Wednesday, February 24, 2010

Αν δεν υπήρχε αύριο της Μαρίας Τζιρίτα

Το Βιβλιοπωλείο RIVERGATE CENTRE
(Πάφου 4, 2236 Λατσιά, Λευκωσία * Τηλ. 00357 22 57 27 22)
και οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ σας προσκαλούν σε μια συνάντηση
με τη συγγραφέα
Μαρία Τζιρίτα
με αφορμή την έκδοση του νέου βιβλίου της
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΡΙΟ
το Σάββατο 27 Φεβρουαρίο στις 6.00 μ.μ.
.
Από μικρό παιδί η αδυναμία μου ήταν τα παιδιά και τα ζώα. Ανάμεσα στην κτηνιατρική και την παιδοψυχολογία, επέλεξα το δεύτερο. Έχω μια κόρη 18 ετών, με την οποία μεγαλώνουμε και ωριμάζουμε παρέα, μέρα με την ημέρα. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, αυτό που πάντα ήθελα να κάνω ήταν να γράφω. Ό,τι πάντα σκεφτόμουν κι ό,τι ένιωθα το αποτύπωνα σε μια κόλλα χαρτί. Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα και τώρα ασχολούμαι αποκλειστικά με τη συγγραφή βιβλίων. Η φιλοσοφία μου για τη ζωή αντικατοπτρίζεται στη φράση: "Live your every day as if it were your last. One day you'll be right..."

Το νέο βιβλίο της Μαρίας Τζιρίτα

Η Κατερίνα μένει μόνη με δύο παιδιά, όταν ο άντρας της την εγκαταλείπει για μια άλλη γυναίκα, έπειτα από είκοσι χρόνια γάμου. Ο Γιάννης, πλούσιος και όμορφος στα σαράντα πέντε του χρόνια, δεν έχει γνωρίσει ποτέ την αγάπη. Ο Μιχάλης, φιλοχρήματος και αγχώδης σε όλη του τη ζωή, μαθαίνει ότι πάσχει από καρκίνο.

Η Μαριλένα, μια εικοσιδυάχρονη κοπέλα, περιμένει τον άντρα των ονείρων της για να ξεφύγει από την καταπιεστική οικογένειά της . Την 1η Απριλίου 2009 αυτοί οι τέσσερις άνθρωποι εγκλωβίζονται στα χαλάσματα του κτιρίου μιας αμερικανικής τράπεζας ύστερα από βομβιστική επίθεση. Μαζί τους κι ένας μυστηριώδης άντρας, ο οποίος, λίγο προτού ξεψυχήσει, τους εξομολογείται ένα τραγικό όσο και απίστευτο μυστικό.

Για να τους βοηθήσει να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους; Για να τους παρηγορήσει; Ή μήπως για να τους δώσει μια τελευταία ευκαιρία να βρουν την προσωπική τους ευτυχία; Κανείς δε θα μάθει ποτέ… Αυτό το μυστικό όμως, που τους δένει με έναν όρκο σιωπής, τους αναγκάζει να δουν τη ζωή τους με άλλο μάτι και να προσπαθήσουν να βρουν την ευτυχία, ακόμα κι αν γι' αυτούς αλλά και για ολόκληρη τη Γη δεν υπάρχει αύριο…

Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΙΡΙΤΑ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Από μικρή ηλικία έγραφε διηγήματα, εμπνευσμένα από την καθημερινότητα, και στο σχολείο αρκετές εκθέσεις της είχαν διακριθεί και βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Σπούδασε ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών.

Ασχολήθηκε με τη διδασκαλία, αλλά τα τελευταία χρόνια την κέρδισε ο κόσμος των επιχειρήσεων και του μάρκετινγκ. Σήμερα εργάζεται ως υπεύθυνη πωλήσεων σε κατασκευαστική εταιρεία στη Γλυφάδα. Έχει μια κόρη και το χόμπι της είναι τα ενυδρεία. Λατρεύει τα ζώα και πολύ συχνά γράφει ιστορίες με πρωταγωνιστές τα αγαπημένα της χρυσόψαρα.

9 comments:

Rena said...

Ευτυχώς που υπάρχεις και μας βοηθάς ν' ανακαλύπτουμε ενδιαφέρον πρόσωπα και μπλογκς!

zeidoron dtsoukas said...

Αγαπητέ Φοίβο πρόκειται για ένα εξαιρετικό βιβλίο από μια σπουδαία συγγραφέα και θαυμάσιο άνθρωπο!
Ηδη έχω διαβάσει το μισό και το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Erato said...

Πέρασα να σου ευχηθώ μια υπέροχη μέρα να έχεις!!

Αστρο - Συμμορίτες said...

Διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια είσαι αγαπητέ!!
Την καλημέρα μας.

Anastasia Marou said...

Πολυ θα ηθελα να παω στο Rivergate Centre για να συναντησω την καταπληκτικη αυτη συγγραφεα. Αλλα ειναι ενα απο τα σπανια Σαββατα που μου ακυρωνουν μαθημα, ετσι θα φτιαξω το μπογαλακι μου για ενα Σαββατοκυριακο εκτος πολης. Ομως, εχω προσθεσει τη Maria Tzirita στο Twitter και ευχομαι καποια στιγμη να τη συναντησω εστω και διαδικτυακα.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS said...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ.ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Η ΜΑΡΙΑ.ΤΗΝ ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.ΝΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ.

ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ :)))

شَــــذَا رُوْحٍــــــيُ said...

Thank you my friend

I'm happy to be here

Bay

phlou...flis said...

πρόσφατα διάβασα το βιβλίο της "Μάτια μου". Με συγκίνησε, με ακούμπησε. Πρόκειται περί εξαιρετικής συγγραφέως

Anastasia said...

Επιτελους διαβασα το καταπληκτικο αυτο βιβλιο της Μαριας Τζιριτα. Φοβερη εκφορα του λογου, υπεροχες περιγραφες χαρακτηρων και μια σχετικα καλη πλοκη. Αλλα σιγουρα δεν ειναι λογοτεχνια!!!