Monday, February 5, 2018

«Αιτιολογία, γενετική, κληρονομικότητα και καινοτόμες θεραπείες για παιδιά και έφηβους με καρκίνο και λευχαιμία»

 
Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος ΕΛΠΙΔΑ για παιδιά με καρκίνο και λευχαιμία έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην εκδήλωση-σεμινάριο «Αιτιολογία, γενετική, κληρονομικότητα και καινοτόμες θεραπείες για παιδιά και έφηβους με καρκίνο και λευχαιμία», που διοργανώνεται με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καρκίνου στα παιδιά και στους έφηβους την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018 στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου Λευκωσία, ώρα προσέλευσης 5μμ, ώρα έναρξης 5:30μμ και ώρα λήξης 7:30μμ. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της κ. Άντρης Αναστασιάδη, συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας και Επίτιμου Πρόεδρου του Ιδρύματος Ελπίδα και τη στήριξη του Υπουργού Υγείας Δρ Γιώργου Παμπορίδη και επίσης διοργανώνεται με στήριξη από την Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου, τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο και την Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Σας στέλλω επισυναπτόμενο το πρόγραμμα της εκδήλωσης και θα σας ήμουν ευγνώμων και σας ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων, εάν μπορείτε να το κοινοποιήσετε σε φίλους, σε συνεργάτες, ή άλλους, που γνωρίζετε ή εάν μπορείτε μέσω κοινωνικών δικτύων ή άλλων τρόπων, να το διαδώσετε. Με τη βοήθειά σας αυτή, τα μηνύματα για την πρόληψη και καταπολέμηση του καρκίνου, τόσο στα παιδιά και στους έφηβους όσο και στους ενήλικες, θα διαδοθούν και θα εμπεδωθούν όσο το δυνατό πιο πολύ!. Η είσοδος είναι δωρεάν. Όλοι μπορούν να παραστούν, αρκεί να δηλώσουν συμμετοχή και είναι ευπρόσδεκτοι!

Επίσης, επειδή για λόγους ασφάλειας για την είσοδο στο Προεδρικό Μέγαρο, απαιτείται η παρουσίαση της πρόσκλησης και της ταυτότητας και επειδή εμείς πρέπει να δώσουμε τη λίστα των προσκεκλημένων από πριν, σας παρακαλώ, όπως μας στείλετε τον αριθμό της ταυτότητάς σας και των άλλων ατόμων, που θα θέλατε να προσέλθουν μαζί σας. Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα τηλέφωνα 22515354, 99517401 και 99726836.  
Πρόγραμμα της εκδήλωσης-σεμιναρίου

1. Καλωσόρισμα, Καθηγήτρια Μαρία Μιχαηλίδη, εκ μέρους του Ιδρύματος ΕΛΠΙΔΑ.
2. Χαιρετισμός από τον Έντιμο Υπουργό Υγείας Δρ. Γιώργο Παμπορίδη.
3. Χαιρετισμός από την κ. Άντρη Αναστασιάδη, σύζυγο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.
4. «Από την έρευνα στο κρεβάτι του παιδιού και έφηβου με καρκίνο και λευχαιμία» Καθηγητής Λοΐζος Γ. Λοΐζου, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Διευθυντής Κέντρου Παιδιατρικής Ογκολογίας και Αιματολογίας, Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ, Λευκωσία.
5. «Καινοτόμες θεραπείες στις λευχαιμίες: Πού έχουμε φτάσει σήμερα;» Καθηγήτρια Charlotte Niemeyer, Διευθύντρια Τμήματος Παιδογκολογίας και Παιδοαιματολογίας, Κέντρο Παιδιατρικής και Εφηβικής Ιατρικής, Πανεπιστήμιο του Freiburg, Γερμανία.
6. «Νέες εξελίξεις στην μεταμόσχευση μυελού οστών και κυτταρικές θεραπείες» Καθηγητής Arndt Borkhardt, Διευθυντής Κλινικής Παιδιατρικής Ογκολογίας, Αιματολογίας και Ανοσολογίας, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ντίσελντορφ, Γερμανία.
7. «Οι μολύνσεις ως αιτία πρόκλησης λευχαιμίας στα παιδιά» Δρ Richard McNally, Λέκτορας Επιδημιολογίας, Διευθυντής Αρχείου Κακοήθων Νόσων Νέων Ατόμων, Βόρειας Περιοχής Ηνωμένου Βασιλείου, Ανώτερος Βιοστατιστικολόγος Ινστιτούτου Υγείας και Κοινωνίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Newcastle, Ηνωμένο Βασίλειο.
8. «Η γενετική προδιάθεση και η κληρονομικότητα ως αιτίες καρκίνου στα παιδιά και στους έφηβους» Δρ Laurence Brugieres, Διευθύντρια Μονάδας, Τμήμα Παιδικού και Εφηβικού Καρκίνου, Ινστιτούτο Gustave Roussy, Παρίσι, Γαλλία.
9. «Πρόσφατες εξελίξεις στην ακτινοθεραπεία για παιδιά και έφηβους με καρκίνο» Δρ Μαριλένα Θεοδώρου, Ακτινοθεραπευτής παιδιών και εφήβων, Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, Λευκωσία.
10. Καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Θα ακολουθήσει δεξίωση. Παρουσίαση και συντονισμός: Άντρεα Παπαδοπούλου, Ίδρυμα ΕΛΠΙΔΑ

Έργα του Ιδρύματος ΕΛΠΙΔΑ - 27 χρόνια προσφοράς στα παιδιά με καρκίνο και λευχαιμία
1. Ξενώνας Ιδρύματος ΕΛΠΙΔΑ, ανέγερση και λειτουργία με δωρεάν προσφορά υπηρεσιών μακροχρόνιας φιλοξενίας και άλλων, στο παιδί με καρκίνο και λευχαιμία και την οικογένειά του, από το 1996
2. Εξοπλισμός Παιδογκολογικής και Παιδοαιματολογικής Κλινικής
3. Εκπαίδευση γιατρών, νοσηλευτών ή επιστημόνων
4. Διοργάνωση συνεδρίων και διαλέξεων για επαγγελματίες της υγείας, για γονείς και για το ευρύτερο κοινό
5. Ανέγερση και εξοπλισμός των πρώτων εργαστηρίων μεταμόσχευσης μυελού οστών
6. Ανέγερση και εξοπλισμός των πρώτων εργαστηρίων λευχαιμίας
7. Ψυχοκοινωνική στήριξη παιδιών και γονιών με ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό
8. Πρόγραμμα θεραπευτικής ψυχαγωγίας παιδιών στην Ιρλανδία, με τακτική αποστολή παιδιών και εφήβων από το 1996
9. Οικονομική στήριξη οικογενειών.

Παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.
Η παρουσία σας στην εκδήλωση θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Καθηγητής Λοΐζος Γ. Λοΐζου
Πρόεδρος Ιδρύματος ΕΛΠΙΔΑ για παιδιά και έφηβους με καρκίνο και λευχαιμία
Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας
Διευθυντής Παιδογκολογικής – Παιδοαιματολογικής Κλινικής
Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ, Λευκωσία
Τηλ 99 660 662 - Email hl@cytanet.com.cy 

No comments: