Tuesday, December 10, 2013

Ένα φεγγάρι λιγότερο




Η Μαίρη Σ. Γκαζιάνη, μια ταλαντούχα και δημιουργική ζωγράφος, αλλά παράλληλα, ένας άνθρωπος γεμάτος καλλιτεχνικές ευαισθησίες και πνευματικές ανησυχίες, που εκφράζεται συνέχεια μέσα από τα ωραία έργα της. Facebook



Μετά την ποιητική της συλλογή «Σου γράφω...», δοκίμασε και έγραψε με επιτυχία το μυθιστόρημα «Ένα φεγγάρι λιγότερο».



Η Άννα είναι μια γυναίκα που ξέρει να δίνει τη καρδιά της. Μια γυναίκα που ο λόγος της είναι όρκος ειλικρίνειας. Ο Φάνης είναι ένας άντρας με ταλέντο. Ξέρει να πείθει εύκολα αυτούς που διαθέτουν ευαίσθητη ψυχή.
 Ο σπόρος του έρωτα ανατρέφεται και θεριεύει μέσα από τον γυάλινο τοίχο του διαδικτύου, ώσπου ολοκληρώνεται κάτω από το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, με τις ευλογίες του ίδιου του θεού, όπου η Άννα χρίζεται ιέρεια και ο Φάνης ιππότης. Όμως ο ανθός του έρωτα κόβεται απότομα και αντικαθίσταται από τον σπόρο της συντριβής, που ανθίζει και επιμένει να παραμένει αμάραντος.



"Θυμάσαι; Τότε που ο κόσμος συντελούσε, ώστε η πηγή του πόθου μας να παραμένει αστείρευτη και τα κρυστάλλινα νερά της να διατρέχουν τις κοιλάδες της άφθαρτης επιθυμίας της ψυχής και του σώματος; Θυμάσαι ψυχή μου; Κι αν όχι, πες μου πώς να ζήσω χωρίς τη ζωή μου, γιατί εγώ θυμάμαι...", γράφει η Άννα.
Υπάρχει ο σπόρος της λύτρωσης; Και ποια είναι η διαδρομή που θ΄ ακολουθήσει η Άννα για να φτάσει ως αυτήν; Ποια μοίρα οδηγεί τη ζωή του Φάνη, ώστε ν΄ ανακαλύψει άγνωστες μέχρι τότε πτυχές της ψυχής του; Πώς μπορεί ένας άγνωστος να βοηθήσει και μια γυναίκα να προκαλέσει άθελά της σύγχυση;

Για το βιβλίο μίλησε η Σοφία Ασλαματζίδου (Διοικητική υπάλληλος του Υπουργείου Παιδείας).
Στιγμιότυπα από την παρουσίαση του βιβλίου με φίλες και εκτιμητές του έργου της συγγραφέως.

3 comments:

Carla Fernanda said...

Parece muito interessante!

Bjos

Paraskevi Lamprini M. said...

καλή επιτυχια στην φιλη Μαιρη Γκαζιάνη!!

Paraskevi Lamprini M. said...

καλή επιτυχια στην φιλη Μαιρη Γκαζιάνη!!