Monday, August 4, 2014

ΡΙΚ 2014 - Κρουαζιέρα πολιτισμού σε Ελληνικά νησιά

Ομιλία Αν. Γενικού Διευθυντή ΡΙΚ, δρ. Γρηγόρη Μαλιώτη
ΡΙΚ 2014 - Κρουαζιέρα πολιτισμού σε Ελληνικά νησιά 
Ο Αν. Γενικός Διευθυντής ΡΙΚ, δρ. Γρηγόρης Μαλιώτης προσφωνεί το κοινό στην Πάρο.
Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ) διοργανώνει κάθε χρόνο κρουαζιέρα πολιτισμού και αλληλογνωριμίας σε ελληνικά νησιά. Σ’ αυτήν παίρνουν μέρος ο γενικός διευθυντής, διευθυντές τμημάτων τηλεόρασης και ραδιοφώνου, παραγωγοί προγραμμάτων, καλλιτεχνικά και παραδοσιακά μουσικοχορευτυκά σχήματα από την Κύπρο, ενώ ακολουθούν πάντοτε τηλεθεατές και ακροατές του ΡΙΚ.
Φέτος σε συνεργασία με την εταιρία Σάλαμις Τουρς και το κρουαζιερόπλοιο «Σάλαμις Φιλοξένια» έγιναν επισκέψεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Μύκονο, Σύρο, Πάτμο και Σητεία Κρήτης. 
Χαιρετισμός του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή ΡΙΚ, δρ Γρηγόρη Μαλιώτη στο νησί της Πάρου.
 
Αγαπητέ δήμαρχε και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών,
φίλοι και φίλες νησιώτες
φίλοι του ΡΙΚ και του Τρίτου Προγράμματος
Με συγκίνηση και πολλή χαρά πατούμε σήμερα τα χώματα του αγαπημένου νησιού σας και ευελπιστούμε ότι στο μέλλον θα έχουμε τη χαρά να ανταποδώσουμε αυτή τη φιλοξενία.
Όπως γνωρίζετε η Διοίκηση, η Διεύθυνση, στελέχη του προσωπικού του ΡΙΚ και πλήθος κόσμου που συμμετέχει στην κρουαζιέρα του Τρίτου Προγράμματος του ΡΙΚ επισκέπτεται στο πλαίσιο της κρουαζιέρας με το Σαλαμίς Φιλοξενία, νησιά του Αιγαίου και φέτος ταξιδεύουμε σε Μύκονο, Σύρο, Πάρο και Σητεία Κρήτης.
Είναι ένα ταξίδι που φέρνει την Κύπρο και τη δημόσια ραδιοτηλεόραση της, πιο κοντά σε αγαπημένες ελληνικές ρίζες. Για να γνωριστούμε καλύτερα, να μιλήσουμε για όσα μας ενώνουν και εμείς οι Κύπριοι να μεταφέρουμε την αγάπη του πολύπαθου νησιού μας στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Η υποδοχή στα νησιά του Αιγαίου είναι συγκινητική και εγκάρδια, τα χρώματα και τα αρώματα μας συνεπαίρνουν. Είμαστε δίπλα σας σ’αυτή την πρωτοβουλία σύσφιγξης των σχέσεων με το αγαπημένο και χιλιοτραγουδημένο «Χρυσοπράσινο Φύλλο» την Κύπρο μας, να σας περιμένει να την επισκεφθείτε.
Θέλω να εκφράσω τη χαρά μου που μαζί με το Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ βρέθηκαν τόσοι Κύπριοι στο νησί σας, γνωρίζοντας ότι οι
επισκέπτες αποτελούν τους πρεσβευτές και κοινωνούς της δική σας μοναδικής νησιώτικης φιλοξενίας.

Το νησί σας είναι πανέμορφο, με πολλές χάρες να το αγκαλιάζουν και για το ΡΙΚ αποτελεί πολύ μεγάλη τιμή να βρίσκεται σήμερα εδώ.

Τέλος θέλω να σας πω ότι και στην Κύπρο περνούμε δύσκολα αλλά έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε. Να δουλεύουμε σκληρά και να κτίζουμε την επόμενη μέρα.
Ομολογώ ότι η ψυχή αγαλλιάζεται όταν το βλέμμα απλώνεται στις ομορφιές του Αιγαίου που σας περιβάλλει και τη γραφικότητα του δικού σας νησιού,  πραγματοποιώντας παράλληλα αυτές τις λιτές και πολύ ανθρώπινες πολιτιστικές εκδηλώσεις που φέρνουν κοντά τα νησιά μας.
Και πάλι σας ευχαριστώ από καρδιάς.

No comments: