Thursday, December 16, 2010

Φιλανθρωπικό Ίδρυμα "ΕΛΠΙΔΑ"


"ΕΛΠΙΔΑ" Φιλανθρωπικό Ίδρυμα για παιδιά με Καρκίνο και Λευχαιμία.
Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα "ΕΛΠΙΔΑ" για τα παιδιά με καρκίνο και λευχαιμία ιδρύθηκε το 1991 από γιατρούς, νοσηλευτές, γονείς, επιστήμονες και φίλους παιδιών που πάσχουν από τις σοβαρότατες αυτές ασθένειες. Οι στόχοι του είναι η βοήθεια με κάθε δυνατό τρόπο προς το λευχαιμικό ή καρκινοπαθές παιδί.

Ο βασικός προσανατολισμός του Ιδρύματος ήταν και είναι επιστημονικός και ιατρικός για το κοινό καλό των παιδιών, δηλαδή την δημιουργία και την παροχή στην Κύπρο όσο το δυνατό καλύτερων συνθηκών περίθαλψης για τις κακοήθεις ασθένειες της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

Η δημιουργία της απαραίτητης υποδομής για τη διάγνωση και θεραπεία των παιδιών στην Κύπρο σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας ήταν ύψιστη προτεραιότητα δεδομένου ότι τότε δεν υπήρχε εξειδικευμένη υπηρεσία για την παροχή περίθαλψης προς τα καρκινοπαθή και λευχαιμικά παιδιά στην Κύπρο.

Μέχρι σήμερα το έργο που επιτελέστηκε είναι:

1. Η συνεχής ηθική αλλά και οικονομική υποστήριξη προς τις οικογένειες των παιδιών που πάσχουν.

2. Η συνεχής υποστήριξη της Παιδογκολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Αρχ. Μακάριος ΙΙΙ στη Λευκωσία που είναι το μοναδικό Κέντρο στην Κύπρο για τη διάγνωση και θεραπεία των καρκινοπαθών και λευχαιμικών παιδιών. Από το 1991 μέχρι σήμερα το Ίδρυμα "ΕΛΠΙΔΑ" έχει δωρίσει εξοπλισμό αξίας πέραν των €200.000

3. Η ανέγερση και εξοπλισμός των εργαστηρίων Μεταμόσχευσης Μυελού Οστών και Ερευνητικής Παιδογκολογίας στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ

4. Η ανέγερση και λειτουργία του Ξενώνα "ΕΛΠΙΔΑ" για τις οικογένειες των παιδιών που πάσχουν. Ο ξενώνας έχει ανεγερθεί δίπλα από το Νοσοκομείο και από την Παιδογκολογική Κλινική και είναι ένα πραγματικό καταφύγιο για τις οικογένειες των καρκινοπαθών ή λευχαιμικών παιδιών κατά τη διάρκεια των πολύμηνων, δύσκολων και επικίνδυνων θεραπειών στις οποίες υποβάλλονται τα παιδιά

5. Προγράμματα Θεραπευτικής Ψυχαγωγίας. Η θεραπευτική ψυχαγωγία είναι πολύ σημαντική για το παιδί, τα αδελφάκια του και την υπόλοιπη οικογένεια. Για τους λόγους αυτούς η ΕΛΠΙΔΑ χρηματοδοτεί και διοργανώνει προγράμματα θεραπευτικής ψυχαγωγίας στην Κύπρο και στο εξωτερικό (αποστέλλει παιδιά στο Barretstown Camp στην Ιρλανδία το οποίο ίδρυσε ο Paul Newman).

6. Ψυχολογική υποστήριξη: Προγράμματα ψυχολογικής υποστήριξης του άρρωστου παιδιού και της οικογένειας του.

7. Η συνεχής υποστήριξη της έρευνας για τον παιδικό καρκίνο και λευχαιμία που γίνεται στην Παιδογκολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αρχ. Μακάριος ΙΙΙ στη Λευκωσία.

8. Η υποστήριξη για συνεχή επιμόρφωση προσωπικού,(ιατρικού νοσηλευτικού και επιστημονικού) το οποίο έχει σαν κύρια αποστολή την φροντίδα του καρκινοπαθούς παιδιού. Κάθε χρόνο νοσηλεύτριες της Παιδογκολογικής Κλινικής όπως επίσης και αριθμός ιατρών και επιστημόνων συναφών ειδικοτήτων αποστέλλονται σε διεθνή συνέδρια και άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο εξωτερικό.

9. Η μετάκληση κορυφαίων ανά το παγκόσμιο καθηγητών Παιδογκολογίας-Παιδοαιματολογίας για επισκέψεις εργασίας στην Παιδογκολογική Κλινική για σκοπούς ανταλλαγής εμπειριών, μελέτης δύσκολων περιστατικών και συνεργασίας σε διεθνή θεραπευτικά πρωτόκολλα.


Το Ίδρυμα «ΕΛΠΙΔΑ» θα συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο, να εργάζεται συστηματικά και συλλογικά για το κοινό καλό, για την προσφορά στην Κύπρο της καλύτερης δυνατής στήριξης και περίθαλψης όπως επίσης για την κοινωνική και ψυχολογική συμπαράσταση και βοήθεια προς το καρκινοπαθές ή λευχαιμικό παιδί και την οικογένεια του.

Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα "ΕΛΠΙΔΑ" χρειάζεται τη βοήθεια όλων για να μπορέσει να συνεχίσει το πολυθεματικό και μακροχρόνιο έργο που επιτελείται προς όφελος των παιδιών με καρκίνο και λευχαιμία.
Οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Ιδρύματος είναι:
Τράπεζα Κύπρου 0161-01-000064
Ελληνική Τράπεζα 121-01-041524-01
Λαϊκή Τράπεζα 116-21-002703

Διεύθυνση: Φιλανθρωπικό Ίδρυμα "ΕΛΠΙΔΑ", Τ.Θ 26558, 1640 Λευκωσία
Διεύθυνση Ξενώνα : Αγίου Παύλου 5, 2012 Ακρόπολη, Λευκωσία
Τηλ: 22515354, Φαξ: 22514691

No comments: