Monday, March 30, 2015

Ομαδική έκθεση της Time of art gallery

Τα χρώματα είναι ‘’ζωή‘’ και το ‘’φως‘’ τα γεννάει.


Η έκθεση ‘’ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ ΦΩΤΟΣ ‘’ διερευνά δύο διαφορετικές προσεγγίσεις του τοπίου, αντιθετικές μεταξύ τους, οι οποίες αναφέρονται στο ορατό και το αόρατο τοπίο, σε αυτό που μπορούν να αντιληφθούν οι αισθήσεις μας και σε αυτό που δημιουργούν και κατοικούν τα συναισθήματα μας Η ενότητα των έργων εκφράζει συγκεκριμένες ψυχικές καταστάσεις που ερμηνεύονται ως ‘εσωτερικά τοπία’, τοπία της ανθρώπινης ψυχής που εμπνέουν στοχασμό.

Τα έργα αποκαλύπτουν σημεία στα οποία εισβάλλουν δεσμίδες φωτός φανερώνοντας στα μάτια του θεατή τις μορφές που ταλανίζονται από την υπαρξιακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Το ενδιαφέρον των εικαστικών εστιάζεται στην αναζήτηση της υπέρμετρης και αιώνιας αλήθειας που βρίσκεται μετά το πέρας του ταξιδιού μας στην ύλη. Η αναζήτηση τους εκφράζεται στα έργα τους μέσα από την απόδοση του φωτός, η πηγή του οποίου δεν αποκαλύπτεται πάντα, υπονοώντας την υπερβατική καταγωγή του.
Για το φως οι Αγιογράφοι αναφέρουν ότι Θεός ονομάζεται «Φώς» όχι κατά την ουσία του, αλλά κατά την ενέργειά του, και ότι αυτό το «ἄκτιστο» φως μπορεί να γίνει αισθητό μέσω της προσευχής . 

Στην έκθεση παρουσιάζεται
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ –ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ - ΓΛΥΠΤΙΚΗ- ΨΗΦΙΔΩΤΟ -ΚΟΣΜΗΜΑ –ORIGAMI - ΚΟΣΜΙΚΑ ΑΥΓΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Συμμετέχουν οι εικαστικοί
ΠΑΝΟΣ ΤΖΑΜΑΛΟΥΚΑΣ - ΕΛΕΝΗ ΣΑΚΑΛΗ - ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΠΑ – ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΑΚΚΑΛΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΛΛΙΑΝΕΖΟΣ- ΛΙΤΙΝΑ ΜΑΝΙΑ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΥΜΠΑΣΑΡΟΣ – ΦΩΤΕΙΝΗ ΦΑΙΔΡΑ ΞΑΓΟΡΑΡΗ
ΦΩΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ - ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΥΡΩΝΑΚΗΣ - ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΖΑΝΑΚΗ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
Εγκαίνια Τετάρτη 1 Απριλίου 2015 & ώρα 19.00 – 23.00
Διάρκεια Εκθέσεως 1/2/3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015
Ώρες λειτ. Πέμπτη & Παρασκευή 11.00 πμ -21.00 μμ
Είσοδος ελεύθερη

No comments: