Saturday, December 8, 2012

Επίσημη έναρξη του «Μύλου των Ξωτικών»

Η καρδιά της Χριστουγεννιάτικής Ελλάδας, χτυπάει στα Τρίκαλα!


Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή έναρξης του φετινού «Μύλου των Ξωτικών». Χρώματα, αρώματα, δυνατή μουσική, κόσμος (που ξεπέρασε τις 5.000) και.. χιόνι!

Η ώρα έδειχνε λίγο πριν τις επτά όταν δυο ξωτικά ξεκίνησαν να κάνουν ζαβολιές... Εμφανίστηκαν στη σοφίτα του Μύλου και όταν στη σκηνή ανέβηκε ο Δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Χρήστος Λάππας, εκείνα άρχισαν να κατεβαίνουν τον τοίχο του Μύλου. Δεκάδες λευκά μπαλόνια ξεκίνησαν το ταξίδι τους προς τον ουρανό ενώ άλλα τόσα έπεσαν πάνω στις χιλιάδες κόσμου που γέμισαν ασφυκτικά τους χώρους του Μύλου.
 
Η βροχή δεν φάνηκε να πτοεί κανέναν. Αντιθέτως, όσο δυνάμωνε η ένταση της, τόσο ο κόσμος αντιστεκόταν και περίμενε την μεγάλη είσοδο των Stavento και της Ελενας Παπαρίζου επάνω στη σκηνή.

Μικροί και μεγάλοι χόρεψαν στο ρυθμό που υπέδειξε ο Μιχάλης Κουινέλης και η παρέα του. Τα χέρια ψηλά υποδείκνυαν πως το κέφι δεν σταματούσε… ενώ άπαντες τραγουδούσαν δυνατά τους στίχους τους των επιτυχιών των Stavento.
 
Η Έλενα Παπαρίζου λίγη ώρα αργότερα κέρδισε το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού. Η «αγαπημένη» Έλενα, εντυπωσίασε.
 
Παράλληλες δράσεις στο Κέντρο της Πόλης!
Αξίζει να σημειωθεί πως παράλληλα με τις καλλιτεχνικές δράσεις στο Πάρκο του Ματσόπουλου, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και στο κέντρο της πόλης. 

Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, τα ξωτικά και οι ξυλοπόδαροι έκαναν βόλτα στο πεζόδρομο της Ασκληπιού, σκορπίζοντας το γιορτινό κλίμα σε όλη τη πόλη. Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε ακόμα τους Τρικαλινούς όταν την ίδια ημέρα έκανε την εμφάνιση της η σαξοφωνική «Θέρμης». Η πόλη «πλημμύρισε» από χαρούμενες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.
 
Την επόμενη Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στη σκηνή του «Μύλου των Ξωτικών» θα βρεθεί η Έλλη Κοκκίνου ενώ λίγες ημέρες μετά, στις 13 Δεκεμβρίου το κοινό θα αναλάβει να ξεσηκώσει ο Stan.
Η οργανωτική επιτροπή
«Ο Μύλος των Ξωτικών»




No comments: