Thursday, December 12, 2013

91α Γενέθλια του Λυκειάρχη Κυριάκου Νεοκλέους

Χρόνια Πολλά αγαπημένε και σεβαστέ μας Λυκειάρχη
 
Χρόνια Πολλά στον Λυκειάρχη της αρετής και της καρδιάς μας, τον κύριο Κυριάκο Νεοκλέους, ξεχωριστό εκπαιδευτικό και εξαιρετικό παιδαγωγό μα πάνω απ’ όλα… άνθρωπο με όλη τη σημασία της λέξης.
Επίσκεψη με λουλούδια και τούρτα πραγματοποίησαν τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποφοίτων Λυκείου Νεοκλέους στις 11 Δεκεμβρίου 2013 με την ευκαιρία των 91ων γενεθλίων του αγαπημένου μας Λυκειάρχη. Στις φωτογραφίες φαίνονται ο κύριος με την κυρία Νεοκλέους, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Άκης Πηγασίου, η Αντιπρόεδρος Αλέκα Γράβαρη Πρέκα, οι προηγούμενοι Πρόεδροι Ευγένιος Κολαρίδης και Δημήτρης Παστελόπουλος, ο Γραμματέας Γαστών Νεοκλέους, ο Ταμίας Άκης Γεωργιάδης, η Βοηθός Ταμίας Βασιλεία Χοιρομερίδου Ταλιαδώρου, και τα μέλη Ανδρέας Κρασιάς, Χρύσω Κορωνίδου, Στάλω Μελά, Νέλσων Νεοκλέους, Μαρία Χριστοφίδου Νεοκλέους, Κυριάκος Τυρίμος και Στάθης Ορφανίδης.
 
Πολύχρονος σεβάσμιε και αγαπημένε μας Λυκειάρχη που τα φώτα σας ακόμη οδηγούν γενεές γενεών μαθητών σας στο δρόμο της αρετής, του ωραίου και του καλού.
Ανάμεσα στην οικογένεια με τα παιδιά του και παλιούς του μαθητές που ποτέ δεν τον ξεχνούν. Στην πραγματικότητα, υπήρξαμε όλοι παιδιά του κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Μόνο όσοι γνώρισαν την εκπαιδευτική του ικανότητα και την ποιότητα της αγωγής που πρόσφερε πλουσιοπάροχα ως πραγματικός μεγάλος δάσκαλος και την ταυτόχρονη μεγάλη του αγκαλιά μπορούν, να καταλάβουν τη λατρεία που έχουμε όσοι είχαμε τη σπάνια τύχη να περάσουμε από τα θρανία που δίδαξε.
Μοναδικές στιγμές χαράς και ζεστασιάς, για αναμνήσεις και αναπόληση του παρελθόντος ανάμεσα σε συγγενείς, φίλους και γνωστούς. Ευκαιρία για φιλοσοφική ενατένιση, ονειροπόληση του χτες και αναζήτηση του αύριου με την ίδια πάντα πίστη στο δρόμο που χάραξε η Ιθάκη...

No comments: