Thursday, April 5, 2012

Πρόλαβε τις ασθένειες και ζήσε υγιής Ηλεκτροσωματογράφημα (Η.Σ.Γ.)



Πρόκειται για το κορυφαίο επίτευγμα της προληπτικής ιατρικής του 21ου αιώνα! Το Ηλεκτροσωματογράφημα (Η.Σ.Γ.) έχει εφευρεθεί στην Γαλλία και τα αρχικά σου στα γαλλικά υποδηλώνουν τον πρώτο έλεγχο της λειτουργίας του οργανισμού μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Το Η.Σ.Γ. είναι ένα μη επεμβατικό διαγνωστικό εργαλείο για το σύνολο του οργανισμού. Αποτελεί μια απεικονιστική ιατρική συσκευή, που αντίθετα με τις συνήθεις συσκευές, όπως ο μαγνητικός τομογράφος (MRI), που δείχνουν την τυχόν ύπαρξη ανατομικών βλαβών στον οργανισμό, το Η.Σ.Γ. διερευνά και απεικονίζει το επίπεδο λειτουργίας των διαφόρων οργάνων και συστημάτων του ανθρώπινου οργανισμού.

Το Η.Σ.Γ είναι μια ιατρική συσκευή που μετρά αξιόπιστα την βιοαγωγιμότητα μέσω 6 επίπεδων δερματικών ηλεκτροδίων. Υπολογίζει με ακρίβεια πολλές βιοχημικές παραμέτρους του σώματος, όπως το PH, πιέσεις οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα, ATP, οσμωτικότητα και ιξώδες του αίματος, μέσω της εξειδικευμένης ηλεκτρονικής του δομής.

Στη συνέχεια, επεξεργάζεται αυτά τα δεδομένα με βάση τις αρχές της νευροφυσιολογίας και παρουσιάζει αυτόματα την ανάλυση των προδιαθέσεων προς ασθένειες, που μπορεί να εμφανίζει ο εξεταζόμενος. Μπορείτε έτσι να αποκτήσετε μια πλήρη εικόνα των λειτουργιών των οργάνων αλλά και των συστημάτων του οργανισμού σας, να βρείτε τις δυνάμεις και τις αδυναμίες το και να μάθετε ποιες εργαστηριακές εξετάσεις και τεστ χρειάζεται να κάνετε για να προλάβετε την εμφάνιση μιας ασθένειας ή να την διαγνώσετε έγκαιρα.

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι κλινικές έρευνες που έγιναν σε δημόσια νοσοκομεία, έδειξαν έναν υψηλό βαθμό ακριβείας, σε σχέση με τις συνήθεις εξετάσεις, που ανάλογα με τη διαταραχή, κυμαίνεται από 83 – 89%.
 
Με την βοήθεια του Η.Σ.Γ. σας δίνετε η δυνατότητα να αποκτήσετε μια αντικειμενική εικόνα των προδιαθέσεων και ευαισθησιών σας αναφορικά με το:
 
1.       Καρδιαγγειακό σύστημα
2.      Αναπνευστικό σύστημα
3.      Νευρικό σύστημα
4.      Πεπτικό σύστημα
5.      Ορμονικό σύστημα
6.      Ανοσολογικό σύστημα
7.      Ουροποιογεννητικό σύστημα
8.     Μυοσκελετικό σύστημα
9.      Μεταβολισμό

Αναλυτικότερα, μπορείτε να μετρήσετε τα επίπεδα των ορμονών στο διάμεσο υγρό των κυττάρων του οργανισμούς σας (θυροξίνη, παραθορμόνη, σεροτονίνη, ντομπαμίνη, οιστρογόνα, κορτιζόνη, ινσουλίνη, τεστοστερόνη, αλδοστερόνη), τα επίπεδα των κυριότερων μετάλλων, ιχνοστοιχείων και ιόντων (ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορος, σίδηρος, κάλιο, νάτριο, χλώριο) και τους κύριους μεταβολικούς δείκτες (ουρία, κρεατίνη, σάκχαρο, τριγλυκερίδια, αθηρωματικό δείκτη, ελεύθερες ρίζες). Επιπρόσθετα, μπορείτε να πάρετε μια πλήρη προσωπική διατροφική ανάλυση με το ποια τρόφιμα και ποια ποτά δεν συστήνονται για την οργανισμό σας, με βάση τη βιοχημική εικόνα του και να αποκτήσετε μια πλήρη εικόνα της σύστασης και του μεταβολισμού του οργανισμού σας.
                      
Η απεικόνιση που παρέχει το Η.Σ.Γ. στον νεύρο – ενδόκρινο – ανοσολογικό άξονα βοηθά:

Καρδιολογία:Έλεγχος της καρδιακής λειτουργίας και των στεφανιαίων.
Ενδοκρινολογία:Για την αξιολόγηση της θεραπείας υποκατάστασης.
Ψυχολογία και Ψυχιατρική:Για την καλύτερη κατανόηση της αιτίας των ψυχιατρικών διαταραχών ή των διαταραχών της συμπεριφοράς.
Παιδιατρική:Στη διάγνωση και παρακολούθηση του συνδρόμου Υπερκινητικότητας και Ελλειμματικής Προσοχής.
Ανοσολογία:Στον έλεγχο του επιπέδου λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος.
Γαστρεντερολογία:Στην ανεύρεση της αιτίας των προβλημάτων του πεπτικού συστήματος.
Δερματολογία:Στη διερεύνηση της σχέσης των παθήσεων του δέρματος με ψυχολογικά, ενδοκρινολογικά, αλλεργικά ή άλλα προβλήματα.
Διατροφολογία:Στην καλύτερη κατανόηση των αιτιών της παχυσαρκίας.
Ογκολογία:Υπολογίζει τον βαθμό συνδυασμού οξειδωτικού στρες και κατάστασης αλκάλωσης, τα οποία διευκολύνουν τη γενική βλάβη που είναι υπεύθυνη για την έναρξη ενός καρκίνου. Εισάγει πρόληψη σε αυτή τη φάση. Απεικονίζει τη δυσλειτουργία που προκαλείται από την καρκινική βλάβη στην αξιολόγηση της αντικαρκινικής θεραπείας.
Αθλητιατρική:Απεικονίζει τα επίπεδα του στρες και της οξυγόνωσης στο επίπεδο του μυ, καθώς επίσης και την κατάσταση της ψυχολογίας του αθλητή, που επηρεάζει την απόδοσή του. Δίνει μια πλήρη εικόνα της λειτουργίας του μυοσκελετικού συστήματος.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ όπως απευθυνθείτε στο Ιατρικό Κέντρο για την πρόληψη των ασθενειών CyFeed, Biofeedback Center, σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα στον παγκύπριο αριθμό 77778002 ή στο email cyfeed@cytanet.com.cy.
  
Επιμέλεια: Μαρία Κασιώνη
Για την Karpasia Health Products Ltd

No comments: