Tuesday, June 9, 2009

Δάφνη Χριστοφόρου, ζωγράφος

Η Δάφνη Χριστοφόρου θυγατέρα του καλού μου φίλου Δρ Χριστόφορου Χριστοφόρου και της Τζούλιας Αστραίου-Χριστοφόρου, που είναι επίσης καλλιτέχνης, είναι μόλις 21 χρονών και είναι ήδη φτασμένη καλλιτέχνης στη ζωγραφική. Η πολλά υποσχόμενη Δάφνη συμπληρώνει το δεύτερο έτος σπουδών της στον κλάδο Illustration στο πανεπιστήμιο του Brighton του Ηνωμένου Βασιλείου.


Ανάμεσα στα θέματα που ασχολείται είναι τα Αρχέτυπα του ψυχολόγου Carl Jung. Μέσα από τη δουλειά της στοχεύει να κινήσει το ενδιαφέρον σε συγκεκριμένα θέματα.
Το έργο γίνεται αφετηρία για το θεατή να αναζητήσει και να μάθει πιο πολλά για αυτά.

Τελευταία συνεργάζεται με τον Monsieur Bouton και μαζί δημιουργούν κινούμενα σχέδια και διαδραστικές εικονογραφήσεις.Μέρος της δουλειάς της έχει εκτεθεί στην είσοδο του Southbank Center στο Λονδίνο τον Οκτώβριο 2008.

Χωρίς αμφιβολία, τα θαυμάσια έργα της Δάφνης γεμάτα χρώματα και καλπάζουσα φαντασία συνθέτουν όμορφους ζωγραφικούς πίνακες, που ελκύουν το ενδιαφέρον.


Οι πίνακες της Δάφνης ξεχωρίζουν από την πρωτοτυπία του περιεχομένου τους και τη φροντισμένη επιμέλεια της δημιουργού τους.

Δημιουργική φαντασία γεμάτη χρώματα και φως.

Δουλευμένοι πίνακες βγαλμένοι μέσα από την ψυχή της, η Δάφνη δίνει όλο της τον εαυτό.
Αλληγορικές παραστάσεις συμπληρώνουν την καλλιτεχνική αξία του έργου της.

Ένα μικρό δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς, της Δάφνης, η οποία, σημειώστε το όνομα θα μας εκπλήξει σύντομα με τις εκθέσεις της, τόσο στην Κύπρο, Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Καλή πρόοδο στα μαθήματά σου και καλές επιτυχίες, σου ευχόμαστε Δάφνη μας μέσα από την καρδιά μας. Είμαστε σίγουροι ότι μια μέρα θα μας συγκινήσεις με τα έργα σου και θα τιμήσεις τη μικρή σου πατρίδα με πολλούς επαίνους και ξεχωριστές διακρίσεις. Στο ταξίδι της τέχνης που τόσο σε συγκινεί, να ‘ναι μακρύς ο δρόμος σου γεμάτος επιτυχίες, γιατί το αξίζεις. Δάφνη, Συγχαρητήρια.
Φοίβος Νικολαΐδης
Δείτε την ιστοσελίδα της: Feelondemand

6 comments:

ηλακάτη said...

το ταλέντο δε κρύβεται, συγχαρητήρια ΔΑΦΝΗ

Λεμέσια said...

Οι ζωγραφιές σε συνδυασμό με τα αρχέτυπα του Καρλ Γιουνγκ φαίνονται να είναι άκρως ενδιαφέρουσες...
Δάφνη εύχομαι ό,τι καλύτερο για το καλλιτεχνικό σου μέλλον.

Φοίβο, να 'σαι καλά γι αυτή την όμορφη παρουσίαση...

Cheryl said...

A promising future for Daphne, with such entrancing artwork.
Best of luck to Daphne!

Αφροδίτη Κ. said...

ένα μεγάλο μπράβο από καρδιάς στην Δάφνη για το έργο της το από ψυχής βγαλμένο… δεν αξίζει στο ταλέντο της περαιτέρω σχόλιο μου γιατί η ματιά μου στην τέχνη απαίδευτη είναι.

την καλημέρα μου

jf said...

Νεαρή κι ελπιδοφόρα η Δάφνη...

Phivos Nicolaides said...

@ Ηλακάτη. Είναι γεγονός ότι το ταλέντο 'φωνάζει'! από μόντο του!

@ Λεμέσια. Άκρως ενδιαφέρουσες και πολλά υποσχόμενες θα έλεγα. Λεμέσια σ' ευχαριστώ.

@ Cheryl. Thank you dear friend Cheryl. Daphne is a young, gifted and promising individual. Good for her!

@ acer_v. Για να 'μαι ειλικρινής, δεν φαίνεσαι 'απαίδευτη' αγαπητή Αφροδίτη... Μάλλον, μας κρίβεις τα δικά σου ταλέντα!!

@ JamanFou. Χαίρομαι ειλικρινά Ιωάννα, όταν βλέπω νέους ανθρώπους ν' ανοίγουν τα φτερά τους. Φτάνει και εμείς οι παλαιότεροι, να τους βοηθάμε και προπάντων, να τους ενθαρρύνουμε. Η καλή κουβέντα έλεγε ένας φίλος, δεν στοιχίζει τίποτα και πάντα φέρνει καλά αποτελέσματα...
Νεαρή κι ελπιδοφόρα η Δάφνη...