Monday, June 9, 2008

Κλειδαριά του μέλλοντος


Είναι κομψή, ηλεκτρονική, αυτόματη, αλλά το κυριότερο ασύρματη! Πρόκειται για τη νέα πρωτοποριακή κλειδαριά της αμερικανικής εταιρείας Schlage η οποία φέρει ασύρματη τεχνολογία Ζ-Wave RF και μπορεί να κλειδωθεί ή να ξεκλειδωθεί αντίστοιχα μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, κινητού τηλεφώνου ή οποιασδήποτε άλλης συσκευής με δυνατότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο.


Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι της εταιρείας, η πρώτη ανταπόκριση που έλαβαν από το καταναλωτικό κοινό ήταν ενθαρρυντική. «Οσοι ερωτήθηκαν αν θα τους άρεσε κάτι τέτοιο, δήλωσαν ενθουσιασμένοι με το γεγονός ότι θα μπορούσαν να χειρίζονται την κλειδαριά του σπιτιού τους εξ αποστάσεως και χωρίς τη χρήση κλειδιού» λένε χαρακτηριστικά.


Η συγκεκριμένη κλειδαριά θα μπορούσε να γίνει η καλύτερη φίλη μιας γυναίκας. Και αυτό γιατί κατά τη «φορτωμένη» επιστροφή της από τα ψώνια θα τη γλίτωνε από το γνωστό, αιώνιο ψάξιμο των κλειδιών στη γεμάτη πράγματα τσάντα της. Θα αρκούσε απλώς μια εντολή μέσω κινητού και η πόρτα θα άνοιγε διάπλατα.


Η φουτουριστική κλειδαριά λειτουργεί με τη βοήθεια μπαταριών με διάρκεια ζωής τριών ετών. Αναμένεται να κυκλοφορήσει προς τα τέλη του έτους και η εταιρεία δεν εκφράζει φόβους ως προς την ασφάλεια του συστήματος. Η τιμή της νέας ασύρματης κλειδαριάς παρ' όλα αυτά παραμένει για την ώρα ένα μεγάλο μυστήριο.



Το ΒΗΜΑ 1.6.2008

No comments: