Monday, March 21, 2016

Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου, Απονομή του βραβείου Γ.Φ. Πιερίδης


ΕΝΩΣΗ ΛΕΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ Γ.Φ. ΠΙΕΡΙΔΗΣ
ΣΤΗΝ ΠΕΖΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΘΕΤΡΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
ΜΑΡΙΑ ΑΒΡΑΑΜΙΔΟΥ

     Η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου έχει καθιερώσει, από το 2009, το βραβείο Γ.Φ. Πιερίδης, στο όνομα του πρώτου προέδρου και αργότερα επίτιμου προέδρου της Ένωσης. Το βραβείο απονέμεται σε καταξιωμένους Κύπριους λογοτέχνες, με απόφαση του εκάστοτε Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου.
     Με το βραβείο αυτό έχουν τιμηθεί μέχρι σήμερα οι λογοτέχνες: Μαρία Πυλιώτου, Πάνος Ιωαννίδης, Χριστάκης Γεωργίου, Θεοκλής Κουγιάλης,  Ντίνα Κατσούρη, Ήβη Μελεάγρου.
     Το βραβείο απονέμεται σε ειδική εκδήλωση, κατά την οποία παρουσιάζεται το έργο του τιμώμενου συγγραφέα.
    Μαζί με τιμητικό δίπλωμα, το οποίο συνοδεύεται από το  σκεπτικό βράβευσης, στον τιμώμενο συγγραφέα απονέμεται και ειδικό κεραμικό έργο, εμπνευσμένο από τα αρχαία κυπριακά ειδώλια, το οποίο φιλοτεχνεί η Μαρίνα Πιερίδου Χατζηκακού, κόρη του Γ.Φ. Πιερδη.
     Για το 2016 το βραβείο απονέμεται, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, στην πεζογράφο και θεατρική συγγραφέα Μαρία Αβρααμίδου.

     Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016, ώρα 7.30 μμ., στο ισόγειο των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, οδός Ιφγενείας αρ. 27, Στρόβολος.

No comments: