Tuesday, May 20, 2014

Ξεχωριστές δραστηριότητες της Ενόρασης

Εκδρομή πατριδογνωσίας
Επίσκεψη στο ωραίο περιβάλλον του χωριού «Άγιος Θεόδωρος Αγρού ή Πιτσιλιάς» με τις μοναδικές φυσικές ομορφιές της περιοχής.
Η ιστορία του χωριού «Άγιος Θεόδωρος Αγρού ή Πιτσιλιάς» ανάγεται στα ρωμαϊκά χρόνια. Μια από τις τέσσερεις εκκλησίες του χωριού είναι της Παναγίας της Κιβωτού του 16ου αιώνα.
Μέλη του κλαμπ κάνουν πεζοπορία στο χωριό Αγρός, απολαμβάνοντας σημαντικές πτυχές της παράδοσης, της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής.
 
Η περιοχή της Πιτσιλιάς αποτελείται από 40 χωριά συμπεριλαμβανομένου του Αγρού. Ο Αγρός βρίσκεται στην καρδιά της περιοχής της Πιτσιλιάς σε μια πανέμορφη κοιλάδα, όπου τα άγρια ​​τριαντάφυλλα βλαστάνουν στους λόφους.
Ο Αγρός προσφέρει στους επισκέπτες του μοναδικές ευκαιρίες για να συμμετάσχει στους εορτασμούς της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και την ομορφιά της φύσης, όπως η γιορτή τριαντάφυλλου τον Μάιο.
Επίσκεψη στα διάφορα εκθέματα επεξεργασίας των τριαντάφυλλων από τα οποία οι κάτοικοι του Αγρού παράγουν ροδόνερο (ροδόσταγμα). Τα τριαντάφυλλα έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος στις τοπικές παραδόσεις, ως σύμβολο της αγνότητας, αφοσίωσης και αγάπης.
Η Πιτσιλιά είναι γνωστή ως το περιβόλι της Κύπρου. Στη φωτογραφία πάνω το διαμάντι του Αγρού, το ωραίο ξενοδοχείο 'Ρόδον'.
Και όπως πάντα οι δραστηριότητες της Ενόρασης κλείνουν με υπέροχες μουσικοχορευτικές βραδιές, άφθονο κέφι και εξαιρετική διασκέδαση.

No comments: