Friday, October 4, 2024

Χριστίνα Καλλιγιάννη

Σπούδασε νομικά και φωτογραφία
Χριστίνα Καλλιγιάννη: Η οποιαδήποτε δημιουργία βοηθά τον άνθρωπο να έρθει σε επαφή πρώτα με τον εαυτό του


Kάθε σπουδαία φωτογραφία που έχει τραβηχτεί ήταν μπροστά στα μάτια πολλών ανθρώπων...
σε απόσταση ενός μόνο κλικ...
«φωτογράφος» είναι εκείνος που «είδε» και «τράβηξε»...

Χριστίνα Καλλιγιάννη

Πολύ περήφανη για την παρέα των μαθητών μου στο Εργαστήριο Φωτογραφίας Πορτρέτου που κάναμε την περασμένη ακαδημαϊκή χρονιά στον Δήμος Χαλανδρίου!
Στις α/μ η "δασκάλα" απαθανατίζει τους μαθητές για την ταυτότητα της έκθεσή μας!
Από σήμερα μέχρι 29 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Χαλανδρίου
Χριστίνα Καλλιγιάννη

Συνεργάτης του Photonet επί μακρά σειρά ετών. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αμέσως μετά φωτογραφία στην E.S.P. Το 2002 ξεκίνησε να εργάζεται ως επαγγελματίας φωτογράφος, με μακροχρόνιες συνεργασίες με τα περιοδικά “ΓΕΩτρόπιο” της “Ελευθεροτυπίας”, "Κ" και "Ταξίδια" της “Καθημερινής”, στα πλαίσια του ταξιδιωτικού και του ελεύθερου ρεπορτάζ. Για αρκετά χρόνια λειτουργούσε το δικό της φωτογραφικό στούντιο "18.12". Από το 2016 μέχρι το 2018 συμμετείχε στην διοργάνωση του Μεσογειακού Φεστιβάλ Φωτογραφίας / Medphoto Festival, έχοντας αναλάβει το Γενικό Συντονισμό της οργάνωσής του. Το 2024 ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή της, με θέμα «Η συμβολή του φωτορεπορτάζ στη γνώση της ιστορίας εν τη γενέσει της: από τον πόλεμο του Βιετνάμ μέχρι την προσφυγική κρίση του 2015». 
Παράλληλα εξακολουθεί να φωτογραφίζει, είναι υπεύθυνη για το Γενικό Συντονισμό του Αthens Photo World, ενώ έχει κυκλοφορήσει και δύο μυθιστορήματα (εκδόσεις Χάρτινη Πόλη).
Xristina Kalligianni Facebook

No comments: