Monday, March 21, 2016

Έκθεση Ζωγραφικής Φένυς Μπούζα

Προστατεύοντας τους θρύλους
Νέα ατομική έκθεση από τη Φένυ Μπούζα στη Λευκωσία
Η Φένυ Μπούζα γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Νομικά. Από το 2006-2013 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα τέχνης και επισκέφθηκε τις πιο σημαντικές εκθέσεις τέχνης τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πρώτη παρουσίαση του έργου της στο ευρύτερο κοινό πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή στην Αθήνα, τον Οκτώβριο του 2014. Έχει παρουσιάσει επίσης την καλλιτεχνική δουλειά της σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, Κύπρο, Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην έκθεσή της, «Protecting the Legends» η Ελληνίδα καλλιτέχνης παρουσιάζει δύο ενότητες θεμάτων. Η πρώτη ενότητα των έργων περιλαμβάνει θέματα με έντονο συμβολισμό, όπως τα χείλη, καμέλιες και εξωτικά πουλιά, όπως επανειλημμένα παρουσιάζονται από τα μέσα ενημέρωσης, το μάρκετινγκ και τη σύγχρονη κουλτούρα, και που απεικονίζονται με δυνατές χρωματικές εντάσεις μέσα σε «εκρηκτικές» συνθέσεις.

Η Φένυ επιλέγει ένα θέμα, το εξετάζει και το επαναλαμβάνει κατ 'εξακολούθηση, προκειμένου να αποκαλύψει όλες τις πλευρές του. Κάθε παραλλαγή του θέματος αποκαλύπτει μια καινούργια ιστορία. Κάθε καμέλια αποτελεί ένα διαφορετικό αφήγημα. Αυτό το ερωτικό αφήγημα άλλοτε είναι σκοτεινό, άλλοτε χαρούμενο, μελαγχολικό ή προκλητικό, αλλά πάντα σαγηνευτικό. Μέσα από τις σειρές των έργων της, η καλλιτέχνης μας ταξιδεύει σε διαφορετικούς μικρόκοσμους και αφηγείται χρωματιστές ιστορίες.

Περιπλανιόμαστε στα πέταλα μιας καμέλιας, στα εκτυφλωτικά χρώματα ενός παπαγάλου ή στον αισθησιασμό των χειλιών.

Απολαμβάνουμε την περιπλάνηση σε ένα φανταστικό κόσμο γεμάτο έντονα χρώματα και συναισθήματα. Ταξιδεύουμε μέσα από τα έργα της Φένυς και ονειρευόμαστε τη ζωή και τις δυνατές στιγμές της.

Η επανάληψη των θεμάτων της, η ισχυρή χρωματική παλέτα και οι καθαρές επιφάνειες αποδεικνύουν ότι η καλλιτέχνης επηρεάζεται από την ποπ αρτ και τους τρόπους αναπαράστασης που καθιέρωσε το συγκεκριμένο κίνημα. Παρ’ όλα αυτά, τα έργα που βλέπουμε έχουν δημιουργηθεί στη σύγχρονη εποχή, έχουν δικό τους χαρακτήρα και την ιδιαίτερη γοητευτική αφηγηματικότητά τους.

Η δεύτερη ενότητα των έργων αναφέρεται σε μύθους φαινόμενα, προσωπικότητες του σύγχρονου αθλητισμού, όπως ο Usain Bolt, ο Michael Phelps και άλλοι. Η καλλιτέχνης επικεντρώνεται στην δύναμη της προσωπικότητάς τους, στην υπέρβαση των ανθρώπινων τους ορίων και στο ρόλο που προβάλλουν τα πρότυπα αυτά στη σημερινή εποχή. Υπερδιασημότητες, των media που απεικονίζονται από την Φένυ Μπούζα με θαυμασμό και χιούμορ σε μια ποπ προσέγγιση.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 12 Απριλίου, 2016.
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα - Σάββατο, 10:00 π.μ. - 13:00 μμ, 4:00-20:00

THE COLLECTION GALLERY
15A Lemesos Avenue \ 2112 Nicosia, Cyprus
rebecca@thecollectiongallery.eu, maria@thecollectiongallery.eu
For more information: 99 206 296 \ 96 785 637 \ 22 256 663

Feny Bouza (facebook)

1 comment:

Marilu said...

Querido amigo
Páscoa é renascimento, é passagem,
é mudança e transformação,
é ser de novo um mesmo ser.
Que recomeça pela própria libertação,
fica para trás uma vida cheia de problemas
e começa agora um novo caminhar,
cheio de luz, de fortalecimento de
esperanças renovadas.
Um arco-íris rasga o céu e parece
balbuciar que Jesus ressurgiu para nos
Provar que o amor incondicional existe.

Feliz Páscoa.

Marilú