Tuesday, July 4, 2023

Η δύναμη της θέλησης

 Όχι δικαιολογίες αλλά αποτελέσματα
Αυτός που βλέπουμε στη φωτογραφία, είναι ο Jim Thorpe και η φωτογραφία είναι τραβηγμένη το 1912, κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών στη Στοκχόλμη. Ο Τζιμ, ήταν ένας αυτόχθων Αμερικανός Ινδιάνος, ένας υπεραθλητής που εκπροσώπησε την Αμερική στα σύνθετα αγωνίσματα του πεντάθλου και του δεκάθλου.

Δείτε προσεκτικά τη φωτογραφία και θα παρατηρήσετε ότι φοράει διαφορετικές κάλτσες και παπούτσια! Αυτό δεν ήταν κάποια τάση της μόδας, ούτε κανενός είδους ιδιοτροπία. Απλά, το πρωί του αγώνα του, ανακάλυψε ότι του είχαν κλέψει τα παπούτσια!

Ευτυχώς ο Τζιμ κατάφερε να βρει παπούτσια, σε ένα κάδο σκουπιδιών! Αυτά ακριβώς, που βλέπουμε στη φωτογραφία. Ωστόσο, το ένα παπούτσι ήταν μεγαλύτερο από το νούμερο του και έπρεπε να βάλει επιπλέον κάλτσες για να μπορέσει να το χρησιμοποιήσει.

Φορώντας αυτά τα παπούτσια, ο Jim κερδίζει 2 χρυσά μετάλλια εκείνη την ημέρα.
Αυτό είναι ένα τέλειο παράδειγμα, ότι οι δικαιολογίες σου δεν πρέπει να σε σταματήσουν!
Τι κι αν η ζωή δεν είναι δίκαιη; Τι θα κάνεις γι’ αυτό σήμερα;
Δεν έχει σημασία πώς ξύπνησες σήμερα το πρωί, με κλεμμένα παπούτσια, μια άρρωστη, αποτυχημένη σχέση, χρεοκοπημένη επιχείρηση, μην αφήσεις αυτά τα πράγματα να σε σταματήσουν από τη νίκη του αγώνα σου!

Μπορείς να κατακτήσεις πολλά περισσότερα στη ζωή, αν ξεπεράσεις τις δικαιολογίες σου και αρχίσεις να ενεργείς, να αγωνιστείς για όλα όσα σου αξίζουν.

Μην περιμένεις από τους άλλους. Εσύ είσαι και ο “άλλος” για τον διπλανό σου.
Μπορεί να έχεις δικαιολογίες ή αποτελέσματα…
Αλλά ποτέ και τα δύο μαζί! 

No comments: