Tuesday, March 12, 2024

Θέα Χριστοδουλίδου, συγγραφέας με ενδιαφέρον για τα κοινά και ευαισθησίες για τη ζωή και τον άνθρωπο

Η συγγραφέας Θέα Χριστοδουλίδου μοιράζεται γνώση, εμπειρία για το γράψιμο με μαθητές σχολείου στη ΛινόπετραΆνθρωπος των γραμμάτων και των τεχνών, γεμάτη ευαισθησίες για τον άνθρωπο και την κοινωνία, η Θέα Χριστοδούλου, μέσα από τις πολλές και ποικίλες δραστηριότητες της, δεν σταματά, να προσφέρει από τη δική της έπαλξη στα κοινά με κάθε τρόπο.

Την χθεσινή μέρα, την πέρασα μαζί με τα υπέροχα παιδιά του γυμνασίου Λινόπετρας, χάρις στην ευγενική πρόσκληση της κυρίας Β. Νικολάου, να τους παρουσιάσω το τελευταίο μου βιβλίο, ΤΟ ΧΑΡΤΙΝΟ ΚΟΥΤΙ. Ευχαριστώ τον διευθυντή κύριο Δημήτρη Καππαή και το διδακτικό προσωπικό για την θερμή υποδοχή. Απλόχερα και με ανιδιοτέλεια, ας βρίσκουμε πάντα χρόνο να αφιερώνουμε στα παιδιά, εμείς μαθαίνουμε από αυτά και όχι εκείνα από εμάς!
Την περασμένη εβδομάδα, η συγγραφέας Θέα Χριστοδουλίδου συναντήθηκε με μαθητές και η επίσκεψή της τους ενέπνευσε, να διαβάζουν και να γράφουν με ανανεωμένη ενέργεια και σκοπό. Το να γράφεις, είναι να εξερευνάς κόσμους. Όταν οι συγγραφείς μιλούν με μαθητές μοιράζονται αυτό το μήνυμα. Όταν οι μαθητές κάνουν παρέα με συγγραφείς, βλέπουν τους εαυτούς τους ως μέρος μιας συγγραφικής κοινότητας και αυτό τους οδηγεί να θεωρούν τους εαυτούς τους ως πραγματικούς συγγραφείς. Ήταν μια εξαιρετική πρωτοβουλία από κάθε άποψης!
Αν θέλεις να γίνεις καλύτερος συγγραφέας, πρέπει να διαβάζεις συνέχεια. Αν θέλεις να είσαι καλύτερος αναγνώστης, πρέπει να γράφεις τακτικά. Οι περισσότεροι δάσκαλοι κατανοούν την αμοιβαία σχέση μεταξύ ανάγνωσης και γραφής. Το ερώτημα είναι πώς κάνουμε τους μαθητές μας να διαβάζουν και να γράφουν και μετά να γράφουν και να διαβάζουν λίγο περισσότερο; Συγχαρητήρια στους δασκάλους, τη συγγραφέα και στους μαθητές γι’ αυτή την εξαιρετική δραστηριότητα!

No comments: