Thursday, January 9, 2014

Μαθήματα δεοντολογίας και άλλα τινά...

ΤΣΑΛΑΚΟΣ
Δεοντολογικά, Γ. Τσαλακέ…

Ο Γιώργος Τσαλακός είναι πολύ αγαπητός συνάδελφος. Έχει δοκιμαστεί εδώ και χρόνια στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Ουδείς αμφισβητεί την επαγγελματική επάρκειά του. Έχει εργαστεί στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Όμως, ο πρόσφατος διορισμός του ως προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ έχει προκαλέσει πολιτικές αναταράξεις και επικρίσεις. Ιδιαίτερα από την αντιπολίτευση.

Είναι εμφανή δύο δεδομένα.
Πρώτον, ο Γ. Τσαλακός εργοδοτείται από αντίπαλο προς το ΡΙΚ, συγκρότημα, που διαθέτει και ραδιοφωνικό σταθμό. Άρα, λογικά, σημειώνεται σύγκρουση συμφερόντων. Δεν είναι δυνατόν δυσί κυρίοις δουλεύειν, όταν είναι γνωστή η στάση, ειδικά της «Αλήθειας», έναντι του κρατικού ΡΙΚ.

Δεύτερον και σπουδαιότερο, κατ΄εμάς, είναι η δεοντολογική διάσταση του διορισμού του συναδέλφου στο Δ.Σ. του ΡΙΚ. Δεν μπορεί, το πρωί να φορά το καπέλο του Διευθυντή Σύνταξης (μέχρι τις 31/12/2013) και τώρα του Συμβούλου Έκδοσης της «Αλήθειας», και στις συνεδρίες του Δ.Σ. του ΡΙΚ να φορά εκείνο του Προέδρου.

Υπάρχει κι ένας τρίτος λόγος: Είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο συνάδελφος θα αναλάβει να υλοποιήσει την πολιτική Σ. Χάσικου (του εργοδότη του) για τον εκσυγχρονισμό του ΡΙΚ.
Αν παραβλέψουμε τον πρώτο και τον τρίτο λόγο, κατ’ εμάς ισχύει περισσότερο ο δεύτερος, που αφορά τη δεοντολογική στάση του Γ. Τσαλακού. Νομίζουμε πως, δεοντολογικά φερόμενος, δεν είναι ορθό να φορά δύο αντίθετα καπέλα. Η άποψή μας.
Σ.Ι.
Σάββας Ιακωβίδης

Εφημερίδα «Σημερινή» 8.1.2014

No comments: