Wednesday, March 2, 2016

Τεστ DNA υγεία (DNA Health test)

Της Δρ Μαρίας Γαβριλίνα 
Περιγραφή: 
Το τεστ DNA Υγεία βελτιστοποιεί την υγεία και την ευεξία μέσω μιας διατροφής προσαρμοσμένης στις ανάγκες του κάθε ατόμου βάση των γονιδίων του. Εξετάζει 23 γονίδια τα οποία σχετίζονται με 7 βασικές βιολογικές διαδικασίες. Τα αποτελέσματα παρέχουν ξεχωριστές συμβουλές για το κάθε άτομο, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής βασισμένο στα γονίδια του ατόμου, διατροφικούς στόχους σχετικά με βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, φυτοχημικές ουσίες και τρόφιμα, και ανάγκες για συμπληρώματα διατροφής, όπου αυτά χρειάζονται.

Τα γονίδια του κάθε ατόμου επηρεάζουν σημαντικά την υγεία του και την ευπάθεια που το άτομο αυτό μπορεί να έχει σε διάφορες χρόνιες παθήσεις. Η Γονιδιακή Διατροφή, ή όπως είναι αλλιώς γνωστή εξατομικευμένη διατροφή, εξετάζει την σχέση ανάμεσα στην διατροφή του ατόμου και των γονιδίων του. Οι δυνατότητες αυτών των αλληλεπιδράσεων στη πρόληψη ασθενειών που σχετίζονται με την διατροφή είναι εκτεταμένες.

Το τεστ DNA Υγεία εξετάζει τις παραλλαγές στα γονίδια που επηρεάζουν σημαντικά ένα αριθμό διαδικασιών μεταβολισμού που αποτελούν κύριο παράγοντα στην εμφάνιση χρόνιων παθήσεων. Πολλές παθήσεις μπορούν να αποτραπούν μέσω μια σωστής διατροφής και της επιλογής ενός ορθού τρόπου ζωής. Το τεστ DNA Υγεία έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να κάνετε τις καλύτερες επιλογές διατροφής και τρόπου ζωής με βάση το DNA σας το οποίο είναι μοναδικό. 

Μεταβολισμός Λιπιδίων – Η διατροφή, και ειδικά ο μεταβολισμός του διατροφικού λίπους, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων. Προσδιορίζοντας τον τρόπο με τον οποίο το λίπος της διατροφής σας αλληλεπιδρά με τα γονίδιά σας, μπορείτε να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες ούτως ώστε να επιτύχετε άριστη καρδιαγγειακή υγεία. 

Μεταβολισμός Βιταμινών Β – Οι βιταμίνες Β, ειδικά το φολικό οξύ, παίζει ένα ουσιαστικό ρόλο στον μεταβολισμό ενέργειας, στη δημιουργία και αποκατάσταση DNA και στη πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων, καρκίνου και ατελειών του νευρικού σωλήνα. Οι παραλλαγές στα γονίδιά σας μπορούν να επηρεάσουν την αποδοτικότητα με την οποία το σώμα σας χρησιμοποιεί τις βιταμίνες αυτές, αυξάνοντας, πιθανόν, τις ημερήσιες ανάγκες σας. 


Αποτοξίνωση – Αναγνωρίζει παραλλαγές στα γονίδια που επηρεάζουν τη δράση των ενζύμων στη φάση 1 και φάση 2 αποτοξίνωσης.

Οξειδωτικό Στρες – Τα Αντιοξειδωτικά αποτελούν την άμυνα του οργανισμού εναντίον των ελευθέρων ριζών. Οι ελεύθερες ρίζες είναι φυσιολογικό υποπροϊόν των ενεργειακών διαδικασιών του σώματος. Τα μόρια αυτά, ωστόσο, μπορούν να φθείρουν το DNA και τις πρωτεΐνες του σώματος και έχουν συνδεθεί με διάφορες χρόνιες παθήσεις. Τα αντί-οξειδωτικά βρίσκονται εκ φύσεως στο σώμα υπό μορφή ενζύμων, αλλά επίσης μπορούν να καταναλωθούν μέσα από μια μεγάλη ποικιλία τροφών. 

Υγεία των Οστών – Τα σώματά μας σπάνε και αναδομούν τα οστά συνεχώς. Τα γονίδια, η διατροφή και ο τρόπος ζωής μας (συμπεριλαμβανομένου της εξάσκησης, του στρές, του καπνίσματος και της κατανάλωσης αλκοόλ) αποτελούν σημαντικούς παράγοντες στις διαδικασίες αυτές. Εξετάζοντας πώς τα γονίδιά σας επηρεάζουν τον μεταβολισμό ασβεστίου και βιταμίνης D στον οργανισμό σας, μπορείτε να αλλάξετε την διατροφή και τον τρόπο ζωής σας διασφαλίζοντας έτσι τη δύναμη των οστών σας.

Φλεγμονές – Η φλεγμονή είναι ο τρόπος του οργανισμού μας στην αντιμετώπιση τραυματισμών, μολύνσεων ή αλλεργιών. Η φλεγμονώδης διαδικασία ελέγχεται από γονίδια τα οποία ενεργοποιούνται ή απενεργοποιούνται αναλόγως της ανάγκης. Κάποιες φορές, όμως, λόγω κάποιας γενετικής παραλλαγής, ένα γονίδιο μένει ενεργοποιημένο για περισσότερο διάστημα από όσο χρειάζεται. Η παρατεταμένη ήπια φλεγμονή έχει συνδεθεί με καρδιαγγειακές παθήσεις, παχυσαρκία και διαβήτη. Ορισμένες θρεπτικές ουσίες μπορούν να βοηθήσουν στην απενεργοποίηση των γονιδίων αυτών.

Ινσουλίνη – Υπό κανονικές συνθήκες, οι τροφές περνούν στο αίμα μας υπό τη μορφή σακχάρων, όπως είναι η γλυκόζη. Τότε η ορμόνη ινσουλίνη ελευθερώνεται ούτως ώστε να παρέχει τη δυνατότητα στη γλυκόζη να προχωρήσει από το αίμα και να αποθηκευθεί στα κύτταρα ή να χρησιμοποιηθεί για ενέργεια. Όσον αφορά την αντίσταση στην ινσουλίνη, τα κύτταρα του σώματος δεν αντιδρούν τόσο αποτελεσματικά όσο θα έπρεπε στην ινσουλίνη. Βάση ερευνητών, η αντίσταση στην ινσουλίνη μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη φυσική κατάσταση του ατόμου και σχετίζεται με την εμφάνιση παχυσαρκίας, διαβήτη και καρδιακών παθήσεων. 


Γονίδιο κολλαγόνο COL1A1 – Τύπου 1 είναι η κύρια πρωτεΐνη του οστού, και σχηματίζεται από 2 άλφα τύπου κολλαγόνο 1 - και μία άλφα του κολλαγόνο 2 αλυσίδες . Μεταλλαγμένο γονίδιο επηρεάζει την αναλογία του κολλαγόνου άλφα αλυσίδας που παράγεται από κύτταρο των οστών, το οποίο οδηγεί σε μη φυσιολογική ανοργανοποίηση οστού και του μοριακού ιστού. Τα άτομα με κατεστραμμένο αλληλόμορφο έχουν αυξημένο κίνδυνο κατάγματος, μεγαλύτερη απώλεια οστού όταν το ασβέστιο είναι χαμηλό, καθώς και τα εσωτερικά όργανα έχουν προδιάθεση σε παθολογικές καταστάσεις και αργή ικανότητα επούλωσης. 


Facebook
GABRIEL Διεθνής Ιατροφαρμακευτική 
Ηλεκτρονική Διεύθυνση

No comments: