Saturday, March 17, 2012

Διαγωνισμός ΡΙΚ Συγγραφής Κυπριώτικου Σκετς 2011

Τελετή απονομής βραβείων
Διαγωνισμού  Συγγραφής Κυπριώτικου Σκετς 2011


Πραγματοποιήθηκε σήμερα,  Πέμπτη 15 Μαρτίου, στο Θεατράκι του ΡΙΚ  «Ανδρέας Χριστοφίδης» η τελετή απονομής των βραβείων του Διαγωνισμού Συγγραφής Κυπριώτικου Σκετς 2011. Χορηγός του διαγωνισμού, τον οποίο προκήρυξε το Τμήμα Ραδιοφωνικών και Μουσικών Προγραμμάτων του ΡΙΚ, ήταν η ΣΠΕ Στροβόλου.

Στο διαγωνισμό υποβλήθηκαν 140 συμμετοχές. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής  αποφάσισαν να απονείμουν τρία βραβεία, δύο επαίνους, καθώς και   βραβείο για  πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα.
Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στη Μαρία Πιερή Στασίνου  για το σκέτς «Αν μεν εταιρκάζαμεν εν εσυμπεθερκάζαμεν», το δεύτερο στη Μάγδα Πρωτοπαπά  για το σκετς «Ο κάττος»,  το τρίτο   στην Ευγενία Πάπαλλου Σταύρου για το σκετς «Τι σπανός … τι ισπανός». ΄Επαινοι απονεμήθηκαν  στον Άγγελο Θεοφάνους για το σκετς «Τα άδικα εν ευλοούνται» καθώς και στη Βασιλική Φωτίου  για το σκετς «Στα μονοπάθκια της φύσης. Το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα απονεμήθηκε στην Αγγέλα Σπανούδη  για το σκετς «Σα θέλει η νύφη τζιαι ο γαμπρός τύφλα να΄σιει… η πεθερά».
Τα βραβεία απένειμαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ κ. Μάκης Συμεού, η Αντιπρόεδρος κυρία  Μαρία Βασιλειάδου, το Μέλος κ. Φοίβος Νικολαϊδης, ο Διευθυντής Τηλεοπτικών και Ραδιοφωνικών Θαλάμων και Αναπλ. Διευθυντής Στήριξης Παραγωγής κ. Χρύσανθος Χατζηϊωάννου, ο Διευθυντής Προσωπικού και Διοίκησης και Αναπλ. Διευθυντής Ραδιοφωνικών και Μουσικών Προγραμμάτων κ. Κώστας Νικολαϊδης καθώς και ο  Γραμματέας – Γενικός Διευθυντής της Σ.Π.Ε Στροβόλου κ. Δημητράκης Σταύρου. 
Χαιρετισμούς απηύθυναν  ο Πρόεδρος του Διοικητικού  Συμβουλίου του ΡΙΚ κ. Μάκης Συμεού  και εκ μέρους του Γενικού Διευθυντή ο Διευθυντής Ραδιοφωνικών και Μουσικών Θαλάμων και Αναπλ. Διευθυντής Στήριξης Παραγωγής κ. Χρύσανθος Χατζηϊωάννου.    Και οι δύο, τόνισαν ότι το ΡΙΚ στηρίζει  και προωθεί  την πνευματική δημιουργία, και  μ΄αυτό τον τρόπο προάγεται  η  συγγραφική παραγωγή στον τόπο μας.
                                                                                                                 
Μετά την τελετή απονομής των βραβείων αναγνώστηκαν αποσπάσματα από το Σκετς που πήρε το πρώτο βραβείο από τους ηθοποιούς Ρεβέκκα Αποστολοπούλου, Χρίστο Γιάγκου, Μήδεια Χάννα Νεκτάριο Θεοδώρου και Νάτια Χαραλάμπους.  
                                            
Η τελετή ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα από το Μουσικό Όμιλο του ΡΙΚ.
Την εκδήλωση παρουσίασε η Έλενα Χαραλάμπους.

No comments: