Thursday, January 21, 2010

Γιώργος Μιτίδης

Θα μπορούσα να γράψω πολλά πράγματα για τον πολύ αγαπητό μου φίλο Γιώργο Μιτίδη. Καταξιωμένος σκιτσογράφος εδώ και τρεις σχεδόν δεκαετίες, μας μαστιγώνει κυριολεκτικά με τη δύναμη των σκίτσων του και τις απαράμιλλες λεζάντες του.

Ελεύθερο πνεύμα, ανυπόταχτος με ανεξαρτησία γνώμης, παρακολουθεί από κοντά τα δρώμενα του δημοσίου βίου και δεν χαρίζεται σε κανέναν. Καταξιωμένος και αναγνωρισμένος παραμένει ο εαυτός του. Αληθινός, προσιτός, ανθρώπινος και φιλικός. Καυστικός, αυτοσαρκαστικός με το ωραίο του στυλ και χιούμορ, καταφέρνει με τα λιτά λόγια του και τα εξαίρετα σκίτσα του, να μας προβληματίζει, διασκεδάζοντά μας ταυτόχρονα.

Ο Γιώργος Μιτίδης σπούδασε στην Ελλάδα Αγγλική φιλολογία και παράλληλα ασχολήθηκε με τη σκιτσογραφία. Δούλεψε σε εφημερίδες των Αθηνών και Λευκωσίας. Οι φωτογραφίες είναι από την τελευταία έκθεση σκίτσων στη Λευκωία, όπου βραβεύτηκε, όχι για πρώτη φορά. Τίτλοι και διακρίσεις κοσμούν το γραφείο του.

Είναι τιμή μου που η φιλία μας πάει πίσω πάνω από δυο δεκαετίες. Νιώθω απέραντη εκτίμηση στο έργο και στην προσωπικότητά του. Είμαι υπόχρεος επίσης, γιατί και τα δυο μου βιβλία τα κοσμούν οι υπέροχες γελοιογραφίες του.
Φοίβος Νικολαΐδης


Αριστερά ο Βουλευτή Μαρίνος Σιζόπουλος ο Γιώργος Μιτίδης και ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου στα εγκαίνια της έκθεσης.
Μαρίνος Σιζόπουλος, Ισμήνη Μιτίδου και Στέφανος Στεφάνου.
Φίλοι, δημοσιογράφοι, πνευματικοί άνθρωποι, καλλιτέχνες και άλλοι στην έκθεση.
Μαρίνος Σιζόπουλος, Ανδρέας Καννάουρος, Πρόεδρος της Ένωσης Συνατκτών Κύπρου, Γιώργος Μιτίδης και Στέφανος Στεφάνου.




Δείτε την ιστοσελίδα του : Γιώργος Μιτίδης

15 comments:

evelina said...

Καλσπέρα Φοίβο...Αυτό που έχω να πω ειναι οτι εισαι υπεροχος ανθρωπος και πολυ καλος φίλος...τα σκίτσα του φίλου σου του Γιώργου Μιτίδη καταπληκτικά...αξίζουν συγχαρητήρια

Λεμέσια said...

Πολύ πετυχημένη η ιδέα με την Γκερνίκα σε χαρτονόμισμα δολλαρίων...

Phivos Nicolaides said...

@ Evelina. Πολύ σ' ευχαριστώ για τα γενναιόδωρα σχόλια σου για μένα. Να είσαι πάντα καλά!

@ Λεμέσια. Ο Γιώργος Μιτίδης είναι εξαιρετικός επαγγελματίας!

Meropi said...

Φοίβο μου καλημέρα.
Εξαιρετικά τα σκίτσα του Μιτίδη. Μήπως κατάγεται από την Κερύνεια?

ΓΙΑΝΝΑ said...

Φοιβο εχει βρει ενα μοναδικο τροπο να μας ξαφνιαζεις ολους.Τα σκιτσα του φιλου σου ειναι Θαυμασια και η δικη σου παρουσιαση εξαιρετικη πραξη φιλιας.Καλημερα απο την Αθηνα.

expressnews said...

Υ.Γ και ολους εσας για τα καλα σας λογια..και παλι ευχαριστω

expressnews said...

Φιλε Φοιβο σε ευχαριστω πολυ..δεν σου κρυβω πως με συγκινησες..εχουν δικιο η Εβελινα και η Γιαννα..οι καλοι φιλοι ειναι σαν το στηθοδεσμο..ειναι κοντα στη καρδια και δρουν υποστηρικτικα..

Anastasia Marou said...

Μου αρέσει πολύ το καυστικό πενάκι του Μιτίδη. Είναι έτσι απλά τέλειος!

conduarte said...

Olá meu amigo, que maravilha e que honra ter um grego no meu blog! Já estve na Grécia! Lugar lindo, mar maravilhoso de uma cor única e belíssima! Lugares incríveis.
Traduzi seu primeiro texto e achei interessante sua homenagem ao cartunista que me parece bem humorado e muito inteligente, como todos são!
Seu blog também é muito legal.
Seguirei você do mesmo jeito que me segues.
Um grande beijo, CON

Phivos Nicolaides said...

@ Meropi. Απ' ότι ξέρω, ο Γιώργος κατάγεται από τη Λευκωσία, το βόρειο, τουρκοκρατούμενο κομμάτι της Λευκωσίας, δυστυχώς!!

@ ΓΙΑΝΝΑ. Ο Γιώργος είναι μοναδικός και πολύ καλός φίλος. Απολαμβάνω ιδιαίτερα όταν βρισκόμαστε τα μεταξύ μας αστεία! Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

@ Anastasia. Ο Γιώργος είναι 'πονηρός'... ανεπανάληπτα ορισμένα του σκίτσα. Το καυστικό πενάκι του είναι τρομερό!

@ Conceição Duarte. Olá meu amiga Con. Obrigado. Que maravilha e que honra ter um portogese no meu blog! Seguirei você do mesmo jeito que me segues.
Um grande beijo, Felipe

Phivos Nicolaides said...

George. Καλέ μου φίλε Γιώργο, εγώ σ΄ευχαριστώ για την εκτίμηση και τη φιλία σου, τόσων χρόνων. Έχεις δίκαιο ότι... οι καλοί φίλοι είναι σαν το στηθόδεσμο... που είναι κοντά στην καρδιά και δρουν υποστηρικτικά... ενώ ταυτόχρονα, αυξάνουν τις συγκινήσεις!!

DÃO Caricaturas. said...

muito bom esses trabalhos parabéns..

Phivos Nicolaides said...

@ DÃO caricaturas. Your drawings are also very beautiful. Regards.
Obrigado meu querido amigo muito. Seus desenhos são também muito bonita e eu gostaria de apresentar um dia no meu blog. Atenciosamente.

DÃO Caricaturas. said...

ok amigo fique avontade para apresentar.o prazer é todo meu um abraço do DÃO...

Phivos Nicolaides said...

DÃO caricaturas. Obrigado pelas suas amáveis palavras. Saudações.