Sunday, July 28, 2013

Αστρολογία και σχέσεις

Γράφει η
Αλεξάνδρα Καρτά
Από την Αθήνα
Οι σχέσεις των ανθρώπων πάντα μου θύμιζαν ένα ταξίδι στην θάλασσα… κάποιοι έβρισκαν… το λιμάνι τους και άλλοι τσακιζόντανε στα βράχια... Κάποιοι ταξιδεύουν με υπερωκεάνια και άλλοι με σχεδία!!! Έτσι άρχιζα με τα χρόνια να με απασχολεί ο τομέας αυτός της Αστρολογίας που ασχολούται ειδικά με τις σχέσεις των ανθρώπων.

Τι είναι αυτό που κρατά μία σχέση σε αρμονία ή ισορροπία; Έχουμε με όλους τους ανθρώπους τις ίδιες ευκαιρίες… ή όλα διέπονται από τους συμπαντικούς νόμους που δημιουργούν τις καλές ή όχι συνθήκες… Όταν έρχονται στο γραφείο μου ζευγάρια για να δω την πορεία της σχέσης τους, νιώθω μεγάλη ευθύνη, όχι για αυτά που βλέπω, αλλά για τον τρόπο που πρέπει να τους το μεταφέρω. Πολλοί έχουν την τάση να εξιδανικεύουν το σύντροφό τους, ιδίως στην αρχή της γνωριμίας τους. Τι συμβαίνει αυτή την χρονική διάρκεια, ποιοι μηχανισμοί του σύμπαντος ενεργούν για να τα βλέπουμε όλα τέλεια ή να μην θέλουμε να βλέπουμε αυτό που για τους άλλους είναι πασιφανές;

Μέσα από τα φιλοσοφικά μονοπάτια της Αστρολογίας ανακαλύπτουμε το ταξίδι της κάθε σχέσης στη ζωή μας. Βέβαια με τον ίδιο μηχανισμό μπορούμε να βλέπουμε όλες τις σχέσεις ζωής όπως γονιού παιδιού, συνεργατών, φίλων και όχι μόνο τις ερωτικές και συντροφικές. Μελετώντας δύο ωροσκόπια μαζί και κάνοντας ουσιαστικά ένα [πάντρεμα] των δύο μπορούμε να διαβάσουμε την κοινή πορεία που έχουν να κάνουν σε αυτή την ζωή. Ουσιαστικά βλέπουμε τις δυνατότητες που έχουν δύο άνθρωπο μαζί, αν υπάρξει αυτή η σχέση σε βάθος χρόνου και τι δημιουργείται από την ένωση αυτών των ανθρώπων, είτε υλικό, είτε πνευματικό. Πως τους [δέχεται] το περιβάλλον που ζουν, αν αυτή η σχέση θα ευνοήσει και τους δύο… ή μόνο τον έναν…  
 
Πληροφορίες μας δίνονται μελετώντας το σύνθετο ωροσκόπιο [composite], τη συναστρία και το γενέθλιο ωροσκόπιο, όπως επίσης και κάποιους υπολογισμούς που νιώθω ότι μάλλον δεν ενδιαφέρουν τον αναγνώστη, όταν δεν κατέχει γνώσεις Αστρολογίας.

Μέσα από τα βάθη των αιώνων  η αστρολογία μας δίνει τη δυναμική, να διαβάσουμε τις ανθρώπινες σχέσεις, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι μέσα από αυτό το μονοπάτι κατανοούμε καλύτερα τον εαυτό μας και κατ’ επέκταση τις σχέσεις μας με τους άλλους. Το ταξίδι είναι δικό μας… εμείς επιλέγουμε, τις πιο πολλές φορές, τις συνθήκες και τη διάρκεια … αρκεί να έχουμε την γνώση.   

Αλεξάνδρα Καρτά
Facebook
 

No comments: