Thursday, December 14, 2017

«Αφροδίτη» Ανίτα Τοντ Θεράπων

Εικονογραφημένο παραμύθι για την αγάπη και κάτι ακόμα… με τίτλο 
Η Ανίτα Τοντ Θεράπων, με άξονα πάντοτε του ενδιαφέροντος της τον άνθρωπο, χαράζει τις ανάλογες ρότες μέσα από τα όμορφα της ποιήματά και τα γραπτά της κείμενα, που σαν περιπέτεια της σκέψης σε ταξιδεύουν. 

Δημιουργική και ικανή, χειρίζεται με δεξιοτεχνία τον ποιητικό της λόγο, ο οποίος αναδύει τους βαθύτερους στοχασμούς της. Οι αρχές και οι διαχρονικές αξίες που κουβαλά μέσα της, διαμόρφωσαν τη βάση, της σκέψης της και διέπλασαν την ψυχή της. Κάθε της λέξη και κάθε της στίχος βγαίνει μέσα από τα εσώψυχα της. Αυτή είναι και η ιδιαιτερότητα των ποιημάτων της Ανίτας γιατί νοηματοδοτούν τη φιλοσοφία της για τη ζωή. 

 Οι προβληματισμοί της για τα σύγχρονα κοινωνικά θέματα που απασχολούν τον κόσμο, η αγάπη της για τη ζωή και τον άνθρωπο γενικά και τα παιδιά ειδικά, βρήκαν διέξοδο στους όμορφους στίχους και στα ωραία κείμενα της, που φιλοξενούνται σε καλαίσθητες εκδόσεις. 
Ταλαντούχα με πολλές ευαισθησίες και ενδιαφέροντα, αλλά χαμηλών τόνων, προσπαθεί να δώσει το στίγμα των ανησυχιών της με ένα ελκυστικό τρόπο και ύφος. 

Ευχάριστη στην κουβέντα της, βαθιά ανθρώπινη, με λεπτότητα, σεμνή και καταδεκτική, είναι αδύνατο να μην σε κερδίσει με την αυθεντικότητα της. 
 Απλή στη γλώσσα και κατανοητή στις έννοιες σμιλεύει τους στίχους της σε ζωντανή πράξη ζωής. Διατυπώνει με περισσή απλότητα και όμορφο τρόπο τις ενδόμυχες σκέψεις και τα πιστεύω της. Οι στίχοι της είναι πολύχρωμες πινελιές, που ακούγονται σαν γλυκύτατοι ψίθυροι καρδιάς. Σε παρασύρουν, να τους διαβάσεις με τον ανάλογο αφηγηματικό τρόπο.

Διδακτική κι αφηγηματική πλάθει και αποτυπώνει το λόγο της σαν μεταξωτό κέντημα που ακτινοβολεί από ομορφιά. 

Η Ανίτα δεν είναι μόνο μια επιτυχημένη ποιήτρια, αλλά και ένας ευαίσθητος άνθρωπος γεμάτος πνευματικές και καλλιτεχνικές ανησυχίες, που εκφράζονται μέσα από τα ωραία της κείμενα. 
Πέραν από την ποίηση, ασχολείται συστηματικά και με το γραπτό λόγο. Πολυτάλαντη και χαρισματική άνοιξε τα φτερά της, εκδίδοντας το πρώτο της εικονογραφημένο παραμύθι για την αγάπη και κάτι ακόμα… με τίτλο «Αφροδίτη». Ένα όνειρο κρυμμένο βαθιά μέσα της, που ευτύχισε να γίνει πραγματικότητα. 

Μαχητής της ζωής και οδοιπόρος του καλού, ο κόσμος της Ανίτας είναι απλός, κατανοητός, φωτεινός, με ήρεμους κυματισμούς και ωραίους χρωματισμούς. Η Ανίτα βιώνει τη ζωή, όπως όλοι μας, με τον ανάλογο αγώνα, αλλά, και τη δημιουργική αξία που προσφέρει στους γύρω της απλόχερα. 

Το όμορφο παραμύθι που έπλασε με τόσο εκλεπτυσμένο τρόπο, το έντυσε με το βελούδο της ψυχής της για τρυφερές ψυχούλες, μια αναγνωστική απόλαυση, προσφορά σε κάθε παιδί. 

Ταξιδεύτρα των συναισθημάτων... που γνωρίζει καλά τα κακοτράχαλα μονοπάτια του οδοιπορικού, της ζωής, χειρίζεται με επιτυχία, τις πνευματικές της αποδράσεις και διαδρομές. Καλοτάξιδο της εύχομαι από καρδιάς να είναι το βιβλίο της, στο όμορφο συγγραφικό οδοιπορικό που ξεκίνησε και προχωρεί ακάθεκτη… 

Φοίβος Νικολαΐδης  
Αννίτα Θεράπων (Facebook)
Το νέο βιβλίο "Αφροδίτη ένα παραμύθι για την αγάπη και κάτι ακόμα...” 
Τιμή 5€ 
Σύντομα θα είναι διαθέσιμο σε όλη την Κύπρο και την Ελλάδα!
Handmade wooden books
Wooden Books
Anitatod.webnode.gr

Τα βιβλία είναι χειροποίητη έκδοση
Ξύλινα, διάσταση 10 επί 15 cm
Φτιαγμένα με τη μέθοδο Transfer
Χωρίς τοξικά υλικά!

Διαβάστε περισσότερα: Anita Tod Therabon

No comments: