Saturday, November 26, 2011

Σοφία Αργυροπούλου, στιχουργός


Η ιστορία του τραγουδιού «Απόψε θέλω να πιώ»!
 Η βραβευμένη στιχουργός Σοφία Αργυροπούλου. Facebook
 Δείτε το Βίντεο :
Απόψε θέλω να πιώ, Χάρις Αλεξίου, Στίχοι Σοφία Αργυροπούλου

Απόψε θέλω να πιώ. Ένα τραγούδι που γνώρισε μεγάλη επιτυχία και φέρει και αυτό τη δική του κρυμμένη αλήθεια. Ένα καλά κρυμμένο μυστικό που η Σοφία Αργυροπούλου το αποτύπωσε ένα θλιμμένο βράδυ πάνω σε μια μισοβρεγμένη χαρτοπετσέτα.
Η ιστορία ξεκινάει από τα πρώτα βήματα της στιχουργού, αλλά και από μια ριζική αλλαγή που συνέβη απρόσμενα στη ζωή της.

Μια φορά κι έναν καιρό λοιπόν υπήρξε ένα κορίτσι που άκουγε στο όνομα Σοφία Αργυροπούλου. Μεγάλωσε, παντρεύτηκε ξεκινώντας από την αρχή το δικό της σπιτικό όπως ονειρεύεται το κάθε κορίτσι. Όμως το όνειρο αυτό δεν κράτησε για πολύ. Ο χωρισμός δεν άργησε να έρθει. Έτσι το κορίτσι αυτό μάζεψε τα πράγματά του και έμεινε σε μια γκαρσονιέρα μέχρι να μπορέσει να σταθεί ξανά στη ζωή.
Ένα βράδυ λοιπόν καθώς κοιτούσε τα σκόρπια πράγματά της χτύπησε το χέρι της πάνω σε μια από τις κούτες και είπε: «Απόψε θέλω να πιώ». Έτσι δεν το σκέφτηκε και πολύ. Βγήκε σε ένα μπαρ και άρχισε να πνίγει τη σκληρή πραγματικότητα μέσα στο ποτό, ενώ ο κόσμος γύρω της δεν άργησε να αντιληφθεί τον πόνο που έπνιγε την καρδιά της και αν και είχε πιεί αρκετά εκείνη τη νύχτα, κατάφερνε ωστόσο να κρατάει τις αισθήσεις της ζωντανές.



Κάποια στιγμή λοιπόν κάνει ένα νόημα στον μπάρμαν του μαγαζιού για να έρθει κοντά της. Εκείνος όμως νόμιζε ότι ήθελε ακόμα ένα ποτό. Η Σοφία ζητάει ένα κομμάτι χαρτί κι ένα μολύβι για να γράψει,  όμως το μόνο που υπήρχε εκείνη τη στιγμή ήταν μόνο μια χαρτοπετσέτα του μαγαζιού. Αφού λοιπόν βρήκε κι ένα μολύβι άρχισε να γράφει πάνω στη βρεγμένη πια χαρτοπετσέτα από τα δάκρυά της,  τους στίχους του κομματιού «απόψε θέλω να πιώ».
 Η Σοφία, το ίδιο βράδυ καθώς γύρναγε στο σπίτι αντέγραψε τους στίχους του τραγουδιού σε ένα καθαρό χαρτί και όπως λέει χαρακτηριστικά η στιχουργός, το κομμάτι αυτό είναι το μοιρολόι της καρδιάς της. Ένα τραγούδι κατάθεσης ψυχής, ένα τραγούδι που μπορεί να σηματοδοτεί ένα τέλος όμως δίνει την έναρξη μιας καινούριας αρχής, μιας καινούριας ζωής...

Το τραγούδι «Απόψε Θέλω Να Πιώ» σίγουρα το αγαπήσαμε και ο καθένας ξεχωριστά του δίνει μια δική του ιστορία. Όμως η κρυμμένη του αλήθεια  γέννησε την μεγάλη επιτυχία και σίγουρα του έδωσε τη μαγεία που καταφέρνει να αγγίξει την κάθε καρδιά που το ακούει. Ένα τραγούδι πραγματικής κατάθεσης ψυχής...
Πηγή: tralala.gr

2 comments:

Anonymous said...

ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΑ ΤΟΝ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΣΤΙΓΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝ ΠΤΗΣΕΙ !!!!!ΔΕΝ ΘΥΜΟΥΜΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΣΤΗΝ ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΙΠΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΩ ΛΙΓΟ ΑΚΟΥΓΩΝΤΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ!! ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΗΚΑ !! " ΑΠΟΨΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΩ" ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΙΑΣ ΑΡΙΣΤΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΣΤΙΧΟΓΡΑΦΙΑΣ!!!! ΤΗΝ Χ. ΑΛΕΞΙΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑ ΑΜΕΣΩΣ ΒΕΒΑΙΑ... ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΨΥΧΟΥΛΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΛΥΚΟΛΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΗΞΕΡΑ!!!ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΩ ... ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ...
ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ Ο ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ ΦΟΙΒΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΓΙ ΑΥΤΟ !!!!!ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΗΣ!!!! ΧΑΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ , ΛΕΜΕΣΟΣ.

Sofia Argiropoulou said...

ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΙΧΟ ΜΟΥ....ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΨΥΧΗ!!!!
ΑΓΑΠΗΤΕ ΧΑΡΗ Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ!!ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΗ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ!!!!
Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!!
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΙΒΟ....ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ....Μ'ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ!!!
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΠΩΣ ΟΣΟ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ......ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ!!!!!!
ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΣΟΦΙΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ