Thursday, July 6, 2023

Το περιοδικό Forbes New York τιμά την Elisabeth Villiger Toufexis και το podcast της

Ατρόμητη και ασταμάτητη: Η αναζήτηση της 
Elisabeth Villiger Toufexis 
για την προσωπική ολοκλήρωση και την ενδυνάμωση των άλλων

Το παγκοσμίου γνωστό περιοδικό “Forbes New York” έκαμε πρωτοσέλιδο αφιέρωμα στην Ελισάβετ Βίλλινγκερ Τουφεξή, μέλος του Παγκύπριου Συνδέσμου Συγγραφέων & Δημοσιογράφων Τουρισμού.

Του JOSE REBER, 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Σε έναν κόσμο γεμάτο εμπνευσμένα άτομα, η Elisabeth Villiger Toufexis ξεχωρίζει ως μια αξιόλογη γυναίκα που έχει αγκαλιάσει τις προκλήσεις της ζωής, έχει κατακτήσει τους φόβους της και έχει ξεκινήσει ένα ταξίδι αυτο-ανακάλυψης. Ως έμπειρη ταξιδιώτης, πολύγλωσση και πολύπλευρη επαγγελματίας, έχει αιχμαλωτίσει το κοινό μέσω του podcast της, «Most Memorable Journeys» και έχει διαρκή αντίκτυπο ως συγγραφέας και υπνοθεραπεύτρια. Με αποστολή να βοηθήσει άλλους να απελευθερωθούν από τις ζώνες άνεσής τους και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, η Ελισάβετ συνεχίζει να αφήνει ανεξίτηλα σημάδια στον κόσμο.

Η Elisabeth Villiger Toufexis έχει διασχίσει τον κόσμο, έχοντας εξερευνήσει περισσότερες από 100 χώρες. Το podcast της, "Most Memorable Journeys", οδηγεί τους ακροατές σε μια συναρπαστική αποστολή καθώς μοιράζεται τις δικές της ταξιδιωτικές εμπειρίες, ανέκδοτα και διδάγματα που πήρε στην πορεία. Από απομακρυσμένες γωνιές του κόσμου μέχρι πολυσύχναστες πόλεις, οι ιστορίες της Ελισάβετ ζωγραφίζουν ζωντανές εικόνες πολιτιστικής εμβάπτισης, ανθεκτικότητας και προσωπικής ανάπτυξης. Η μοναδική της οπτική και η ικανότητά της να συνδέεται με ανθρώπους από διαφορετικά υπόβαθρα κάνουν το podcast της να πρέπει να ακούει όποιον αναζητά έμπνευση και μια νότα περιπλάνησης.
Πέρα από τις προσπάθειές της στο podcasting, η Elisabeth Villiger Toufexis έχει επίσης καθιερωθεί ως μια διάσημη δημόσια ομιλήτρια. Έχει κοσμήσει σκηνές στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελβετία, την Κύπρο, την Ελλάδα, την Αλβανία, τη Ρουμανία και το Ντουμπάι, μαγεύοντας το κοινό με τις παρακινητικές της ομιλίες. Η ικανότητά της να υφαίνει προσωπικά ανέκδοτα με βαθιές γνώσεις για τις ανθρώπινες δυνατότητες έχει κερδίσει την αναγνώριση και τον έπαινο της από το κοινό σε όλο τον κόσμο.

Ως υπνοθεραπεύτρια, η Elisabeth δίνει τη δυνατότητα στα άτομα να ξεπεράσουν τους φόβους και τις περιοριστικές πεποιθήσεις τους, ενθαρρύνοντάς τα να βγουν έξω από τις ζώνες άνεσής τους και να αγκαλιάσουν τις πραγματικές τους δυνατότητες. Πιστεύει ακράδαντα ότι η ζώνη άνεσης είναι εκεί όπου τα όνειρα πεθαίνουν και υποστηρίζει την προσωπική ανάπτυξη μέσω της αυτο-ανακάλυψης και της ανθεκτικότητας. Οι πελάτες της επωφελήθηκαν από την καθοδήγησή της, βιώνοντας μεταμορφωτικές αλλαγές που τους ώθησαν προς την εκπλήρωση της ζωής και την επιδίωξη των ονείρων τους.

Το ταξίδι της Ελισάβετ προς την επιτυχία δεν ήταν χωρίς προκλήσεις. Γεννημένη από 16χρονη μητέρα και μεγαλωμένη από τον παππού και τη γιαγιά της, αντιμετώπισε αντιξοότητες από μικρή. Υπομένοντας τον εκφοβισμό και χωρίς γονική καθοδήγηση, ανακάλυψε την εσωτερική της δύναμη και ανθεκτικότητα. Σε ηλικία 13 ετών, άρχισε να εργάζεται για να χρηματοδοτήσει τα μαθήματά της στη γλώσσα, οδηγούμενη από τη φιλοδοξία της να γίνει ξεναγός και να εξερευνήσει τον κόσμο. Οι προκλήσεις που αντιμετώπισε τροφοδότησαν την αποφασιστικότητά της να πετύχει και αναδείχθηκε πιο δυνατή, εξοπλισμένη με ανεκτίμητα μαθήματα ζωής που συνεχίζουν να διαμορφώνουν την πορεία της σήμερα.

Τα αξιοσημείωτα επιτεύγματα της Elisabeth Villiger Toufexis δεν πέρασαν απαρατήρητα. Το 2020 τιμήθηκε ως Global Woman Director of the Year, αναγνωρίζοντας την εξαιρετική συνεισφορά της στον τομέα της. Επιπλέον, έλαβε βραβείο από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Ένωση Αστυνομικών για τα 17 χρόνια υπηρεσίας της ως διερμηνέας και σύμβουλος. Το 2023, ήταν υποψήφια στα διάσημα βραβεία Red Diamond στην Κύπρο, ενισχύοντας περαιτέρω τη φήμη της ως υπολογίσιμης δύναμης.

Η σοφία και τα μαθήματα ζωής της Ελισάβετ έχουν τη δύναμη να εμπνεύσουν άλλους. Πιστεύει ότι το παρελθόν δεν πρέπει ποτέ να ορίζει το μέλλον κάποιου και ενθαρρύνει τα άτομα να αναλάβουν τον έλεγχο της ζωής τους παίρνοντας συνειδητές αποφάσεις. Το μάντρα της να αγκαλιάζει την καλοσύνη και να απορρίπτει την αλαζονεία και την απληστία χρησιμεύει ως ισχυρή υπενθύμιση του μεταμορφωτικού αντίκτυπου που μπορεί να έχει η συμπόνια στη σημερινή κοινωνία. Έχοντας ταξιδέψει πολύ, επιβεβαιώνει ότι η ευγένεια ήταν το κλειδί για την επιτυχία της, επιτρέποντάς της να σφυρηλατήσει δεσμούς και να πετύχει τους στόχους της αβίαστα.
Κοιτάζοντας το μέλλον, η Elisabeth Villiger Toufexis οραματίζεται ένα μέλλον όπου θα συνεχίσει να κερδίζει τα προς το ζην ταξιδεύοντας στον κόσμο, κάνοντας podcast και πραγματοποιώντας συναρπαστικές συνεντεύξεις με άτομα από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Η φιλοδοξία της είναι να εμπνεύσει άλλους, ιδιαίτερα αυτούς που πιστεύουν ότι είναι πολύ αργά για να ξεκινήσουν νέα εγχειρήματα. Με το podcast της ως απόδειξη της επιτυχίας της, η Elisabeth στοχεύει να αποδείξει ότι η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός και ότι ποτέ δεν είμαστε πολύ μεγάλοι για να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Elisabeth Villiger Toufexis και για να ενημερώνεστε για το εμπνευσμένο ταξίδι της, επισκεφθείτε τους λογαριασμούς της στα social media:

Facebook: Elisabeth Villiger Toufexis

Instagram: @elisabethvilligertoufexis

LinkedIn: Elisabeth Villiger Toufexis

TikTok: @lizzy_v_in_da_house

Podcast: Most Memorable Journeys  

No comments: