συνέδριο της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης. Το πρώτο βραβείο κέρδισαν τα τρία κυπριακά γραμματόσημα του 2011, με θέμα τους μουσουργούς του 18ου αιώνα.

Ανακοινώθηκαν και τα βραβεία που απονέμει κάθε τέσσερα χρόνια, που πραγματοποιείται το συνέδριό της, η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση. Η Κύπρος, κατάφερε να διακριθεί και εκεί, αφού για τα γραμματόσημα που εξέδωσε κατά την τετραετία 2008 - 2011 κέρδισε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία των χωρών που εκδίδουν λιγότερα από 30 γραμματόσημα τον χρόνο. Το πρώτο κέρδισε η Σλοβακία και το τρίτο το Πακιστάν. Και τα δύο βραβεία της Κύπρου, θα απονεμηθούν ενώπιον 200 συνέδρων που εκπροσωπούν τα ταχυδρομεία 192 χωρών.

Τον τελευταίο χρόνο, η Κύπρος κέρδισε με γραμματόσημά της, τέσσερις συνολικά διακρίσεις.

Η βραβευμένη κυπριακή σειρά γραμματοσήμων κυκλοφόρησε στις 28 Ιανουαρίου 2011 και αποτελείται από τρία γραμματόσημα με τα πορτρέτα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ και του Λούντβιχ φαν Μπετόβεν. Τη σειρά γραμματοσήμων φιλοτέχνησε ο κ. Θεόδωρος Κακουλλής.


No comments: