Friday, November 21, 2008

Το παιδί της Αγάπης

Το παιδί της αγάπης έγινε best seller!

Περιγραφή: Έτσι απλά, τον πέταξαν στο ίδρυμα νεογέννητο μωρό κι ύστερα τον πήγαν πίσω στη φυσική του οικογένεια δυο χρονών παιδάκι. Έτσι απλά, τον έφεραν στην Αθήνα στα τέσσερά του κι ύστερα τον έδωσαν σε ανάδοχη οικογένεια στα δέκα του. Έτσι απλά, τώρα τον φέρνουν πάλι πίσω στο ίδρυμα, δώδεκα χρονών παιδί. Πόσο απλό ακούγεται, μα την αλήθεια! Με τη διαφορά ότι δε μιλάμε για βαλίτσα, αλλά για έναν άνθρωπο, για ένα αθώο παιδί.
Εκδόσεις Ψυχογιός

Χρονολογία Εκδοσης: 2008
.
Η Μαρία Τζιρίτα είναι μια νέα και πολλά υποσχόμενη συγγραφέας, που με το πρώτο της κιόλας 'τόλμημα', κατάφερε ν' ανοίξει τα φτερά της στο δύσκολο και σκληρό μονοπάτι του γραπτού λόγου.

Γεμάτη ευαισθησίες και πλούσιες εμπειρίες ζωντάνεψε μια συγκλονιστική ιστορία. Την έκανε 'παραμύθι' για μεγάλα παιδιά και μας ταρακούνισε την ησυχία μας!

Το βιβλίο της Μαρίας το απόλαυσα, γιατί είναι καλογραμμένο, προσεγμένο και γεμάτο ανθρώπινες πινελιές, που το κάνουν ένα ωραίο έργο τέχνης. Συγχαρητήρια Μαρία από καρδιάς και πάντα μπροστά. Τώρα, που έμαθες τον δρόμο, ακολούθα το πεπρωμένο σου!

Φοίβος Νικολαΐδης

Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΙΡΙΤΑ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Από μικρή ηλικία έγραφε διηγήματα, εμπνευσμένα από την καθημερινότητα, και στο σχολείο αρκετές εκθέσεις της είχαν διακριθεί και βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Σπούδασε ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών.

Ασχολήθηκε με τη διδασκαλία, αλλά τα τελευταία χρόνια την κέρδισε ο κόσμος των επιχειρήσεων και του μάρκετινγκ. Σήμερα εργάζεται ως υπεύθυνη πωλήσεων σε κατασκευαστική εταιρεία στη Γλυφάδα. Έχει μια κόρη και το χόμπι της είναι τα ενυδρεία. Λατρεύει τα ζώα και πολύ συχνά γράφει ιστορίες με πρωταγωνιστές τα αγαπημένα της χρυσόψαρα.

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ είναι το πρώτο της μυθιστόρημα, εμπνευσμένο από μια αληθινή ιστορία, την οποία βίωσε προσωπικά και τη συγκλόνισε.

Περισσότερα για την συγγραφέα θα βρείτε στο προσωπικό της ιστολόγιο:Maria Tzirita


Από το οπισθόφυλλο
Έτσι απλά, τον πέταξαν στο ίδρυμα νεογέννητο μωρό κι ύστερα τον πήγαν πίσω στη φυσική του οικογένεια δυο χρονών παιδάκι. Έτσι απλά, τον έφεραν στην Αθήνα στα τέσσερά του κι ύστερα τον έδωσαν σε ανάδοχη οικογένεια στα δέκα του. Έτσι απλά, τώρα τον φέρνουν πάλι πίσω στο ίδρυμα, δώδεκα χρονών παιδί. Πόσο απλό ακούγεται, μα την αλήθεια! Με τη διαφορά ότι δε μιλάμε για βαλίτσα, αλλά για έναν άνθρωπο, για ένα αθώο παιδί. Η αληθινή ιστορία του Στέλιου και της μοναδικής μητέρας που γνώρισε ποτέ.
Αγαπητοί φίλοι,

Στο μυαλό και στην καρδιά μου ο χαρακτηρισμός best seller μεταφράζεται ως best loved και η συγκίνηση που νιώθω είναι τεράστια...

Για κάποιους άλλους ομότεχνους ίσως να είναι μια τυπική διαδικασία, για μένα όμως είναι πρωτόγνωρα τα συναισθήματα που με πλημμυρίζουν αυτή τη στιγμή, σε τέτοιο βαθμό που χάνω και την εκφραστική μου ικανότητα!

Το Παιδί της Αγάπης, ο Στέλιος, μπορεί να μην υιοθετήθηκε ως παιδί, όμως υιοθετήθηκε η ιστορία του από όλους εσάς και αυτό με κάνει περήφανη. Του το χρωστούσα κι ο λόγος που χαίρομαι τόσο πολύ είναι γιατί νιώθω ότι έστω και εκ των υστέρων δικαιώθηκε. Δεν ήρθε άδικα σε αυτόν τον κόσμο, δεν ξεχάστηκε και ναι, τελικά αγαπήθηκε...

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον εκδοτικό μου οίκο Ψυχογιό που απ'την αρχή πίστεψε στην ιστορία του Στέλιου και στήριξε τόσο πολύ αυτό το βιβλίο.

Πάνω απ'όλα όμως οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα απ'την καρδιά μου σε όλους εσάς που ανοίξατε την αγκαλιά σας και δώσατε στον Στέλιο όλα εκείνα που η ζωή του στέρησε.

Με αγάπη,
Μαρία Τζιρίτα

16 comments:

Maria Tzirita said...

Αγαπητέ Φοίβο σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή που μου έκανες να με φιλοξενήσεις στο ιστολόγιό σου. Χαίρομαι που η ιστορία του Στέλιου άγγιξε τα αισθήματά σου κι αυτό δείχνει πόσο ευαίσθητος και βαθιά συναισθηματικός άνθρωπος είσαι. Τα λόγια που έγραψες για μένα με τιμούν και με συγκινούν, να'σαι πάντα καλά!

Phivos Nicolaides said...

Maria Tzirita. Αγαπητή Μαρία, δεν έχω λόγια να σου πω, πόσο εκτιμώ τους δημιουργικούς ανθρώπους όπως εσένα. Η τιμή είναι όλη δική μου, γιατί τιμώντας ανθρώπους σαν κι εσένα Μαρία, είναι τον ευατό μας που τιμούμε!. Να ΄μαστε καλά και να συνεχίσουμε την Ιθάκη μας...

jf said...

Ήδη το οπισθόφυλλο του βιβλίου μού κέντρισε το ενδιαφέρον για την ανάγνωσή του.
Εύγε στη συγγραφέα...

Phivos Nicolaides said...

JamanFou. Θα το απολαύσεις διαβάζοντάς το!

Grace said...

I just want to say I was here... was on your other blog, too... :)

Phivos Nicolaides said...

Hi Grace. You are most welcome anytime my friend!

Maria Verivaki said...

hopefully, i'll be in her position one day !!!

Phivos Nicolaides said...

Mediterranean kiwi. Wish you by heart to write like Maria's excellent book!

Adamantia said...

To βιβλιο της Μαριας ειναι οντως πολυ καλο.Αυτο ομως που εκτιμω περισσοτερο ειναι η προσφορα της Μαριας σε οτι της ζητηθει με σκοπο να βοηθησει αλλους ανθρωπους που εχουν αναγκη.
Καλη εβδομαδα Φοιβο!

Eleni Dafnidi said...

Είναι ένα συγκλονιστικό βιβλίο.
Και προσωπικά με έχει βγάλει από ένα τεράστιο βραχνά, επειδή όταν πρέπει να πάρω ένα δώρο, χαρίζω αυτό το βιβλίο αφού δεν πιστεύω ότι υπάρχει άνθρωπος που να μην το εκτιμήσει!
:)
Και σε πληροφορώ ότι μόνο θετικά σχόλια έχω πάρει μέχρι σήμερα!
Ευτυχώς ετοιμάζεται και το δεύτερο της Μαρίας οπότε θα ανανεώσω και το δώρο!

Phivos Nicolaides said...

Adamantia, συμφωνώ και επαυξάνω ότι το βιβλίο της Μαρίας είναι όντως πολύ καλό. 'Οσο για την προσφορά της, δεν τη γνωρίζω, αλλά, υποψιάζομαι, απ' ότι αντιλαμβάνομαι ότι είναι ένας χρυσός άνθρωπος. Καλη εβδομαδα Αδαμαντία!

Phivos Nicolaides said...

Eleni Dafnidi, είσαι πάντα ευγενική και μεγαλόψυχη. Σε ελτιμώ για την ανωτερότητα σου αφού κι εσύ είσαι μια επιτυχημένη συγγραφέας. Τέτοιους ανθρώπους σαν κι εσάς τους εκτιμώ πολύ.

Anonymous said...

το βιβλίο της Μαρίας δεν το εχω διαβασει ακόμη,μια ιδεα πηρα μονο και μου άρεσε πολύ....την ιδια τη Μαρια μεσα απο τη μπλογκοσφαιρα τη γνωρισα και είμαι σιγουρη για το οτι προκειται για ενα πολύ γλυκό και ευαισθητο άνθρωπο...από καθε σχόλιο της νοιώθεις οτι πρόκειται για έναν άνθρωπο εξαιρετικά γενναιόδωρο σε συναισθήματα...

Phivos Nicolaides said...

Cook. Αναστασία μου, κάνεις καλά να το διαβάσεις το βιβλίο της Μαρίας μας. Σου το συστήνω ανεπιφύλακτα. Όσο για τη γλυκύτητα και τα καλά αισθήματά της, ισχύει η παροιμία : 'Όμοιος ομοίω αεί πελάζει"...Όμοιος ομοίω αεί πελάζει. (Όμοιος τον όμοιο αγαπά κι όμοιος τον όμοιο θέλει).

Maria Tzirita said...

Εγώ τώρα έχω κοκκινήσει μετά από τόσο καλά λόγια που είπατε όλοι για μένα... Αυτό το δώρο που μου έκανε το βιβλίο μου, να γνωρίσω ανθρώπους σαν εσάς, ειλικρινά δεν το αλλάζω με τίποτα! Χίλια ευχαριστώ, σας αγαπώ πολύ όλους!

Phivos Nicolaides said...

Maria Tzirita. Έ, όχι και να κοκκινίσεις και να μας βγεις με βαμμένα κόκκινα μαλλιά ή μυαλά!!
Κι εμείς σε αγαπάμε Μαρία γι' αυτό που πραγματικά είσαι. Ένας καλός άνθρωπος, μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα! Σου αξίζει να σ' αγαπούν και να σ' εκτιμούν!