Monday, March 15, 2010

Eπίσκεψη Επιτρόπου Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης Αντρούλας Βασιλείου στο ΡΙΚ


-->
(Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από την επίσκεψη της Επιτρόπου της ΕΕ κυρίας Βασιλείου στο ΡΙΚ. Αριστερά Μάκης Συμεού, Πρόεδρος ΡΙΚ, Αντρούλα Βασιλείου και Θέμης Θεμιστοκλέους, Γενικός Διευθυντής ΡΙΚ).

Επίσκεψη στο Ραδιοφωνικό ΄Ιδρυμα Κύπρου πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010 η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης κυρία Αντρούλα Βασιλείου, μετά από πρόσκληση της Διοίκησης και της Διεύθυνσης του ΡΙΚ, με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων της καθηκόντων.

Την Επίτροπο κυρία Βασιλείου, την οποία συνόδευαν η Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρία Αντρούλα Καμιναρά, το Μέλος του Επιτελείου της Επιτρόπου κ. Ζήνων Σεβέρης και ο επί του Τύπου Εκπρόσωπος της Επιτρόπου κ. Dennis Abbott, υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ κ. Μάκης Συμεού και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Γενικός Διευθυντής κ. Θέμης Θεμιστοκλέους και τα άλλα Μέλη της Διευθυντικής Ομάδας. Στο πλαίσιο της επίσκεψής της η κυρία Βασιλείου συμμετείχε σε συζήτηση στο Θεατράκι του ΡΙΚ «Ανδρέας Χριστοφίδης» με δημοσιογράφους, παραγωγούς και άλλους λειτουργούς του ΡΙΚ.

Ανάμεσα  στα θέματα που συζητήθηκαν  ήταν  οι νέες κατευθύνσεις για την εκπαίδευση, ο ρόλος των πανεπιστημίων, η σχέση της εκπαίδευσης με την παραγωγικότητα στο πλαίσιο της Στρατηγικής «Ευρώπη 2020», η πολιτική για τον πολιτισμό, οι νέες ευρωπαϊκές αρμοδιότητες σε θέματα νεολαίας και αθλητισμού, η πολιτική για την ενθάρρυνση της πολυγλωσσίας, τα προγράμματα ανταλλαγής νέων και φοιτητών και τα ερευνητικά προγράμματα. 
΄Εγινε επίσης συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για το ρόλο του ΡΙΚ στην ενημέρωση των Κυπρίων πολιτών για τα δρώμενα στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση.

2 comments:

Αστρο - Συμμορίτες said...

Ηρθαμε να αφήσουμε την Καλημέρα μας και τα φιλιά μας.

Sissi Soko said...

Οι ψυχολόγοι, επαγγελματικού προσανατολισμού, λένε ότι το να ξέρεις να επιχειρείς είναι και αυτό ένα από τα 8 είδη ταλέντων.