Thursday, January 14, 2016

Η Χρυσταλλένη Τρικωμίτη Πρέσβειρα του Εύ Αγωνίζεσθαι-FairPlay 2016


To σεμνό και λαμπερό αστέρι του Κυπριακού Αθλητισμού 
Χρυσταλλένη Τρικωμίτη 
Πρέσβειρα του Εύ Αγωνίζεσθαι-FairPlay 2016 

Κορυφαία στιγμή η ανακήρυξη της Πρέσβειρας Ευ Αγωνίζεσθαι – FairPlay 2016
Χρυσταλλένης Τρικωμίτη 
Μια από τις κορυφαίες στιγμές στη Γιορτή Βράβευσης των Αρίστων της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου, υπό την αιγίδα του ΚΟΑ, ήταν και η ανακήρυξη από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, της Πρέσβειρας Ευ Αγωνίζεσθαι - Fair Play της Κύπρου για το 2016 Χρυσταλλένης Τρικωμίτη. Η ανακήρυξη έγινε από την Πρόεδρο του ΚΟΑ Δρ Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα, στην παρουσία και του Προέδρου της ΚΟΕ κ. Ουράνιου Ιωαννίδη. Η Πρόεδρος του ΚΟΑ, αναφέρθηκε στο σκεπτικό της απόφασης, τονίζοντας τα εξής: 

«O Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού και η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισαν το διορισμό της πρώην πρωταθλήτριας Ρυθμικής Γυμναστικής Χρυσταλλένης Τρικωμίτη ως Πρέσβειρας «Ευ Αγωνίζεσθαι – Fair Play» της Κύπρου για το 2016. Για το διορισμό λήφθηκαν σειρά δεδομένων, που αφορούν τη σημαντική προσφορά και τις ξεχωριστές επιτυχίες της, αλλά και τον άριστο χαρακτήρα και το ήθος της. Συγχαίρω θερμά τη Χρυσταλλένη Τρικωμίτη για το διορισμό της ως Πρέσβειρα Eυ Αγωνίζεσθαι – Fair Play για το 2016. Ευχόμαστε στη Χρυσταλλένη κάθε επιτυχία στο έργο της και τη βεβαιώνουμε ότι θα τη στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Ευελπιστώ ότι η Χρυσταλλένη Τρικωμίτη θα έχει και τη βοήθεια της Κατερίνα Παναγοπούλου Πρέσβυς της Ελλάδας, στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι (Fair Play). Απευθύνω επίσης τις θερμές μου ευχαριστίες στη Μαρία Παπαδοπούλου, Πρέσβειρα Eυ Αγωνίζεσθαι – Fair Play για το 2015, για την προσφορά της για την προώθηση του θεσμού και για το πετυχημένο έργο, το οποίο έχει επιτελέσει». 
Η Χρυσταλλένη Τρικωμίτη με τη σειρά της, ευχαρίστησε τον ΚΟΑ και την ΚΟΕ για τη μεγάλη τιμή να την ανακηρύξουν Πρέσβειρα Ευ Αγωνίζεσθαι - Fair Play της Κύπρου για το 2016.. Στη συνέχεια τόνισε και τα εξής: «Η ανακήρυξη μου σε Πρέσβειρα του Ευ Αγωνίζεσθαι με τιμά ιδιαίτερα και με πλημμυρίζει με συναισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης. Ευχαριστώ όλους εσάς που μου δώσατε τη χαρά να αγωνιστώ για την πατρίδα μας και να νιώσω απέραντη χαρά και συγκίνηση πάνω στο βάθρο του νικητή, με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου. Εύχομαι στα νέα παιδιά που βρίσκονται στο χώρο του αθλητισμού σε κάθε αγώνισμα, να βιώσουν αυτές τις ωραίες στιγμές και να κάνουν την πατρίδα μας ακόμα πιο περήφανη. Ως Πρέσβειρα του Ευ Αγωνίζεσθαι θα κάνω το παν, να φανώ αντάξια των προσδοκιών σας». 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Η Χρυσταλλένη Τρικωμίτη με καταγωγή από την Αμμόχωστο, γεννήθηκε στη Λάρνακα στις 30 Νοεμβρίου 1993. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με την ρυθμική γυμναστική με προπονήτρια την πασίγνωστη στο χώρο του αθλήματος της Natalia Raskina.Ήταν η πρωταθλήτρια Κύπρου από το 2007 μέχρι το 2012 και έχει πολύ σημαντικές Διεθνείς και Παγκύπριες επιτυχίες στο ενεργητικό της. Έχει εκπροσωπήσει την χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, του Λονδίνου το 2012 κατακτώντας την 19η θέση. Ανεπανάληπτη η επιτυχία της στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες στο Νέο Δελχί το 2010 με την κατάκτηση 2 χρυσών μεταλλίων ενός αργυρού και 2 χάλκινων έγραψε ιστορία στον αθλητισμό, αφού είναι η μοναδική αθλήτρια που πήρε 5 μετάλλια σε μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση. 

Οι μεγάλες διακρίσεις της Χρυσταλλένης άρχισαν από το 2007 με δύο συμμετοχές σε Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα όπου το 2007 κατέκτησε την 5η θέση στην μπάλα και το 2011 προκρίθηκε σε τρείς τελικούς οργάνων, μια συμμετοχή σε Γυμνασιάδα όπου οι ομάδα κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, και μια συμμετοχή σε Μεσογειακούς Αγώνες όπου και κέρδισε την 9η θέση. Επιπρόσθετα στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης η Χρυσταλλένη κατέκτησε 5 μετάλλια και στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα το 2011 κατάφερε να προκριθεί σε τρεις τελικούς οργάνων. Αναδείχθηκε ακόμη η κορυφαία αθλήτρια από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου το 2011 και ανακηρύχτηκε η καλύτερη γυναίκα αθλήτρια από τα Βραβεία Μadame Figaro την ίδια χρονιά. Περαιτέρω το 2014 επιλέχθηκε ως πρέσβειρα των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων στο Nanjing και αντιπροσώπευσε την Κύπρο μας στον αξιοθαύμαστο αυτό αγώνα. Αξιοσημείωτο είναι ότι παράλληλα με τις προπονήσεις της η Χρυσταλλένη αποφοίτησε από την Αμερικανική Ακαδημία Λάρνακας με άριστα και έγινε δεχτή σε ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου στο Manchester Law University. Αποπεράτωσε τις σπουδές της και πήρε το πτυχίο της στην Νομική το 2015 και τώρα μένει μόνιμα στην Κύπρο όπου και κάνει την άσκηση της σαν δικηγόρος. 
Από τη συνέντευξη που της πήρα  για το περιοδικό "Pulse" το 2011 όταν ήταν ακόμη παιδούλα, αλλά αρκετά ώριμη πνευματικά ώστε στην ερώτηση «Πώς νιώθεις που είσαι ένα αστέρι;»
Έδωσε την εξής καταπληκτική απάντηση:
-Δεν νιώθω αστέρι, νιώθω όμως διαφορετικά με την καλή έννοια του όρου. Αυτό που κάνω είναι διαφορετικό, γιατί είναι κάτι εκτός ρουτίνας. Μου έδωσε διακρίσεις, αλλά δεν πήραν τα μυαλά μου αέρα. Πατώ γερά τα πόδια μου στη γη και αιωρούμαι μόνο στους αγώνες…
Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη: Ένα λαμπερό και σεμνό αστέρι

No comments: