Friday, October 15, 2010

Το άνθος του κάκτου, άνθισε και στην Κύπρο!


Τέλειωσαν με επιτυχία στην Κύπρο οι παραστάσεις του έργου «Το άνθος του κάκτου», με το θίασο της δημοφιλούς ηθοποιού Μιμής Ντενίση.
Από επιτυχία σε επιτυχία προχωράει η εταιρεία καλλιτεχνικών παραγωγών Dead Famous Productions. Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Χάρης Μαυρομιχάλης, που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη, σε συνεργασία με τον καλλιτεχνικό πράκτορα Κρίστη Βασιλειάδη ξεκίνησαν μια δύσκολη προσπάθεια, που μέχρι σήμερα, στέφεται με επιτυχία. Σε συνεργασία με τον καλλιτεχνικό κόσμο στην Ελλάδα και αλλού, επιλέγουν και φέρνουν στην Κύπρο έργα ποιότητας και λαμπρούς καλλιτέχνες. (Στη φωτογραφία ο Χάρης, Κρίστης και η διεθνούς φήμης ηθοποιός Ολυμπία Δουκάκη, όταν πέρσι την είχαν φέρει στην Κύπρο και δίδαξε σε Κύπριους παραγωγούς, σκηνοθέτες και ηθοποιούς στο σεμινάριο «Πώς να εργαστείς με τους ηθοποιούς).
Η κλασική αυτή κωμωδία ανεβαίνει σε ελεύθερη διασκευή της Μιμής Ντενίσης. Το έργο έχει παιχτεί σε όλο τον κόσμο σε διαφορετικές εκδοχές πάντα με μεγάλη επιτυχία.
Οι παραστάσεις σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και η προσέλευση του θεατρόφιλου κοινού ήταν μεγάλη.
Πρωταγωνιστούν επίσης η Τζένη Διαγούπη, ο Πρόδρομος Τοσουνίδης, ο Γιάννης Πολιτάκης, και η Γιολάντα Μπαλαούρα. (Στη φωτογραφία η Άντρη Νεοφύτου με τη Μιμή Ντενίση, μετά την παράσταση χθες βράδυ στο θέατρο Παλλάς στη Λευκωσία).
Ο Κώστας Βουτσάς σ’ έναν από τους βασικούς ρόλους, επανέρχεται στην πρόζα και συνεργάζεται πρώτη φορά με τη Μιμή Ντενίση. Σκόρπισε άφθονο γέλιο και καθήλωσε τους θεατές με το παίξιμό του.
Ο Παναγιώτης Μπουγιούρης στο ρόλο του γιατρού για πρώτη φορά σε ρόλο με πολύ χιούμορ. (Στη φωτογραφία με τη θαυμάστρια του, Άντρη Νεοφύτου).
Η διασκευή και σκηνοθεσία είναι της Μιμής Ντενίση, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Φωτεινής Δήμου, οι φωτισμοί του Αντρέα Μπέλλη και βοηθός σκηνοθέτη ο Χρήστος Καρχαδάκης.
Η Μιμή σε μια συνέντευξη της είχε πει για το έργο: «Είναι μια ξεκαρδιστική κωμωδία, που έχει να πει πράγματα: Για την ευτυχία που είναι δίπλα μας κι εμείς την ψάχνουμε αλλού, για τις εργαζόμενες γυναίκες, που μόνο όταν ερωτεύονται “ανθίζουν”, για τις πλαστικές επεμβάσεις που είναι το φαινόμενο της εποχής κ.ά.».
Ευχαριστούμε για τις μοναδικές θεατρικές στιγμές.

17 comments:

Romantik Seelchen said...

vielen Dank für den kleinen Hinweis zu dieser Stelle, ja es ist immer wieder schön was das Theater bietet,ich finde ja interessant zu sehen und dann auch etwas darüber zuschreiben, sehr schön,herzlichst Jasmin
Theater das ist Leben, Wunderbar

evelina said...

οφείλω α ομολογήσω πως βγαίνεις ωραία στις φωτό...θα ήθελα να την δω την παράσταση αυτή .οι συντελεστές του έργου απο τους κορυφαίους

jf said...

Το άνθος του κάκτου είστε κύριε Φοίβο μας! :)

islandgirl4ever2 said...

Thanks Philip..

Was the bearded man, Tom Cruise? It looked a lot like him.. Have a FAB weekend...
Leese

Kira Aderne said...

Very beautiful women!
Have a great weekend my friend :))

Love,

Kira

Sunny_Fotini said...

Mimi & Phivos! Amazing photo...

Missariadne said...

Ola!!
Como gostava de estar ai.
Bjs,bom fim de semana!!

María Pilar Bernal Maya said...

It look like interesting! I love theater.
kss
;-)

eleni said...

giasou ksadelfe poli tixeros pou ides afti tin orea parastasi ke gnorises tin mimi denisi ,orea foto too

Anonymous said...

I am sorry Phivos but I will not agree with you or any of the other comments.
The performance and the plot may have been good but ALL those of us sitting on the upper gallery could not hear or understqand 70% of the dialogue and where the music background was played it was much louder than the dialogue.
What a waste of our time and money!
Phivos Kyriakides

zeidoron dtsoukas said...

Πραγματικά πολλές φορές η ευτυχία είναι δίπλα μας κι εμείς την ψάχνουμε αλλού!
Καλό Σαββατοκύριακο αγαπητέ Φοίβο.

Anastasia said...

Δυστυχως δεν μπορεσα να δω την παρασταση λογω δουλειας και ομολογω πως πολυ στεναχωρεθηκα διοτι "Το Ανθος του Κακτου" το λατρεψα απο τη δεκαετια του 70 που το ειχα δει στο σινεμα: Ingrid Bergman, Walter Matthau, Goldie Hawn. Ειμαι απολυτα σιγουρη, ομως, οτι η κυρια Δανδουλακη μαγεψε το κοινο. Να εχεις ενα υπεροχο Σαββατοκυριακο και σε ευχαριστω παρα πολυ για τις εικονες που μας μεταφερεις απο την παρασταση.

Anastasia said...

***η κυρια Μιμη Ντενιση ...απολογουμαι για το λαθος...ομως η λανθανουσα γλωσσα δεν λεει παντα την αληθεια! :-)

Thelma Louise said...

thanks for the comment on my blog..)
Have a nice day.:-9

Γραφεας Πεζικου said...

Σας ευχαριστώ ιδιαιτέρως που με θυμάστε,και επικοινωνείτε μαζί μου!Σας χάρηκα στις ΦΩΤΟ και μαζί όλους φυσικά τους συντελεστές της παραστάσεως του Κάκτου που άνθισε στην Ηρωική μας Κύπρο!Εύχομαι ότι καλύτερο δυνατό και πάντα τέτοια,να είστε απόλυτα καλά Σας εύχομαι ολόψυχα

Marineide Dan Ribeiro said...

Como sempre você faz questão de promover as artes em seu espaço.
Parabéns amigo

angel said...

Teatro, momento de reflexao e diversao ao mesmo tempo. Cultura e arte unidas para despertar nosso inconsciente.
Phivos, sempre bem acompanhado.
Otima semana.
Angel