Saturday, January 6, 2024

Λουκάς Χάματσος, ο λαμπρός δημοσιογράφος

Του Φοίβου Νικολαΐδη
Ο γνωστός και καταξιωμένος δημοσιογράφος Λουκάς Χάματσος, κοσμεί επάξια τον ρόλο του ως εξαίρετος επαγγελματίας του ΡΙΚ, της δημόσια ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, που υπηρετεί εδώ και χρόνια με αφοσίωση και επιτυχία.

Προικισμένος με ικανότητες πολλές, παρουσιάζει καθημερινά με ευπρέπεια και μεγάλη επιτυχία ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά, μοναδικές εκπομπές με πλούσια, εκτενή και ποικίλη ύλη, διατηρώντας ψηλά το επίπεδο και την ουσία. Ως άτομο καλλιεργημένο που είναι, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα πολιτιστικά, στις τέχνες και γενικά στον πολιτισμό.

Ακούραστος και ανεξάντλητος υπηρετεί το λειτούργημα του με πολλή μεράκι, αγάπη και καθαρό πνεύμα. Ως μαχητής του φωτός, οι εκπομπές του εκπέμπουν διαπεραστικό φως, εστιασμένο σε ότι απασχολεί τον άνθρωπο στην καθημερινότητα του, αλλά και στην ιστορική του διαδρομή.
Με έντονη κοινωνική συνείδηση και αγάπη πολλή για τον τόπο του, θέλει, να βλέπει τις εκπομπές του σηματοδότες πάντα του ωραίου και του καλού. Για τον Λουκά Χάματσο, η δουλειά και το έργο του, πρώτιστα, αποτελούν προσφορά στην κοινωνία.

Στην περίπτωση του Λουκά, βασικά έχουμε, να κάνουμε με έναν δημοσιογράφο που ξεφεύγει από τα παραδοσιακά καλούπια -είτε αυτό ονομάζεται ενημέρωση, είτε ψυχαγωγία.

Τα προσεχτικά θέματα που επιλέγει και το ολοφάνερο επιμελημένο κτίσιμο της κάθε εκπομπής του, δείχνει άνθρωπο που έχει μάθει να δουλεύει με σύστημα και υποδειγματική τάξη.
Άριστος επαγγελματίας, συγκροτημένη προσωπικότητα, άνθρωπος με αρχές και αξίες, η παρουσία του στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο αποτελεί πρότυπο δημοσιογράφου. Όλες ανεξαίρετα οι εκπομπές του ακτινοβολούν από ομορφιά!

Σε μια εποχή όπου τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ελέγχονται για πολλά αρνητικά, οι εκπομπές του Λουκά Χάματσου αποτελούν όαση στον κυκεώνα του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού γίγνεσθαι.

Με ξεκάθαρες αξίες ως προμετωπίδα και κατασταλαγμένα πιστεύω ως λάβαρο, προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην κυνική πραγματικότητα και στις ευαισθησίες του, που κρύβονται μέσα στις προσεγμένες λέξεις των εκπομπών του, που τις εκφράζει με τόση λεπτότητα και χάρη.
Πέρα όμως όλων αυτών, για όσους έχουν την ευκαιρία και την χαρά να τον γνωρίσουν από κοντά, είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος, με παιδεία, πηγαία ευγένεια, αυθεντική καλοσύνη, λεπτό χιούμορ και άριστος συνεργάτης και φίλος. Άξιος λοιπόν ο καρπός των κόπων του και τιμή για τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Συγγραφέων και Δημοσιογράφων Τουρισμού να είναι μέλος του. 
Φοίβος Νικολαΐδης
Λευκωσία, 6 Ιανουαρίου, 2024

No comments: