Sunday, February 22, 2009

"Βία στα γήπεδα" - "Αθλητική βία" - "Χουλιγκανισμός"

Του Μιχάλη Κονταράτου

Πόσα έχουμε ακούσει αλήθεια γι' αυτό το θέμα; Πόσες ατελείωτες συζητήσεις έχουμε "φαει στην μάπα" από τηλεοράσεως; Πόσοι βολεμένοι, σοβαροφανείς "παράγοντες" θα μας τα πρήζουν τα... αφτιά μας με βλακώδεις αναλύσεις και φτηνές ψευτο-ψυχολογίες; Πότε πια αυτό το περίφημο μαχαίρι θα καταφέρει να διαπεράσει το λίπος της ανικανότητας, αδιαφορίας και συμφερόντων (πολιτικών ή μη) για να βρει επί τέλους αυτό το πολυσυζητημένο κόκαλο;

Η απάντηση είναι... μάλλον π ο τ έ γιατί κανείς δεν το θέλει! Όσο για μένα και για σένα, ηλίθιε φορολογούμενε, κάτσε να σου σπάνε το αυτοκίνητο, το μαγαζί σου και την περιουσία σου στο όνομα του "αθλητισμού"!

Σε βγάζουν όμως τα κανάλια στο γυαλί (λίγο το 'χεις;), σε χτυπάνε με συμπάθεια στην πλάτη, φαινόμενο των καιρών, σου λένε!

Δηλώνουν, με στόμφο μάλιστα, ότι η πολιτεία δεν θα ανεχθεί τέτοιου είδους συμπεριφορές, σου πετάνε την γνωστή καραμέλα με το μαχαίρι και το κόκαλο και με το επόμενο ματς .... πάλι μια απ'τα ίδια! Κατά τ' άλλα είμαστε Ευρώπη!! Αυτό που με τρελαίνει όμως είναι ότι υπάρχουν λύσεις, δραστικές και δοκιμασμένες αλλά κανείς δεν τις θέλει!

Ποιος θα έχει τα κότσια να επιβάλει ταυτότητες φιλάθλων οπαδών, ονομαστικά εισιτήρια σε αριθμημένες θέσεις, δια βίου αποκλεισμό από τα γήπεδα σε περίπτωση βανδαλισμών και τέλος βαθμολογική υποβάθμιση έως και αποκλεισμό ομάδων από το πρωτάθλημα, των οποίων οι οπαδοί ευθύνονται για έκτροπα και "αθλητική βία" μέσα αλλά και έξω από τα γήπεδα.

Αυτά όμως εφαρμόστηκαν μόνον από μια Θάτσερ που, αν και γυναίκα, διέθετε τους απαιτούμενους ....ανδρικούς αδένες ανάμεσα από τα σκέλια της. Όσο για τους δικούς μας, άστο καλύτερα! Μάλλον αυτά που ανατομικώς διαθέτουν είναι απλώς διακοσμητικά! Να τα χαίρονται!

Υ.Γ. Ισχύει για Ελλάδα, Κύπρο και μερικές ακόμα μπανανίες του αυτού βεληνεκούς!

Μιχάλης Κονταράτος

Football violence 1985, Heysel stadium

4 comments:

jf said...

Μη ξεχάσουμε και το ‘άπλετο φως’ που θα χυθεί ώστε να φέξει του μαχαιριού να ‘φτάσει ως το κόκκαλο’…

[Ωραία τα γράφει ο κ.Κανταράτος... μα ποιος τον ακούει]

Την πολύ-καλησπέρα μου από την ετέραν μπανανίαν του αυτού βεληνεκούς :))

Phivos Nicolaides said...

JamanFou. Προπάντων το ‘άπλετο φως’μην το ξεχάσουμε !! Γέμισε ο κόσμος μπανανίες, αλλά τα φρούτα ακριβαίνουν!!!

Αντρικκος said...

Χαίρομαι που υπάρχουν και άλλοι νοήμονες άνθρωποι που αντικρύζουν αυτό το θέμα λογικά και νηφάλια. Λυπάμαι όμως που δεν μπορούμε να υπερνικήσουμε τους ηλίθιους. Η άποψη μου επι του θέματος κατατέθηκε ήδη στο ιστολόγιο μου.

Phivos Nicolaides said...

Αντρίκκος. Αρκετά ενδιαφέρουσα η άποψη σου. Οι ηλίθιοι πάντως δεν υπερνικούντε με τίποτα!!