Wednesday, June 13, 2012

Έκθεση φωτογραφίας Κάτιας Χριστοδούλου «Μαδαγασκάρη»

Η διεθνώς βραβευμένη φωτογράφος Κάτια Χριστοδούλου παρουσιάζει έκθεση φωτογραφίας από ιατρική αποστολή στη Μαδαγασκάρη που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2011.
 Η έκθεση θα παρουσιαστεί στην
 αίθουσα Καστελιώτισσα στην Πύλη Πάφου 
στη Λευκωσία 
στις 21 Ιουνίου 2012 
και ώρα 7:00 μμ.
Την έκθεση διοργανώνει το Φόρουμ Εντατικής Θεραπείας στα πλαίσια εορταστικής-επιστημονικής εκδήλωσης για τα 5 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς του. Η έκθεση τελείται με την ευγενική χορηγία των εταιρειών GlaxoSmithKline και Nutricia.


Η Κάτια Χριστοδούλου προέρχεται από μια επιτυχημένη πορεία 25 χρόνων στο χώρο της φωτογραφίας με σημαντικές συνεργασίες και διεθνείς διακρίσεις όπως το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό ALLIANCE OF MEDITERRANEΑN NEWS AGENCIES στην κατηγορία Best Photo για το 2008-2009 και 2ο βραβείο στο διαγωνισμό «Φωτογράφοι κατά της Φτώχειας» στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος MEDIP για το 2009.

Έχει παρουσιάσει  ατομικές  εκθέσεις, οι σημαντικότερες από τις οποίες ήταν  :
«ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΑΤΤΙΛΑ» 1997 – 1998 (Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Λευκωσία) με παράλληλη έκδοση φωτογραφικού λευκώματος και
«ΑΪΤΗ ΜΙΑ ΠΛΗΓΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ» 2010-2011 (Λευκωσία και Λεμεσός)

Έχει συμμετάσχει επίσης σε πολλές ανθρωπιστικές αποστολές σε ευπαθείς χώρες στο εξωτερικό.

Μαδαγασκάρη. Ένα γιγαντιαίο νησί, τέταρτο σε μέγεθος στον πλανήτη, 45 εικόνες, αμέτρητα συναισθήματα. Η διακεκριμένη φωτογράφος Κάτια Χριστοδούλου αποτύπωσε καρέ-καρέ την καθημερινότητα, τη δράση και τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν οι γιατροί και λειτουργοί υγείας των Φίλων Ιεραποστολής της Μητροπόλεως Κωνστάντιας–Αμμοχώστου στην πρώτη τους ιατρική αποστολή στην Μαδαγασκάρη το 2011.

Με τις εικόνες της μας δίνει στιγμές με φως από τις ζωές των άλλων. Δύσκολες ζωές. Καταγεγραμμένα πλέον τα όσα αντίκρισε στο φωτογραφικό της άλμπουμ. Μας κάνει δώρο απλόχερα, τα δώρα που της πρόσφερε και αυτό το ταξίδι της.

«Όταν μου έγινε η πρόταση να συμμετάσχω στην πρώτη αποστολή της ομάδας Λειτουργών Υγείας και Φίλων Ιεραποστολής της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνστάντιας – Αμμοχώστου είπα αμέσως το ναι, γιατί το ταξίδι είναι αφορμή για φωτογραφία. Δεν παρουσιάζεται κάθε μέρα η ευκαιρία να ταξιδέψεις σε έναν τόσο μακρινό τόπο όπως η Μαδαγασκάρη.

Ο άλλος λόγος που δέχτηκα αμέσως ήταν η εμπειρία. Είχα την ευκαιρία για ακόμη μία φορά, να γίνω ένα με την ζωή αυτών των ανθρώπων, να ζήσω ανάμεσά τους και να βιώσω την καθημερινότητά τους, κάτι που σίγουρα, δεν έχεις την δυνατότητα, να αντιμετωπίσεις σαν απλός τουρίστας. Η εμπειρία μου μαζί τους ήταν ξεχωριστή και θα ήθελα να τη μοιραστώ μαζί σας».

 

1 comment:

Ann said...

this photograph tugs at my heart! this childs face,the eyes...this childs soul has truly been captured in this photo.
thanks for sharing this.