Thursday, June 11, 2020

Μαρίτα Ρίτζι: “…Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ για την Κιβωτό του κόσμου…”

Συνέντευξη της Μαρίτας Ρίτζι στο περιοδικό polismagazino
“Αυτή τη στιγμή έχω ξεκινήσει πρόβες ολοκληρώνοντας το θίασο και τους τεχνικούς στην καινούργια μου δουλειά που έγραψα, σκηνοθετώ και κάνω και την παραγωγή, “η Ελλάδα του χθες και σήμερα”, μία ιστορική αναδρομή των δεκαετιών που πέρασαν από την Ελλάδα και άφησαν το σημάδια τους”.
Σε ποιά ηλικία ανακαλύψατε ότι θέλετε να γίνετε ηθοποιός; Το ότι ήθελα να γίνω ηθοποιός το ανακάλυψα στα έξι με εφτά μου έτη όταν πρώτο έπαιξα στο θέατρο της Ερμούπολης Σύρου το Απόλλων το Μιχαλάκη τον σφυρίχτρα σε διασκευή Ξένιας Καλογεροπούλου.
Ποιόν ηθοποιό – καλλιτέχνη θαυμάζετε; Θαύμαζα τον Ντίνο Ηλιόπουλο που έτυχε να δουλέψω στο θέατρο μαζί του παιδί ακόμη της δραματικής σχολής και τον Θανάση Βέγγο. Είχαν ήθος μεγάλες αξίες και ήταν τρομερές προσωπικότητες. Επίσης θαύμαζα την Αλίκη Βουγιουκλάκη για την μοναδικότητα που είχε στο φακό και την Τζένη Καρέζη για την τεράστια γκάμα της.
Θέατρο ή κινηματογράφος τι προτιμάτε; Άλλο το θέατρο και άλλο ο κινηματογράφος. Στο θέατρο έχεις αμεσότητα με τον κόσμο ενώ στον κινηματογράφο όχι. Το θέατρο έχει τελείως διαφορετική τεχνική από ότι ο κινηματογράφος είναι δύο διαφορετικά πράγματα.
Τι σημαίνουν οι λέξεις καριέρα – επιτυχία για εσάς; Για εμένα καριέρα είναι η διαδρομή στον χώρο της τέχνης και η διαχρονική επιβίωση στο σανίδι. Επιτυχία για εμένα σημαίνει ικανοποιημένος κόσμος γεμάτος συναισθήματα αποτυπωμένα στα πρόσωπά τους.
Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται; Καλλιτέχνης γεννιέσαι. Δεν γίνεσαι, το έχεις ή δεν το έχεις και αυτό φαίνεται από την ηλικία των 5,6 ετών.
Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη; Προσφορά πάθος αγάπη και έρωτας.
Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε; Αν δεν έχω έμπνευση δεν μπορώ να δημιουργήσω δεν μπορώ να γράψω και δεν μπαίνω καν στην διαδικασία εάν τα τσάκρα μου δεν είναι ανοιχτά.
Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη; Θα με χαρακτήριζα τελειομανή. Θέλω όλα να λειτουργούν άψογα και γι’ αυτό δίνω έμφαση και στην πιο μικρή λεπτομέρεια του ρόλου.
Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Αυτή τη στιγμή έχω ξεκινήσει πρόβες ολοκληρώνοντας τον θίασο και τους τεχνικούς στην καινούργια μου δουλειά που έγραψα σκηνοθετώ και κάνω και την παραγωγή “η Ελλάδα του χθες και σήμερα” μία ιστορική αναδρομή των δεκαετιών που πέρασαν από την Ελλάδα και άφησαν το σημάδια τους. Είναι μία υπερπαραγωγή με 65 κουστούμια 7 ηθοποιοί που σχεδιάζει ο σχεδιαστής μόδας παγκόσμιας φήμης Μάικ Νικολατος. Δυόμιση ώρες παράσταση με εικόνες βίντεο και μουσική που επιμελήθηκε ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης Θάνος Γεωργουλάς. 
Κάνουμε πρεμιέρα στις 30 Ιουλίου στο κολυμβητήριο της Ραφήνας μία προσφορά του δήμου Ραφήνας Πικερμίου και του Δημάρχου Ευάγγελου Μπουρνού. Η παράσταση αυτή δημιουργήθηκε για την ενίσχυση της κιβωτού του κόσμου η είσοδος είναι δωρεάν Και θα υπάρχει σε κάθε παράσταση ένα κουτί για να βάζει ο κόσμος χρήματα όσα θέλει μέσα για την κιβωτό του κόσμου. Παραστάσεις θα δοθούν σε όλους τους δήμους της Αττικής εκτός Αττικής αλλά και στο Εξωτερικό.

Βιογραφικό
Η Μαρίτα Ρίτζι γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου και είναι ιταλικής καταγωγής από 7 ετών που ανέβηκε στο σανίδι μέχρι και σήμερα υπηρετεί το θέατρο την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. έχει συνεργαστεί με πολύ μεγάλα ονόματα καταξιωμένα στο χώρο του θεάτρου έχει εργαστεί στο εξωτερικό ως διευθύντρια casting director αλλά και ως ηθοποιός δημιούργησε την πρώτη καλλιτεχνική κοινότητα στην Ελλάδα. Συνεργάστηκε με ναυτιλιακές εταιρείες δημιουργώντας ντοκιμαντέρ με τουριστικούς οδηγούς για τις τηλεοράσεις των πλοίων. Υπήρξε ιδιοκτήτρια διαφημιστικής εταιρείες στην Ελλάδα.
Γράφει θεατρικά κείμενα και σενάρια
σκηνοθετεί ομάδες και κάνει μόνη της θεατρικές παράγωγες πάντα με τεράστια επιτυχία. Στην τηλεόραση έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές με ρόλους υπέροχους όλων των ειδών Δράμα και κωμωδία. Μπορούμε να μάθουμε τα πάντα για αυτήν γράφοντας το όνομά της στη μηχανή αναζήτησης Google και μπαίνοντας στο YouTube στο κανάλι της
Facebook
Πηγή: polismagazino.gr

No comments: