Wednesday, February 10, 2016

Προσωπική Υπεροχή (Α και Β), Αναστασίας Ζέρβα

Προσωπική Υπεροχή
Ξαναβρές την ελπίδα σε δύσκολους καιρούς
Τα βιβλία της Αναστασίας Ζέρβα
Θέλεις να κάνεις αλλαγές στη ζωή σου αλλά δεν γνωρίζεις τον τρόπο; 
Σ’ αυτό το βιβλίο θα βρεις μυστικά, ασκήσεις και πληροφορίες που θα σου αποκαλύψουν την εσωτερική σου δύναμη ώστε αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς σου να προσελκύσεις κοντά σου πρόσωπα και καταστάσεις που θα σε φέρουν σ’ επαφή μ’ αυτό που επιθυμείς.
Με την εσωτερική σου δύναμη προσέλκυσε όλα όσα επιθυμείς
Αν αποφασίσεις να διδαχτείς τις γνώσεις για το αόρατο που μας περιβάλλει θα προετοιμαστείς για καθημερινό αγώνα και σκληρή δουλειά σε εσωτερικό επίπεδο. Με την είσοδό μας σ’ αυτή τη ζωή έχουμε στις αποσκευές μας τρία πράγματα. Την αναπνοή μας, το σώμα μας και το πνεύμα μας. Στην υπόλοιπη πορεία μας τίποτα δεν μας χαρίζεται. Σε όλη τη φύση υπάρχει ο κανόνας ότι για να πάρεις πρέπει ταυτόχρονα κάτι να δώσεις και όλα τα όντα τον γνωρίζουν ενστικτωδώς και τον σέβονται. Ο μόνος που εκ των πραγμάτων φαίνεται να αντιδρά σ’ αυτό το νόμο της φύσης είναι ο άνθρωπος που τα θέλει όλα και γρήγορα, γι’ αυτό βλέπουμε να ανθίζει ο τζόγος και το εύκολο κέρδος μόνο στις κοινωνίες των ανθρώπων και όχι ανάμεσα στα ζώα ή στα φυτά.

Αυτό το κατώτερο κίνητρο της ανυπομονησίας που διακρίνει τους αν-θρώπους είναι που εκμεταλλεύονται τα χρηματιστήρια στα διάφορα σημεία της Γης για να αυξήσουν τις συναλλαγές τους και οι μεγάλες ε-ταιρίες που έχουν σαν μοναδικό θέμα τα τυχερά παιχνίδια ανθούν. Η ψευδαίσθηση του ανθρώπου ότι το χρήμα και η ευτυχία είναι συνώνυμα συνήθως τον οδηγεί σε λανθασμένες επιλογές και σκεπτόμενος μόνο τα υλικά συμφέροντά του δεν υπολογίζει το πνευματικό τίμημα που οφείλει να πληρώσει αν βιάζεται να τα απολαύσει και τα αποκτήσει με ανέντιμα μέσα βλάπτοντας άλλους.

Αντίθετα όταν οι πράξεις του ανθρώπου είναι ταπεινές και χρησιμοποιεί τα αγαθά που κερδίζει για να δείξει το μεγαλείο της ψυχής του βοηθώντας τους συνανθρώπους του ενώ αποφεύγει τις κραυγαλέες συμπεριφορές που έχουν σαν κίνητρο μόνο τη φιλοδοξία, τότε η πνευματική φύση του έρχεται στην επιφάνεια και είναι ορατή σε όλους μέσα από τη γαλήνη του προσώπου του. Από τη φύση μας οι άνθρωποι αρεσκόμαστε να μπαίνουμε σε καινούργιες καταστάσεις συλλέγοντας εμπειρίες και δοκιμάζοντας τις δυνάμεις μας, ώστε να υλοποιούμε τις ιδέες και τα σχέδιά μας.

Όμως τις περισσότερες φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα σχέδια άλλων ανθρώπων καθώς είναι δύσκολο να αντιλαμβάνεται ο καθένας το χώρο και τις πηγές που του αναλογούν, δημιουργώντας γύρω του ένα περιβάλλον σύγκρουσης και σύγχυσης. Στη σύγκρουση πάντα επεμβαίνει ο εσωτερικός μας κόσμος που εκ φύσεως είναι δίκαιος και όταν αυτό που κάνουμε δεν το θεωρεί σωστό μας μπλοκάρει ψυχικά ή σωματικά.


Σαν επακόλουθο των εσωτερικών μας συγκρούσεων έχουμε προβλήματα επικοινωνίας με τους ανθρώπους και έντονο στρες, που φορτώνουν σταθερά τον οργανισμό μας με σωματικές αρρώστιες ή ψυχικά μπλοκαρίσματα. Όταν ο άνθρωπος συνειδητοποιήσει ότι για να μπορεί να εξελιχθεί και ταυτοχρόνως να νιώθει καλά οφείλει αυτό που κάνει να είναι σύμφωνο με αυτό που πραγματικά θέλει ο εσωτερικός του κόσμος, τότε αρχίζει να αναζητά τις λύσεις μέσα του ανακαλύπτοντας νέες ικανότητες και αρετές.


Οι φυσικές αρετές που υπάρχουν μέσα σ’ όλους τους ανθρώπους όπως η πίστη η επιμονή η δέσμευση και η θυσία, είναι η πηγή αυτών των ικανοτήτων κι όταν ο άνθρωπος συνειδητά έρθει σε επαφή μαζί τους, θ’ ανακαλύψει πως έχει γύρω του συμμάχους έτοιμους να τον βοηθήσουν να διαισθανθεί τις κρυμμένες δυνατότητές του. Είμαστε σε μια νέα εποχή και πολλοί άνθρωποι δεν προσαρμόζονται εύκολα στα καινούργια δεδομένα. Όταν μιλάμε για δέσμευση και θυσία δεν εννοούμε να υποφέρουμε χωρίς λόγο στο όνομα κάποιας θρησκείας περιμένοντας μελλοντικούς παράδεισους. 
Θυσία είναι να αφήνεις το βόλεμά σου για να προσφέρεις βοήθεια στους συνανθρώπους σου αλλά οι άνθρωποι που είναι εθισμένοι στις ανέσεις δεν μπορούν να καταλάβουν πως λειτουργεί αυτή η αρετή. Η άλλη αρετή η επιμονή, είναι αυτή που δεν σου επιτρέπει να παραιτηθείς από το στόχο σου, σε βοηθάει να μαθαίνεις από τα λάθη σου και σε στηρίζει να προσπαθείς ξανά και ξανά.

Η αρετή που στηρίζει και συντηρεί την επιμονή είναι η πίστη. Με την πίστη μπορείς να έχεις την πεποίθηση ότι υπάρχει κάτι πάνω από εσένα, που σε στηρίζει σε ότι προσπαθείς να κάνεις οδηγώντας σε προς την επιτυχία ακόμα και τότε που η λογική θα σταματήσει να σε βοηθά.* Αν έχεις πίστη δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζεις εκ των προτέρων τα βήματα που θα σε οδηγήσουν στην επιτυχία. Πιστεύεις πρώτα σε κάτι που θέλεις και στη συνέχεια οργανώνεις τον τρόπο που θα το κατακτήσεις. Ωστόσο πολλοί άνθρωποι απογοητεύονται και δεν προσπαθούν να υλοποιήσουν τους στόχους τους ακόμα και τους πιο μικρούς επειδή φοβούνται την αποτυχία, έτσι περιορίζοντας τη δράση τους δεν μαθαίνουν ποτέ τι θα μπορούσαν να πετύχουν και φοβούμενοι το λάθος, χάνουν την εμπειρία της μάθησης.

Πολλές φορές όμως μέσα από τα λάθη μας βρίσκουμε το σωστό δρόμο ώστε να πετύχουμε τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου που δεν θα φτιαχτεί από την αδράνεια αλλά από τη δράση μας. Μπαίνοντας σε αυτό το δρόμο που είναι ο δρόμος της αγάπης προς το συνάνθρωπο θα έχουμε στραμμένη την προσοχή μας στις παγίδες της αρνητικής σκέψης, της αυτοεξαπάτησης και της έλλειψης οράματος. Θα θυμόμαστε πόσο σημαντικό είναι να είμαστε ειλικρινείς, ευέλικτοι, να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό με καλή πρόθεση, αναλαμβάνοντας πάντα την ευθύνη των πράξεών μας και να μην φορτίζουμε με ανυπομονησία τις προσδοκίες μας.

Δεν θα φοβόμαστε τους εξωτερικούς εχθρούς αρκεί να απομακρύνουμε αυτούς που δοκιμάζουν εισβολή στον εσωτερικό μας κόσμο. Να θυμάσαι πάντα τα λόγια του Ιησού: «Σας βεβαιώ εάν έχετε πίστη όση ο σπόρος του σιναπιού, θα πείτε στο βουνό αυτό μετατοπίσου από εδώ, εκεί και τίποτα δεν θα σας είναι αδύνατον».

Η δύναμη που θα αποκτήσεις με τη βοήθεια αυτού του εγχειρίδιου κάνοντας καθημερινά τις ασκήσεις που περιέχει, είναι πραγματική αλλά και επικίνδυνη στην περίπτωση που δεν τη χειριστείς σωστά. Και για να έχεις την ικανότητα ελέγχου πάνω στα προβλήματα αλλά και στις ανεπιθύμητες καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν στη ζωή σου, να θυμάσαι τον εξής βασικό κανόνα: Δεν επιτρέπεται να ασκείς έλεγχο πάνω σε άλλους ανθρώπους βασιζόμενος στη δύναμή σου γιατί μια πιο μεγάλη δύναμη από τη δύναμη που θα αποκτήσεις η δύναμη της αιτίας και του αποτελέσματος, μας εμποδίζει όλους να παραβιάσουμε τον κυρίαρχο νόμο της αγάπης πάνω στον οποίο στηρίζονται όλα τα δημιουργήματα της φύσης.

Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθώντας να αναρριχηθούν κοινωνικά ή απλά να επιβιώσουν είναι ότι προσβάλλουν τα δικαιώματα των συνανθρώπων τους, καταπιέζοντας αυτούς που είναι σωματικά, κοινωνικά ή πνευματικά αδύνατοι. Έχοντας αυτή την τάση δημιουργούν ανισορροπία στο περιβάλλον τους με αποτελέσματα επώδυνα για τους ίδιους αλλά και για τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά τους και αλληλεπιδρούν μαζί τους. Αντίθετα όταν οι πράξεις μας έχουν σαν κινητήρια δύναμη το νόμο της αγάπης, τότε αλλάζουν την ατμόσφαιρα γύρω μας, δημιουργούν αρμονία με τον εσωτερικό μας κόσμο και συνειδητοποιούμε μαζί με τις δικές μας και τις ανάγκες των άλλων.

Πολλοί άνθρωποι υποστηρίζουν πως μόνο ότι είναι ορατό είναι και υπαρκτό κι αρνούνται να αφήσουν τη σκέψη τους να προχωρήσει πέρα από τα όρια που έχουν βάλει, γιατί δεν έχουν το θάρρος να ξεφύγουν απ’ τα δεσμά της εικονικής πραγματικότητας που έχουν συνηθίσει να ζουν. Κυρίως όταν αυτή η πλασματική πραγματικότητα φαντάζει γοητευτική, την προτιμούν από το άγνωστο. Η ουσιώδης δύναμή μας όμως, βρίσκεται στον πνευματικό δρόμο προς τον ανώτερο εαυτό μας και είναι στην κρίση του καθενός από εμάς για να επιλέξει ποιους δρόμους θα ακολουθήσει.

Οι άνθρωποι που το ενδιαφέρον τους εστιάζεται μόνο σε έναν υλικό τρόπο ζωής, ανησυχούν αν θα έχουν πάντα ένα ωραίο σπίτι, ένα αμάξι της αρεσκείας τους, όμορφα ρούχα, κοσμήματα, ταξίδια, αυτοί που δίνουν την προσοχή τους στο φαγητό, στο ποτό και σε ποιους ανθρώπους θα επιβληθούν ερωτικά ή και κοινωνικά, σπαταλούν τη δύναμή τους σε πράγματα που ενώ στην αρχή φαίνονται πως είναι ουσιώδη καταλήγουν εκ των υστέρων να διαπιστώσουν πως είναι ανούσια.

Με αυτή τη διατύπωση δεν σε παροτρύνω να εγκαταλείψεις τις ομορφιές της ζωής ή να γίνεις γκουρού. Οι άνθρωποι γεννηθήκαμε για να απολαμβάνουμε όλα τα αγαθά που μας χάρισε ο θεός υλικά και πνευματικά. Η ισορροπία όμως μεταξύ των δύο θα μας προσφέρει την αληθινή ζωή. Αρκεί να θυμόμαστε πως τα χρήματα η εξουσία κι ο έλεγχος των άλλων, δεν θα μας προσφέρουν ευτυχία. 
Δες εδώ: Λεπτομέρειες του βιβλίου 
Προσωπική υπεροχή: Απελευθερώσου από κακές συνήθειες 
Αναστασία Ζέρβα 

Το βιβλίο αυτό είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς «Προσωπική Υπεροχή» που περιλαμβάνει δύο τμήματα. Στο πρώτο βιβλίο της σειράς μελετήσαμε τρόπους για ν' αναπτύξουμε την πνευματική μας δύναμη ώστε να μπορούμε ν' ανταπεξέλθουμε με τη βοήθειά της σε κάθε δύσκολη κατάσταση που θα βρεθούμε. Εδώ θα μελετήσουμε πρακτικά θέματα που απασχολούν τον καθ' ένα από εμάς στην καθημερινότητά του, όπως τρόπους για ν' απαλλαγούμε από κακές συνήθειες. Καθώς θα μελετάμε την κάθε μια απ' αυτές ξεχωριστά, θ' ανακαλύψουμε δρόμους που θα μας δείξουν τις δυνατότητες που έχουμε για να κάνουμε τη ζωή μας ομορφότερη.

Η απαλλαγή από την άσχημη συνήθεια του καπνίσματος, η απώλεια βάρους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τον ύπνο μας και καταστάσεις όπως είναι ο χωρισμός από αγαπημένα πρόσωπα κ.λπ. είναι μερικά απ' τα θέματα που θ' αναλύσουμε και θα βρούμε τα υπέρ ή τα κατά του καθενός ώστε αν θελήσουμε ν' απαλλαγούμε από κάποια απ' αυτές τις συνήθειες, να γνωρίζουμε εκ των προτέρων τι θ' αντιμετωπίσουμε κατά τη διάρκεια της απεξάρτησης μας αλλά και τα οφέλη που θ' ακολουθήσουν την προσπάθειά μας. Θα είναι πολύ βοηθητικό για εσένα να έχεις μελετήσει προηγουμένως το πρώτο βιβλίο της σειράς «προσωπική υπεροχή» για να έχεις σύμμαχό σου και πνευματικές ασκήσεις κατά τη διάρκεια της απεξάρτησης σου από κακές συνήθειες.

Ξεκίνα τώρα να διανύεις το ανηφορικό μονοπάτι που θα σε οδηγήσει προς το μεγάλο δρόμο της προσωπικής δύναμής σου. Η δουλειά που έχεις να κάνεις σου φαίνεται βουνό; Το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι να αναβάλλεις για την ερχόμενη εβδομάδα αυτό που έχεις να κάνεις; Λες κάθε εβδομάδα στον εαυτό σου και στους άλλους πως θα κάνεις από Δευτέρα δίαιτα ή πως από την ερχόμενη εβδομάδα θα κόψεις το κάπνισμα;

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι ν' αρχίσεις τη μελέτη και να βάλεις ένα πρόγραμμα χαλαρωτικών ασκήσεων που θα το τηρείς ευλαβικά. Εργαζόμενος επάνω στον εαυτό σου, αποκτάς τη δύναμη να επιβάλλεσαι σ' όλους τους τομείς της ζωής σου. Ο άνθρωπος που έχει πνευματική δύναμη δεν έχει ανάγκη τίποτα άλλο γιατί η ίδια η πνευματικότητά του, του ανοίγει όλες τις κλειστές πόρτες στο πέρασμά του. Διάλεξε τις σωστές και αναρριχήσου σε υψηλά επίπεδα δόνησης. Απαλλάξου από συνήθειες που σου κλέβουν την ελευθερία της βούλησής σου και πες στον εαυτό σου: Είμαι ελεύθερος.
 
Σκέψου τι είναι αυτό που θέλεις να πετύχεις και φέρε στο μυαλό σου έναν άνθρωπο, που είναι διάσημος σε αυτόν τον τομέα. Κλείσε τώρα τα μάτια σου.. και φαντάσου… πως εσύ…. είσαι αυτός ο άνθρωπος. 

Απόσπασμα από το βιβλίο:  Απελευθερώσου από κακές συνήθειες... 

Δεν υπάρχουν φάρμακα φίλε μου για το χωρισμό. Είναι ένα από τα πιο βαθιά σημεία στο ορμητικό ποτάμι της ζωής που αν βρεθείς θα πρέπει να το περάσεις. Δεν έχει γεφύρια, δεν έχει τίποτα να πιαστείς. Ξέρεις ότι πρέπει να πας απέναντι, ξέρεις ότι ο ποταμός θα σε ρίξει πάνω σε κορμούς δέντρων και θα σε καταχτυπήσει στις πέτρες του. Όμως τα καλά νέα είναι πως σ’ αυτό το ποτάμι δεν θα πνιγείς. Έχοντας τη γνώση εκ των προτέρων πως κανένας δεν πνίγηκε ποτέ, αντίθετα βγήκε από εκεί πιο δυνατός, θα το παλέψεις. Θα πονέσεις, ναι. Όλοι πονάμε με τον χωρισμό. Άλλοι πιο λίγο, άλλοι πιο πολλοί όλοι πονάμε. Όταν σε κάποιον συμβεί αυτό, νομίζει ότι αυτός μόνο πονάει, ότι ο πόνος του είναι μεγαλύτερος από όλων των άλλων και ότι κανένας δεν μπορεί να τον καταλάβει.

Όμως ποιος ξέρει ποιος πονάει ποιο πολύ; Υπάρχει μέτρο στον πόνο; Κάποιος μας λέει πως πονάει. Αλλά ποτέ δεν μπορούμε να ξέρουμε το πόσο πονάει. Ο καθένας από εμάς έχει το δικό του μέτρο και τη δική του αντιμετώπιση στον πόνο του. Και ο πόνος του χωρισμού θέλει αντιμετώπιση. Ας σκεφτούμε λοιπόν μαζί μερικούς τρόπους για ν’ αντιμετωπίσεις τον πόνο που σε κάνει να νιώθεις ο χωρισμός σου.

Τώρα ξέρεις τι συμβαίνει στο σώμα σου. Η κορτιζόλη που με την απόρριψη που ένιωσες έχει κατακλύσει τον εγκέφαλό σου, είναι από μόνη της ένας εχθρός για το σώμα και το πνεύμα σου. Σε παραλύει και δεν σ’ αφήνει να σκεφτείς σωστά. Πως θα τη νικήσεις; Τρέξιμο. Ναι τρέξιμο αγαπημένε μου φίλε. Μην σου φαίνεται αστείο. Το πρώτο πράγμα που ζητάει ο οργανισμός σου είναι ν’ αντιδράσεις διοχετεύοντας κάπου την κορτιζόλη που έχει γεμίσει ο εγκέφαλός σου. Αν δεν έχεις κοντά σου κάποια παραλία κατάλληλη για τρέξιμο ή μια εξοχή, τότε πήγαινε στο πιο κοντινό σου στάδιο και κάνε κύκλους τρέχοντας.

Σίγουρα αυτό δεν θα σε βοηθήσει να ξαναβρείς το αγαπημένο σου πρόσωπο, αλλά θα σε βοηθήσει να εκτονώσεις τη μπλοκαρισμένη σου ενέργεια. Με το τρέξιμο όπως και με κάθε μορφή γυμναστικής, απελευθερώνονται ενδορφίνες απ’ τον εγκέφαλό μας, οι ορμόνες της ευτυχίας που είναι το μοναδικό αντίδοτο στις ορμόνες του στρες.
Έχεις λοιπόν ένα πρόβλημα απόρριψης εδώ. Μην το βλέπεις σαν πρόβλημα καρδιάς γιατί δεν είναι. Είναι καθαρά πρόβλημα απόρριψης. Αν χωρίσουμε με κάποιον που τον αγαπάμε δεν θα πονέσουμε εκτός αν ο χωρισμός είναι από θάνατο. Θα θέλουμε αυτό το άτομο που αγαπάμε να είναι καλά οπουδήποτε βρίσκεται. Άν πονάμε, είναι σίγουρο πως δεν πονάμε από αγάπη. «ΠΟΝΑΜΕ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΜΕ» 

Όταν αισθανόμαστε αγάπη ο εγκέφαλός μας απελευθερώνει ενδορφίνες, που είναι οι ορμόνες της ευτυχίας. Άρα αν πονάς με το χωρισμό είναι γιατί αυτόματα με το αίσθημα της απόρριψης, ο εγκέφαλός σου απελευθέρωσε κορτιζόλη και τώρα αυτή η φονική ουσία έχει πλημμυρίσει το σώμα σου. Αυτό που χρειάζεσαι είναι το αντίδοτό της. Μερικοί τολμηροί δεν διστάζουν να βρουν αμέσως αυτό το αντίδοτο στις ενδορφίνες ενός άλλου έρωτα. Είναι άλλωστε γνωστή η ρήση: «ο έρωτας με έρωτα περνάει» και σε πολλές περιπτώσεις αυτό ισχύει.

Αυτή όμως δεν είναι η καλύτερη κίνηση για να κάνεις αμέσως μετά το χωρισμό σου κι αυτό γιατί ένας πληγωμένος άνθρωπος που αμέσως ψάχνει να βρει καινούριο σύντροφο ή θα κάνει λάθος επιλογή γιατί το μυαλό του δεν βλέπει καθαρά σ’ αυτή την κατάσταση που βρίσκεται ή θα βγάλει τ’ απωθημένα του απ’ το χωρισμό του πάνω στην καινούρια του σχέση. Αυτό που πρέπει να κάνεις πρώτο μετά απ’ το χωρισμό σου, είναι να κάνεις τον εαυτό σου να αισθάνεται καλά…
Η συνέχεια στο βιβλίο εδώ....      και εδώ

Αναστασία Ζέρβα (Facebook)  

No comments: