Tuesday, January 29, 2013

Ελίζα Γρηγοριάδου

'Ερως ανίκατε... chat


Η Ελίζα Γρηγοριάδου (facebook) γεννήθηκε στην Αριδαία Ν. Πέλλης και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι ξεναγός  με σπουδές ζωγραφικής.  Από πολύ μικρή είχε αγάπη για τα βιβλία, αλλά και το γράψιμο, που ήταν μέσα στα ενδιαφέροντα και τις προτεραιότητες της. Γι΄αυτό και νιώθει εξαιρετικά όμορφα, που κατάφερε να παραδώσει στο αναγνωστικό κοινό και στους βιβλιόφιλους γενικά την πρώτη της αυτή συγγραφική δημιουργία. Μια προσπάθεια αποτυπωμένη με μεράκι και πολλή αγάπη.

Στο ενδιαφέρον βιβλίο της με το επίκαιρο περιεχόμενο εξιστορεί με καθαρό λόγο και γλαφυρό τρόπο μια συναρπαστική και καθ’ όλα αληθινή ιστορία. Με πραγματικούς ήρωες και αληθινούς πρωταγωνιστές βγαλμένη μέσα από τον απέραντο και πολλές φορές παράξενο κόσμο του facebook. Μια οπτική γωνία των σύγχρονων ηλεκτρονικών κοινωνικών σχέσεων.


Μέσα από την ιστορία του βιβλίου γίνεται προσπάθεια, να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της χρήσης του κοινωνικού αυτού δικτύου. Πόσο επηρεάζει τη ζωή μας και τις επιλογές μας. Με κριτική διάθεση και αντικειμενική προσέγγιση, προσπαθεί να ανιχνεύσει τις σκοτεινές και να αναδείξει τις φωτεινές πλευρές, τις δυο όψεις της κοινωνικής δικτύωσης.

Η εξέλιξη της ιστορίας που πραγματεύεται έχει αίσιο τέλος. Όμως, ταυτόχρονα δείχνει τα αρνητικά και  πολλές φορές επικίνδυνα χαρακτηριστικά της χρήσης του facebook, ως μέσο επικοινωνίας και κοινωνικοποίησης.

Δείχνει με παραστατικό τρόπο, πως μπορούν να επικοινωνήσουν δυο εντελώς άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι, να γνωριστούν, ακόμη και να συνδεθούν συναισθηματικά. Αλλά και με πόση ευκολία μπορούν να παραπλανηθούν και να απογοητευτούν.


Η ιστορία αφορά τη Σοφία, μια γυναίκα μόνη στα όρια της κατάθλιψης. Η γνωριμία της με τον Πάνο την ξυπνά από το λήθαργο της ανυπαρξίας που ζει καθημερινά. Τον ερωτεύεται. Ο ανεκπλήρωτος έρωτας την οδηγεί σε ένα στόχο, την εκδίκηση. Το δόλωμα; Η φίλη της η Τάνια. Το μέσον της εκδίκησης; Το facebook. Η ζωή όμως γράφει το δικό της σενάριο και φέρνει τη μεγάλη ανατροπή για τις δύο γυναίκες. Η αγάπη συγκρούεται με τη λογική και αυτό που ακολουθεί είναι ο πόνος.


Όμως, την αγάπη όταν δεν την έχεις νιώσει, όταν δεν την έχεις γευτεί ποτέ σου, όταν δεν έχεις πονέσει γι’ αυτή, γίνεσαι άσκοπος ταξιδιώτης στο ταξίδι της ζωής σου. Η απόφαση είναι πάντα δική σου, αντέχεις;



1 comment:

serenata said...

Εμ έλα ντε...αντέχεις;
Κι αν αντέχεις πόσο;

Καλό σου βράδυ Φοίβο μου:)