Thursday, March 2, 2023

Ο προύντζος δεν είναι χρυσός!, Φοίβος Νικολαΐδης

Του Φοίβου Νικολαΐδη

Ποιος στ’ αλήθεια θα το περίμενε ποτέ ότι τα σώματα τής επαγρύπνησης και τής περιφρούρησης του ΑΚΕΛ θα συνασπίζονταν σ’ ένα τρελό «πολιτικό συνοικέσιο» χωρίς προηγούμενο, προκαλώντας τη θυμηδία αλλά ταυτόχρονα και τον τρόμο στους πολίτες; Τα ευτελή κίνητρα της χαμηλής πολιτικής δεν έχουν το Θεό τους! Αλλά από άθεους από τη μια και από τον μάστερ σιέφ, παραγωγό του μίσους και της μισαλλοδοξίας από την άλλη, όλα να τα περιμένει κανείς.

Δεν τον έφταναν οι αμέτρητες πέτρες κάτω από τις οποίες βρέθηκε όλα αυτά τα χρόνια, πήγε τώρα και τρύπωσε σαν τυφλοπόντικας στο εκλογικό επιτελείο του μέχρι χθες -και διαχρονικά- ιδεολογικού αντιπάλου του ΔΗΣΥ! Ποιος στ’ αλήθεια να πιστέψει μια τέτοια αρρωστημένη συμπεριφορά και εμετική στάση από τον διάττοντα αστέρα του ΕΓΩ και μόνον;

Το κομματικό «σύμπαν» του περήφανου ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ κινδυνεύει σήμερα από κομματικούς μετεωρίτες τύπου Αβέρωφ, Κασουλίδη, Πετρίδη και άλλων, που σαν σύντροφοι των σαλονιών, συνεχίζουν να απειλούν όσους διαφωνούν με τις κατάπτυστες επιλογές και προπάντων συμπεριφορές τους.

Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην προεκλογική περίοδο, θα μείνει στην ιστορία τού τόπου, ως εξαιρετική πρωτοτυπία, προϊόν αρρωστημένης μισαλλοδοξίας. Να στηρίζεις ύπουλα, κακόβουλα και υστερόβουλα την υποψηφιότητα Μαυρογιάννη -μαύρη να είναι η ώρα- που εκ των προτέρων δηλώνεις μετά παρρησίας μάλιστα ότι θα είσαι αντιπολίτευση του, τι άλλο από πολιτική σχιζοφρένεια συνιστά αυτή η απέλπιδα προσπάθεια;

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο άνθρωπος τής υπόγειας συναλλαγής και της σκοτεινής πλευράς της πολιτικής έχασε παταγωδώς τις εκλογές γιατί τον απαξίωσαν οι πολίτες. Δεν τα βάζει κάτω όμως. Άρχισε να χτυπάει αλύπητα και αδιάκριτα, με την σχεδόν παραισθησιακή πεποίθηση ότι φταίνε όλοι οι άλλοι, χωρίς να μπορεί, να αναλογιστεί τις δικές του βαριές ευθύνες.

Τυφλωμένος από ζήλεια, εγωισμό, έπαρση και ματαιοδοξία, δεν παραδέχεται την ήττα του και στα πρόθυρα νευρικής κρίσης ανακηρύσσει την ήττα του σε νίκη, αρνούμενος να κάνει τη σωστή και αντικειμενική ανάγνωση τού αποτελέσματος των εκλογών! Δεν υπάρχει τίποτα πιο μάταιο από την κενοδοξία…

Ζούμε σε αδέσποτες εποχές πια με διαταραγμένους πολιτικάντηδες που όχι μόνο έχουν χάσει το μέτρο, αλλά, δεν αντιλαμβάνονται τη μεγάλη ζημιά που προκαλούν στην κοινωνία και στο πολιτικό σύστημα της χώρας.

Ο χαμαιλέοντας ξοδεύει πάρα πολύ ενέργεια για να μην γίνει αντιληπτός από το περιβάλλον του. Το ίδιο κάνει και αυτός, για να παραπλανήσει τη βάση τού κόμματος και να παρουσιάσει με σουρεαλιστικές δηλώσεις το ψέμα ως αλήθεια.

Καταπατείται κάθε έννοια στοιχειώδους πολιτικής αβροφροσύνης. Φανερά και απροκάλυπτα, προσπαθεί να παρασυρθούν οι ανυποψίαστοι πολίτες σε «υπερβάσεις» τάχα μου και άλλα ηχηρά συνθήματα. Εκμεταλλεύεται τη θέση του ως προέδρου (για την ώρα) αποκαλύπτοντας το αληθινό του πρόσωπο του.

Συγκαλεί μυστικές συσκέψεις και υπόγειες συνεργασίες, χώνοντας τη μύτη του στην προεκλογική εκστρατεία τού μόλις χθες αντιπάλου του, που τον στόλιζε με του κόσμου τα επίθετα.

Παρουσιάζεται ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ως γιός αγωνιστή της ΕΟΚΑ, που είχε κρησφύγετο στο σπίτι του, αλλά δεν συμπληρώνουν ότι οι κομματικοί τότε Ακελικοί τους πρόδωναν μετά μανίας στους Εγγλέζους αποικιοκράτες… Αυτή είναι η αληθινή προδοσία και τίποτα άλλο.

Οι Ακελικοί από την άλλη ακολουθώντας πιστά την κομμουνιστική προπαγάνδα, προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα και ανακοίνωσαν την επιλογή ως υπουργού οικονομικών στη νέα κυβέρνηση τού νομικού-δικηγόρου Χαράλαμπου Προύντζου, ο οποίος μόλις προχτές δήλωσε ότι δεν είναι ο κατάλληλος γι’ αυτή τη θέση!

Τελικά με ότι παράδοξο, ανορθόδοξο και απαράδεκτο γίνεται από το ΑΚΕΛ και τους νέους συμμάχους Αβέρωφ και σία, σαν γελοία κατάλοιπα των «νέων δυνάμεων» τού ΑΚΕΛ, εύκολα μπορεί, να διαπιστώσει ο πολίτης ότι ο προύντζος δεν είναι χρυσός!

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης όχι ως μεσσίας, αλλά ως έντιμος και αξιοπρεπής πολιτικός ηγέτης, που αγαπά τον τόπο του, προσφέρει τη μόνη αξιόπιστη επιλογή, την εναλλακτική πορεία της συλλογικής ευθύνης για προκοπή της χώρας μας.

Φοίβος Νικολαΐδης
Φεβρουάριος 2023  

No comments: